"Kyψeli": Μια κυψέλη στα Μελίσσια

Έχοντας το όνομα αλλά και τη χάρη μιας φυσικής κυψέλης, το bar-restaurant δεν είναι απλώς ένα meeting point για καλό φαγητό και ποτό, αλλά ένα αρμονικό περιβάλλον όπου το σώμα χαλαρώνει και οι αισθήσεις απελευθερώνονται.

Kyψeli

Το όνομα του κομψού bar-restaurant "Kyψeli" στα Μελίσσια είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα λογοπαίγνιο. Έχοντας το όνομα αλλά και τη χάρη μιας φυσικής κυψέλης, το bar-restaurant δεν είναι απλώς ένα meeting point για καλό φαγητό και ποτό, αλλά ένα αρμονικό περιβάλλον όπου το σώμα χαλαρώνει και οι αισθήσεις απελευθερώνονται. Αρωγός σε αυτό είναι η σύγχρονη, μινιμαλιστική αρχιτεκτονική και η διακόσμηση του χώρου βασισμένη στην ιαπωνική φιλοσοφία του wabi sabi, έναν τρόπο σκέψης γύρω από την αποδοχή της φυσικής φθοράς των πραγμάτων, της παροδικότητας και των ατελειών, αλλά και στις φυσικές κυψέλες. 

Kyψeli

Έτσι λοιπόν, η "Kyψeli", το στέκι των Μελισσίων, μάς υποδέχεται από νωρίς για καλοφτιαγμένο καφέ· μπορείτε μάλιστα να δοκιμάσετε το δικό τους blend με νότες από bitter σοκολάτα και καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς. Μην παραλείψετε να τσεκάρετε τις προτάσεις του brunch, το οποίο έχει έντονο ελληνικό χαρακτήρα. Τα μενού με τις άριστες πρώτες ύλες απλώνονται σε όλη την ημέρα, επιβεβαιώνοντας τον all-day χαρακτήρα του εστιατορίου. Τα κοκτέιλ συνοδεύονται από bar bites, ενώ το βραδινό μενού φέρνει στο τραπέζι fusion ελληνική κουζίνα και νόστιμες εκπλήξεις, όπως τo λαχταριστό mousaka bowl ή το πρωτότυπο cheeks burger με ταλιάτα από μάγουλο μοσχαριού, που σιγοψήνεται για 16 ώρες. 

Kyψeli

Το κεφάλαιο κοκτέιλ που… ανοίγει η ομάδα "Bar Directors" εκτείνεται σε μια signature λίστα με τίτλο "Everything is nothing with a twist", που σημαίνει δημιουργική αποδόμηση κλασικών συνταγών μέσα από ιδιαίτερες και εμπνευσμένες τεχνικές. Για παράδειγμα, το Unpolished Negroni χρειάζεται προετοιμασία 24 ωρών, ενώ στο Native Daiquiri, εκτός του ότι το ρούμι του αρωματίζεται με καβουρδισμένη καρύδα, αφαιρούν το νερό από τις μπανάνες και το μετατρέπουν σ’ ένα ξινό σιρόπι μαζί με μπαχαρικά και ένα βάμμα από καφέ, δημιουργώντας ένα πεντανόστιμο και πολύπλοκο γευστικά και τεχνικά κοκτέιλ. 

Περισσότερες πληροφορίες

Kyψeli

Ελ. Βενιζέλου 21, Μελίσσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Loop Around": Η τέχνη του colorful tufting ανθίζει στην Κυψέλη

Η Μυρτώ Κονδυλοπούλου κεντάει κυριολεκτικά στην οδό Πεστών, καθώς ασχολείται με το tufting, μια τεχνική δημιουργίας αντικειμένων που έχει ως πρώτη ύλη το μαλλί.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/07/2023

Το "Hill Athens" σερβίρει τη μοντέρνα ελληνική κουζίνα που έλειπε από το Θησείο

Στο φινετσάτο τριώροφο εστιατόριο της Αποστόλου Παύλου στο Θησείο, η βόλτα στην ομορφότερη γειτονιά της Αθήνας απογειώνεται πιάνοντας θέση στο μοντέρνο χώρο με την πανοραμική θέα που ανοίγεται από τη Στοά Αττάλου και τον Λυκαβηττό μέχρι τονκατάφωτο Παρθενώνα.

Στην καλλιτεχνίζουσα και ανανεωμένη ταράτσα του "The Artist RoofTop Bar & Restaurant"

Το αγαπημένο στέκι υποδέχεται το καλοκαίρι με καινούργιο σεφ στο τιμόνι της κουζίνας και μας δίνει νέες αφορμές για να "σκαρφαλώσουμε" στα ψηλά του Ψυρρή.

"Salonica", Θεσσαλονίκη

Χρυσοσκουφάτη ελληνική κουζίνα με φόντο τον Θερμαϊκό.

"Idol", Σαντορίνη

"Farm to table" γαστρονομία με κάδρο την Καλντέρα.

"Mylos", Ρόδος

Μοντέρνα ελληνικότητα σε παραδεισένιο σκηνικό.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Θαλασσινή αρχοντιά στα καλύτερά της.