"Point-A": Ένα rooftop-ποίημα για δείπνο και κοκτέιλ με θέα Ακρόπολη

Με θέα που κόβει την ανάσα, απολαμβάνουμε ξεχωριστές γαστρονομικές στιγμές.

Point-A

Αν δεν έχετε ανακαλύψει ακόμη το υπέροχο rooftop του ξενοδοχείου "Herodion Hotel Athens" στην Πλάκα, τότε… σας ζηλεύουμε, αφού το φετινό καλοκαίρι σας επιφυλάσσει την ομορφότερη έκπληξη. Έχοντας επενδύσει σταθερά τα τελευταία χρόνια στη γαστρονομία, την drinking κουλτούρα και τη διασκέδαση σε ένα μοναδικό σκηνικό μοντέρνας κομψότητας, που απολαμβανει ανεμπόδιστη θέα στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, το "Point-A" έχει πλέον φανατικούς φίλους, που το τιμούν περισσότερες από μία βραδιές κάθε καλοκαίρι.

Point-A

Με θέα που κόβει την ανάσα, απολαμβάνουμε ξεχωριστές γαστρονομικές στιγμές. Το μενού που υπογράφει και φέτος ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος, με head chef τον Σπύρο Μπελιβάνη, δίνει έμφαση σε γεύσεις ελληνικές, αλλά πειραματίζεται δημιουργικά και με διεθνείς επιρροές. Ντοματοκεφτέδες, τάρτα φάβας, καρπάτσιο τόνου και beef tartare είναι μερικές από τις επιλογές των πρώτων, ενώ οι φρέσκες σαλάτες (όπως η "σπανακόπιτα" και η σαλάτα με γαρίδες) συνοδεύουν ιδανικά τα κυρίως πιάτα: τερίνα αρνιού, λαβράκι με μελιτζάνα ιμάμ, striploin μόσχου Angus, χοιρινό μάγουλο και φαγκρί με τάρτα ντομάτας, αλλά και τις πάστες, όπως η καρμπονάρα θαλασσινών, η μανέστρα με ροφό και το ριγκατόνι με πέστο ρόκας και φιστίκι Αιγίνης. Η ανανεωμένη λίστα κρασιών από τον sommelier Στέφανο Τριανταφυλλίδη μας καλεί σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στους καλύτερους αμπελώνες του κόσμου, ενώ ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στα κοκτέιλ που επιμελείται η ομάδα Barflies.

Point-A

Το "Point-A" είναι ιδανικός προορισμός για να κλείσει μια βραδιά στο Ηρώδειο, συνοδεία ευφάνταστων finger food από το Bar Bites Menu με δυνατότητα τελευταίας παραγγελίας στις 00:30, ενώ οι ειδικές βραδιές που αγαπήθηκαν επιστρέφουν ανανεωμένες. Τα Full moon live sessions υποδέχονται τη φοβερή swing blues band Swinging the Blues trio το Σάββατο 1/7, την Τρίτη 1/8, το Σάββατο 2/9 και το Σάββατο 30/9. Τα "Feelings" πάρτι με τον DJ Argyris Nastopoulos σε world, jazz, rock, soul, funk, reggae και swing ρυθμούς συνεχίζονται και φέτος για όλες τις Δευτέρες του Ιουνίου και του Ιουλίου στις 8.30 μ.μ. Δείπνο ή cocktails και bar bites; Ό,τι κι αν επιλέξετε, 289 μέτρα από τον Παρθενώνα και 85 μέτρα από το Μουσείο Ακρόπολης, "Point-A" is for poetry! 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα