"Hasapika Central Market": Η γεύση της εξερεύνησης στο κέντρο της Αθήνας

Εμπνευσμένα από τα μεγάλα food markets της Ευρώπης, τα "Hasapika" είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι στις γεύσεις του κόσμου, με αφετηρία ακριβώς το σημείο που τους ταιριάζει περισσότερο: το στομάχι της Αθήνας!

Hasapika Central Market © Λεωνίδας Τούμπανος

Εμπνευσμένα από τα μεγάλα food markets της Ευρώπης, τα "Hasapika" είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι στις γεύσεις του κόσμου, με αφετηρία ακριβώς το σημείο που τους ταιριάζει περισσότερο: το στομάχι της Αθήνας! Σερβίροντας εκλεκτή θαλασσινή ωμοφαγία ακριβώς εκεί όπου συγκεντρώνεται καθημερινά η πιο φρέσκια ψαριά της πόλης, το τολμηρό project μιας παρέας τριών φίλων έγινε το talk of the town των foodies, χάρη σε μερικές από τις πιο συναρπαστικές γεύσεις που έχει να προσφέρει το κέντρο.

Hasapika Central Market
© Λεωνίδας Τούμπανος

Έτσι, μια reclaimed βιτρίνα κρεοπωλείου γίνεται ο πάγκος όπου κόβονται nigiri, sashimi και ρολάκια από ολόφρεσκα ψαράκια, με την ποικιλία των θαλασσινών θησαυρών να ανανεώνεται καθημερινά. Λίγο πιο δίπλα, σε έναν πάγκο με τσικάλια σιγοβράζουν ψαρόσουπες ημέρας, την ώρα που στα πυρωμένα τηγάνια μελώνουν σαγανάκια θαλασσινών, τα φρέσκα ζυμαρικά γίνονται καμβάς γευστικής πανδαισίας με άρωμα ιωδίου και εκλεκτές λιχουδιές, από μικρά και φιλεταρισμένα φρέσκα ψάρια μέχρι φρέσκο χταπόδι, αστακούς, καραβίδες και μπλε κάβουρες, σιγοψήνονται στο monolith grill.

Hasapika Central Market
© Λεωνίδας Τούμπανος

Τα βράδια του καλοκαιριού, δε, το ταξίδι πηγαίνει ακόμη παραπέρα, αφού τα "Hasapika" βάζουν τα καλά τους και μας ξεναγούν στις γειτονιές του fine dining: τα πιάτα ομιλούν  άπταιστα ιαπωνικά, την ίδια στιγμή που η εκλεκτή ψαροφαγία φλερτάρει μεταξύ ωμοφαγίας και σιγανού ψησίματος στο monolith grill και τα ποτήρια υποδέχονται premium ετικέτες κρασιού από τους πιο βραβευμένους αμπελώνες του κόσμου, με το σκηνικό τραχιάς αυθεντικότητας της Βαρβακείου να αποκτά άλλη λάμψη υπό το φως των κεριών. Γιατί στα "Hasapika", όχι μόνο κάθε μέρα, αλλά και κάθε ώρα είναι μια εμπειρία εντελώς διαφορετική.

Περισσότερες πληροφορίες

Hasapika Central Market

Αριστογείτονος 1, Αθήνα (Βαρβάκειος)
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα