Στις "Ammothines" στη Μεσσηνία η φιλοσοφία "από τη φάρμα στο τραπέζι" βρίσκει την ιδανική εφαρμογή

Το εστιατόριο του ξεχωριστού καλοκαιρινού πολυχώρου που απλώνεται με φόντο τους αμμόλοφους της ειδυλλιακής παραλίας Πετροχωρίου Μεσσηνίας έχει εξελιχθεί σε καλοκαιρινό προορισμό συνδυάζοντας την προνομιακή τοποθεσία με την έμφαση στις αρχές της βιωσιμότητας.

Ammothines

Το εστιατόριο του ξεχωριστού καλοκαιρινού πολυχώρου που απλώνεται με φόντο τους αμμόλοφους της ειδυλλιακής παραλίας Πετροχωρίου Μεσσηνίας έχει εξελιχθεί σε καλοκαιρινό προορισμό συνδυάζοντας την προνομιακή τοποθεσία με την έμφαση στις αρχές της βιωσιμότητας. Όπως και η ευρύτερη πρόταση του "Ammothines - Four Seas" που επιστρέφει φέτος πλήρως ανακαινισμένο, ενώνει με πρωτοτυπία την τάση του glamping με την ταυτότητα και το περιβάλλον της περιοχής προσφέροντας fun και ζεν activities σε ένα μοναδικό στην περιοχή mix, έτσι και το εστιατόριο μένει πιστό στη βιώσιμη φιλοσοφία του, αντλώντας εξαιρετικές πρώτες ύλες από το μποστάνι που βρίσκεται περιμετρικά του χώρου (αλλά όχι μόνο από αυτό). Ο ταλαντούχος σεφ Δημήτρης Τσώτσος, μεταμορφώνει τα ποιοτικά υλικά με έμπνευση και υψηλή τεχνική σε ενδιαφέρουσες συνθέσεις που αναδίδουν οικείες γευστικές μνήμες, αφήνουν τις πρώτες ύλες να λάμψουν αλλά, ταυτόχρονα, έχουν φαντασία και δημιουργικότητα.

Το εστιατόριο μοιάζει με φυσική συνέχεια της παραλίας και χάρη στις farm to table πρακτικές του και την "συνάντηση" της ελληνικής παράδοσης με μοντέρνες τεχνικές έχει αναδειχθεί σε must σταθμό όσων παραθερίζουν στα παράλια της Μεσσηνίας ή κάνουν το γύρο της Πελοποννήσου.

Ammothines

Πιάτα όπως η σουπιά με σπανάκι και κους κους, το κοκοράκι τσιουχτή σε σάλτσα καπνιστής ντομάτας και λιγκουίνι με καμμένο βούτυρο, καθώς και τα τραγανά κι αφράτα arancini σπανακόρυζου πιστοποιούν τη δημιουργικότητα και τις ικανότητες της κουζίνας. Ο signature πειραγμένος μουσακάς, με μοσχαρίσια μάγουλα, μπεσαμέλ τρούφας και τσιπς λαχανικών, είναι ένα από τα φαβορί του μενού που αξίζει να δοκιμάσετε, ενώ τη γευστική εμπειρία σιγοντάρει η ενημερωμένη κάβα, με επιλεγμένες ετικέτες από τη Μεσσηνία, αλλά και όλη την Ελλάδα.

Ammothines

Κι επειδή οι "Ammothines - Four Seas" μας έχουν αποδείξει ότι δεν επαναπαύονται στις δάφνες τους δοκιμάστε και το ολοκαίνουργιο pop up restaurant "Ammothines Fish Meze" όπου εξαιρετικά υλικά από όλη την Ελλάδα, όπως πέστροφα Άρτας, χέλι Πρεβέζης και σύγκλινο Μάνης, μεταμορφώνονται σε πειραγμένες comfort συνταγές που συνοδεύονται από επιλεγμένα αποστάγματα.

Ammothines

Κατεβαίνοντας προς την παραλία, το beach bar με τους lounge καναπέδες και τις αναπαυτικές boho μαξιλάρες χαζεύει το επιβλητικό Κάστρο της Βοϊδοκοιλιάς, με τις μουσικές του resident DJ Nikos Kouris να προσθέτουν ατμόσφαιρα και πολλά προγραμματισμένα live καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού να ανεβάζουν το τέμπο.

Την επίσκεψή μας στο χώρο ολοκληρώνει το Glamping του "Ammothines", όπου καταλύματα σε μορφή σκηνής, πάνω σε ξύλινους πασσάλους και πλήρως εναρμονισμένα με το φυσικό τοπίο, περιμένουν να μας μυήσουν σε μια μοναδική εμπειρία διαμονής, κυριολεκτικά στην αγκαλιά της φύσης.

Stay tuned γιατί στο "Ammothines" τίποτα και ποτέ δεν μένει ίδιο!

Πετροχώρι Μεσσηνίας, 27230 41798, ammothines.gr
Facebook, Instagram

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα