"Ανεφάνη": Με άρωμα και μελωδίες παλιάς Αθήνας

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, το παρεΐστικο αυτό στέκι έχει εξελιχθεί σε αγαπητό προορισμό, χάρη και στα live, με ρεπερτόριο που καλύπτει όλο το φάσμα της μουσικής νοσταλγίας.

Ανεφάνη

Βγαλμένη σαν από ταινία της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, η "Ανεφάνη" είναι φωλιασμένη στο πιο καρτποσταλικό σοκάκι όχι μόνο της Πλάκας, αλλά και της Αθήνας ολόκληρης: στην περίφημη οδό Μνησικλέους, που συγκεντρώνει ισάριθμους ντόπιους και επισκέπτες. Πορσελάνες τοποθετημένες στη ρετρό πιατοθήκη, ξύλινες καρέκλες και μαρμάρινα τραπεζάκια μαζί με το επιβλητικό τζάκι συνθέτουν μια κινηματογραφική ατμόσφαιρα άλλης εποχής, της οποίας το σελιλόιντ έχει ποτιστεί με ανόθευτο κέφι και άφθονο τσιμπολόγημα. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, το παρεΐστικο αυτό στέκι έχει εξελιχθεί σε αγαπητό προορισμό, χάρη και στα live, με ρεπερτόριο που καλύπτει όλο το φάσμα της μουσικής νοσταλγίας.

Ανεφάνη

Οι μουσικοί της "Ανεφάνης" βρίσκονται εκεί καθημερινά από τις 7 μ.μ., τις Παρασκευές και τα Σάββατα μας κλείνουν ραντεβού για τις 9 μ.μ., ενώ τις Κυριακές μας περιμένουν για γλέντι από νωρίς(4 μ.μ.), δίνοντας σε κάθε έξοδό μας χαρακτήρα γιορτής. Πάντως, μπορείτε να ξεκινήσετε την επίσκεψή σας από ακόμα νωρίτερα, αφού η κάρτα του μενού περιλαμβάνει μοντέρνες προτάσεις για πρωινό και brunch, συνοδεία προσεγμένου καφέ, και συνεχίζεται με παραδοσιακά μεζεδολογήματα, που προσδίδουν στην "Ανεφάνη" τον τίτλο του παραδοσιακού καφενέ. Στη ρετρό σάλα πηγαινοέρχονται ασταμάτητα μαμαδίστικες νοστιμιές, όπως οι χυλοπίτες με κοτόπουλο, το αρνάκι στη γάστρα και ο κλασικός μουσακάς. Όσο οι ζέστες σφίγγουν, οι best seller νοστιμιές βγαίνουν προς τα έξω και συγκεκριμένα στην καλόγουστη ταράτσα που κοιτάζει από (πολύ) κοντά Ακρόπολη και Λυκαβηττό, κάνοντας ακόμα πιο δελεαστική την επίσκεψη προς το κέντρο, είτε για μια πλήρη γευστική έξοδο ή για να τσιμπολογήσουμε με την παρέα, φιλοσοφώντας πάνω από κρασιά και τσίπουρα.

Ανεφάνη

Περισσότερες πληροφορίες

Anefani

Μνησικλέους 24, Πλάκα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα