"Dear Manouka": Νόστιμο και funky θέρος στην Ηρώνδα

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες αφίξεις της χρονιάς, που υπηρετεί άψογα όσο και νόστιμα όλα τα πεδία του όρου wine bar-restaurant.

Dear Manouka

Ο πεζόδρομος της Ηρώνδα, στη σκιά του Καλλιμάρμαρου και πολύ κοντά στην πλατεία Προσκόπων, αποτελεί ένα από τα πιο under the radar σημεία του αθηναϊκού κέντρου και μία από εκείνες τις περιπτώσεις πεζοδρόμων όπου αβίαστα θέλεις να ξεκαλοκαιριάσεις, λόγω του δροσερού τους περιβάλλοντος και του διακριτικού τους προφίλ. Εκεί ακριβώς βρίσκεται το "Dear Manouka", μία από τις πιο ενδιαφέρουσες αφίξεις της χρονιάς, που υπηρετεί άψογα όσο και νόστιμα όλα τα πεδία του όρου wine bar-restaurant. Είτε στο ροζ πορτοκαλί εσωτερικό με τις cosy σάλες και τη γοητευτική μπάρα (με την υπογραφή του Studiomateriality) είτε στα εξωτερικά τραπέζια του πεζόδρομου, θα δοκιμάσεις μια προσεγμένη funky fusion κουζίνα με άποψη και νοστιμιά.

Dear Manouka

Προτάσεις σαν το bao bun με κατσίκι, χειροποίητη πίκλα αγγούρι και σάλτσα μάνγκο, το σεβίτσε στήρας με γάλα τίγρης, φράουλες σε ζύμωση, λάιμ και τραγανό καλαμπόκι ή το στήθος καπνιστής πάπιας με ζου, ψητό παντζάρι και πουρέ καρότου είναι μόνο μερικά από τα γευστικά highlights. Στο πλευρό τους, τη συνολική εμπειρία ενισχύει η οινική λίστα του Σωκράτη Βρακά. Μπορείς μάλιστα να επιλέξεις από το επισκέψιμο κελάρι του μαγαζιού, αλλά και να δοκιμάσεις ακόμα περισσότερα κρασιά σε κάποια από τις βραδιές με οινοποιεία που πραγματοποιούνται ανά διαστήματα. Τέλος, μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τα καλοφτιαγμένα ποτά του Γιάννη Πισσά, με must drink τo Rum Fashioned Guanciale με ρούμι fat washed σε guanciale, σιρόπι σφενδάμου κι αρωματικά bitters και το Cherry Negroni με blend από βερμούτ μαγειρεμένο με κεράσι.

Dear Manouka

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα