"Πιπεριά": Ψαρογαστρονομία για όλους

Γραμμένη με αλμύρα και ιώδιο είναι η ιστορία των 22 και πλέον χρόνων της "Πιπεριάς", αυτού του σύγχρονου και cool ψαροστεκιού στο Ψυχικό.

Πιπεριά © Λεωνίδας Τούμπανος

Γραμμένη με αλμύρα και ιώδιο είναι η ιστορία των 22 και πλέον χρόνων της "Πιπεριάς", αυτού του σύγχρονου και cool ψαροστεκιού στο Ψυχικό. Παρότι δεν το μαρτυρά το στεριανό της όνομα, το αεράτο μαγαζί της Αδριανείου αγαπά τη θάλασσα και την τιμά με μια μοντέρνα κουζίνα που, έχοντας ως βάση τα καλούδια του Αιγαίου, πειραματίζεται με γοητευτικά εξωτικά twists. Εντός, έχουν υιοθετηθεί τα νησιώτικα ανοιχτά χρώματα, κυριαρχεί ένας μεγάλος "πίνακας" από φελλούς κρασιών, ενώ από το ταβάνι κρέμονται φωτιστικά από ρατάν που προϊδεάζουν για τον θαλασσινό προσανατολισμό του καταλόγου. Κρατώντας την ολόφρεσκη καθημερινή ψαριά και τα εκλεκτά ελληνικά προϊόντα πάντα στο προσκήνιο, στρέφει τον μαγειρικό της προβολέα στους γευστικούς θησαυρούς του Αιγαίου, συνθέτοντας μια γαστρονομική τουρνέ στα λιμάνια των πιο νόστιμων καλοκαιριών μας.

Πιπεριά
© Λεωνίδας Τούμπανος

Δίπλα σε φίνες fusion συνθέσεις συναντάμε τη γευστική αγνότητα μεζέδων που σπαρταράνε, με δυνατά χαρτιά το γιουβέτσι με γαρίδες αρτυμένο με στακοβούτυρο, που δίνει σκυτάλη στα μύδια με τζίντζερ, σόγια, ουασάμπι, σκόρδο και σησαμέλαιο που ελληνο-ιαπωνίζουν. Από τα μεγάλα ατού, τα ωμοφαγικά διαμαντάκια που μοσχοβολούν ιώδιο, με εξέχον το ταρτάρ τόνου με λάιμ και αβοκάντο, ενώ το μενού ξεδιπλώνει και πιο comfort προτάσεις, σαν την αρωματική χάρη στο ούζο γαριδομακαρονάδα και το τρυφερό καλαμάρι που ντύνεται με απαλή σάλτσα πέστο.

Πιπεριά
© Λεωνίδας Τούμπανος

Πάνω από τριάντα ψαγμένες ετικέτες από εκλεκτό ούζο και τσίπουρο ενορχηστρώνουν το ψαροφαγικό ρεσιτάλ, ενώ το "παρών" δίνει και μια καλή λίστα κρασιών από τον ελληνικό κυρίως αμπελώνα. Τέλος, αγκαζέ με κρέμα αρωματισμένη με μαστίχα, έρχεται το μιλφέιγ με φύλλο Βηρυτού, ακολουθώντας την ίδια πειραγμένη αυθεντικότητα.

Περισσότερες πληροφορίες

Πιπεριά

Άγγ. Σικελιανού 8 & Αδριανείου, Ν. Ψυχικό
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα