"Δούκισσα": Γευστικά αξεπέραστη

Με απλοχεριά και αρχοντιά, σαν σωστή δούκισσα, επαναδιατυπώνει τους παραδοσιακούς ελληνικούς μεζέδες, χωρίς να περιορίζεται σε ό,τι γράφει το μενού.

Δούκισσα © Λεωνίδας Τούμπανος

Δίπλα στην ασταμάτητη κίνηση της λεωφόρου Δουκίσσης Πλακεντίας, δύσκολα θα μπορούσε να υποψιαστεί κάποιος ότι βρίσκεται κρυμμένη μια καταπράσινη όαση, που θυμίζει πλατεία χωριού. Μια αρκετά casual "Δούκισσα", που όχι μόνο ξέρει να μαγειρεύει αγαπημένες γεύσεις σε φρέσκες εκδοχές, αλλά φροντίζει η σύγχρονη προσέγγιση να συναντά την παράδοση σε… χαμηλό budget. Με απλοχεριά και αρχοντιά, σαν σωστή δούκισσα, επαναδιατυπώνει τους παραδοσιακούς ελληνικούς μεζέδες, χωρίς να περιορίζεται σε ό,τι γράφει το μενού. 

Δούκισσα
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ο ταλαντούχος σεφ Νικόλας Κόσαρης διαχειρίζεται με αγάπη και τεχνική τις εξαίρετες πρώτες ύλες, ενώ την κάβα μονοπωλούν σημαντικοί παραγωγοί του ελληνικού αμπελώνα. Εποχικές προσθήκες με εκλεκτά υλικά πρωταγωνιστούν σε πιάτα-αστέρια, όπως το κριθαρότο μανιταριών με πικάντικο λουκάνικο και λάδι τρούφας, καθώς σιγοντάρουν τα all time classics μεζοδολογήματα. Το περίφημο χουνκιάρ μπεγεντί, τα ζουμερά σουτζουκάκια προβατίνας και το μερακλίδικο σπετζοφάι καθοδηγούν μαεστρικά το γευστικό ταξίδι. Εμβληματικές γεύσεις αναβιώνουν μεζέδες όπως οι ανάλαφροι ντοματοκεφτέδες με κρέμα βασιλικού.

Δούκισσα
© Λεωνίδας Τούμπανος

Τον ιδανικό επίλογο στο τραπέζι δίνουν τα προσεγμένα γλυκά, με το εκμέκ συνοδεία παγωτού να ανοίγει το δρόμο. Επιπλέον, μην ξεχνάτε πως αν λιγουρεύεστε αυτά τα γευστικά πιάτα στο σπίτι, πλέον βρίσκονται ένα τηλέφωνο μακριά. Η οικογένεια της "Δούκισσας" έχει μεγαλώσει, καθώς απέκτησε το "Δούκισσα στο σπίτι", το γαστρονομικό "αδελφάκι" το οποίο προσαρμόζει το γνωστό μενού αποκλειστικά για delivery! 

Περισσότερες πληροφορίες

Δούκισσα

Δουκίσσης Πλακεντίας 14, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα