Νησιώτισσα

Στη «θάλασσα» των Βριλησσίων

Νησιώτισσα

Aνοιχτόκαρδο και με προσεγμένη, μίνιμαλ αισθητική, με το καθαρό λευκό να κυριαρχεί στην άνετη σάλα του, το αγαπημένο αυτό στέκι στα Βριλήσσια φέρνει τη νόστιμη αλμύρα της θάλασσας στο πιάτο. Εδώ ψάρια και θαλασσινά δίνουν και παίρνουν σε σπεσιαλιτέ που μοσχοβολούν ιώδιο με πιάτα που μιλούν στην καρδιά των καλοφαγάδων και το έχουν καθιερώσει εδώ και χρόνια ως ψαροφαγικό προορισμό. Από το πάσο περνούν μερακλίδικοι μεζέδες και οικείες γεύσεις που φτάνουν στο τραπέζι χωρίς περιττά φτιασίδια, με δυνατούς συμμάχους το άρωμα της απλότητας και τη φρεσκάδα της θάλασσας. Η γοητεία της φλόγας 
αγγίζει τις ψαριές της μέρας που ψήνονται μαστόρικα και σερβίρονται με τους χυμούς τους, τα καλαμαράκια έρχονται σωστά τηγανισμένα δίπλα σε κλασικά μεζεκλίκια που αγαπούν κάθε λογής αποστάγματα, ενώ δυνατό τους χαρτί είναι τα μεγάλα ψάρια που έχουν την τιμητική τους στο τραπέζι της παρέας. Όταν ο καιρός το επιτρέπει, θα απολαύσετε όλα τα παραπάνω στην επίσης ευρύχωρη αυλή του, σε μια απολαυστική έξοδο στο… νησί των Βριλησσίων

Tip: Ρωτήστε για τις ψαριές και τα πιάτα ημέρας που θα απολαύσετε με τσίπουρο, ούζο ή κάποια από τα κρασιά του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα.

Περισσότερες πληροφορίες

Νησιώτισσα

Λεωφ. Πεντέλης 168, Άνω Βριλήσσια
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πού τρώμε νόστιμη ελληνική κουζίνα τώρα

Από μοντέρνα γαστρονομικά εστιατόρια μέχρι new age ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και καφενεία, ξεχωρίζουμε 39 σημεία της Αθήνας, που έχουν κάτι να πουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/11/2025

"Varoulko Seaside"

Στα γαλήνια πελάγη της νοστιμιάς

"Βασίλαινας"

Η διαχρονική φινέτσα της ελληνικής θαλασσοφαγίας

"Strouga"

H cool γαστροταβέρνα του Νέου Κόσμου.

"Στου Λου"

Η απάντηση στο "Πού θα φάμε απόψε;".

"Σχολαρχείο της Κυψέλης"

Επιστροφή στα θρανία της απόλαυσης

"Polpo"

Ο τόπος συνάντησης των ανθρώπων με τη γεύση της θάλασσας.