"Κατσαρόλα": Πιάτα που ξεχειλίζουν νοστιμιά

Πριν από οχτώ χρόνια, η Μαρία Πιστέντη, μαζί με τη Νατάσα Κουτσούλη, γεμάτες μεράκι και αγάπη για την ελληνική και κυπριακή κουζίνα, έβαλαν στη φωτιά την "Κατσαρόλα" τους και από τότε δημιουργούν παραδοσιακές συνταγές με σύγχρονα στοιχεία.

Κατσαρόλα

Πριν από οχτώ χρόνια, η Μαρία Πιστέντη, μαζί με τη Νατάσα Κουτσούλη, γεμάτες μεράκι και αγάπη για την ελληνική και κυπριακή κουζίνα, έβαλαν στη φωτιά την "Κατσαρόλα" τους και από τότε δημιουργούν παραδοσιακές συνταγές με σύγχρονα στοιχεία. Θα τη βρείτε σε ένα όμορφο νεοκλασικό στη Ραφήνα, με ελκυστικότερο σημείο την ολάνθιστη βεράντα με θέα στη θάλασσα. Εδώ το πρόγραμμα ξεκινά από νωρίς, και συγκεκριμένα από τις 8.30 π.μ., για ένα απολαυστικό πρωινό, με καφέ, δροσερούς χυμούς με φρούτα εποχής, pancakes σε πολλούς συνδυασμούς, αλλά και χορταστικά πιάτα με τοπικό χρώμα, όπως η στραπατσάδα με λαδένια Κιμώλου.

Κατσαρόλα

Το μεσημεριανό μενού ξεκινά απαραίτητα με πρωτότυπες σαλάτες και ορεκτικά που εντυπωσιάζουν, όπως η τυρόπιτα της Μαρίας με μέλι και μαύρο σουσάμι, και συνεχίζεται με παραδοσιακά μαγειρευτά, αλλά και τις σπεσιαλιτέ του εστιατορίου, όπως το χοιρινό κότσι με σάλτσα κρασιού και χωριάτικες πατάτες και το μοσχαράκι ραγού με σκιουφιχτά και παρμεζάνα. Κάθε Κυριακή μεσημέρι, το τραπέζι ντύνεται με μουσική, χάρη σε μικρά σχήματα που παίζουν και τραγουδούν unplugged. Μόλις το ρολόι δείξει 7 μ.μ., η "Κατσαρόλα" έχει ζεσταθεί και είναι έτοιμη να σας προσφέρει ένα νόστιμο δείπνο. Tο μενού της βεράντας προσφέρει πολλές επιλογές σε ορεκτικά και ξεχωριστές προτάσεις σε κυρίως πιάτα, όπως το λαβράκι φιλέτο σε κρούστα σουσαμιού με φάβα, αβοκάντο, λεμονάτη σάλτσα και σαφράν ή το κριθαρότο με σύγκλινο Μάνης, λαχανικά, φιστίκι Αιγίνης και κατίκι Δομοκού. Τα σπιτικά γλυκά δεν λείπουν, με το τιραμισού, την πάβλοβα και την τούρτα με φράουλες ή ανανά να είναι απλώς ακαταμάχητα.

Κατσαρόλα

Περισσότερες πληροφορίες

Κατσαρόλα

Βασιλέως Παύλου 1 & πλατεία Ταχυδρομείου, Ραφήνα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Loop Around": Η τέχνη του colorful tufting ανθίζει στην Κυψέλη

Η Μυρτώ Κονδυλοπούλου κεντάει κυριολεκτικά στην οδό Πεστών, καθώς ασχολείται με το tufting, μια τεχνική δημιουργίας αντικειμένων που έχει ως πρώτη ύλη το μαλλί.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/07/2023

Το "Hill Athens" σερβίρει τη μοντέρνα ελληνική κουζίνα που έλειπε από το Θησείο

Στο φινετσάτο τριώροφο εστιατόριο της Αποστόλου Παύλου στο Θησείο, η βόλτα στην ομορφότερη γειτονιά της Αθήνας απογειώνεται πιάνοντας θέση στο μοντέρνο χώρο με την πανοραμική θέα που ανοίγεται από τη Στοά Αττάλου και τον Λυκαβηττό μέχρι τονκατάφωτο Παρθενώνα.

Στην καλλιτεχνίζουσα και ανανεωμένη ταράτσα του "The Artist RoofTop Bar & Restaurant"

Το αγαπημένο στέκι υποδέχεται το καλοκαίρι με καινούργιο σεφ στο τιμόνι της κουζίνας και μας δίνει νέες αφορμές για να "σκαρφαλώσουμε" στα ψηλά του Ψυρρή.

"Salonica", Θεσσαλονίκη

Χρυσοσκουφάτη ελληνική κουζίνα με φόντο τον Θερμαϊκό.

"Idol", Σαντορίνη

"Farm to table" γαστρονομία με κάδρο την Καλντέρα.

"Mylos", Ρόδος

Μοντέρνα ελληνικότητα σε παραδεισένιο σκηνικό.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Θαλασσινή αρχοντιά στα καλύτερά της.