"Psyche Wine Bar": Μια κρυμμένη οινική όαση στη σκιά της Ερμού

Το "Psyche" υπηρετεί εδώ και έναν περίπου χρόνο όλα όσα χαρακτηρίζουν ένα σύγχρονο wine bar, φορώντας παράλληλα με επιδέξιο τρόπο το μανδύα της αυθεντικής όασης εντός της πρωτεύουσας.

Psyche

Ακόμη κι αν έχεις διασχίσει αμέτρητες φορές την Ερμού, δύσκολα θα έχεις βρεθεί σε ένα από τα πιο προνομιακά όσο και κρυμμένα σημεία κοντά της. Σε ένα από αυτά, και πιο συγκεκριμένα στη στοά Κορνάρου, το "Psyche" υπηρετεί εδώ και έναν περίπου χρόνο όλα όσα χαρακτηρίζουν ένα σύγχρονο wine bar, φορώντας παράλληλα με επιδέξιο τρόπο το μανδύα της αυθεντικής όασης εντός της πρωτεύουσας. Στήνει τα τραπέζια του όμορφα στο χώρο περιμετρικά του παλιού καταστήματος γραφικών τεχνών και στην αγκαλιά του κατάφυτου αιθρίου, την ίδια στιγμή που εξίσου φροντισμένο και χαλαρό είναι και το εσωτερικό του – και στις δύο περιπτώσεις, ο επισκέπτης εισπράττει feelgood vibes και γνήσια φιλοξενία, μαζί με ένα απαραίτητο (ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες) αίσθημα αστικής απομόνωσης.

Psyche

Το κρασί ασφαλώς πρωταγωνιστεί, με την κάβα του "Psyche" να μετρά περισσότερες από 200 ετικέτες –κάποιες εκ των οποίων δυσεύρετες– και αρκετές εξ αυτών σε ποτήρι. Ο ελληνικός αμπελώνας υπερέχει ελαφρώς ποσοτικά, έχοντας στο πλάι του αξιόλογες επιλογές από τα διεθνή terroirs. Όπου υπάρχει κρασί, υπάρχει συνήθως και φαγητό, για το οποίο εδώ φροντίζουν ο σεφ Άγγελος Γρηγοράτος και η ομάδα του, με μια κάρτα ελαφρών κυρίως γεύσεων, που προσαρμόζεται συνοδευτικά στο κρασί, έχοντας ελληνικό και μεσογειακό προσανατολισμό. Στα αδιαμφισβήτητα plus, οι vegetarian προτάσεις του μενού. 

Psyche

Περισσότερες πληροφορίες

Psyche

Κορνάρου 4, Αθήνα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα