"Nikkei Floresta": Fusion γαστρονομική απόδραση

Για ένα ακόμη καλοκαίρι, ένα από τα πιο δημοφιλή αθηναϊκά spots, το "Nikkei" βγαίνει στον κήπο του, άκρως ανανεωμένο αλλά πάντοτε ιντριγκαδόρικα νόστιμο.

nikkei

Για ένα ακόμη καλοκαίρι, ένα από τα πιο δημοφιλή αθηναϊκά spots, το "Nikkei" βγαίνει στον κήπο του, άκρως ανανεωμένο αλλά πάντοτε ιντριγκαδόρικα νόστιμο. Φέτος, μας συστήνεται ως "Nikkei Floresta" και μας υποδέχεται σε έναν θαυμάσια ανακαινισμένο χώρο με κοσμοπολίτικη αύρα. Τα τραπέζια "αγκαλιάζουν" τη μεγάλη μπάρα, εντός ενός γενικότερου σκηνικού που πλημμυρίζεται από τροπικά φυτά, παραπέμποντας ευθέως στα δάση του Αμαζονίου, την ίδια στιγμή που, ακριβώς από πάνω, το ceviche bar με live act αποθεώνει το διάσημο έδεσμα. Ο ταλαντούχος σεφ Νίκος Ψηλός (με εμπειρία μεταξύ άλλων στο περίφημο λονδρέζικο "Zuma" του Knightsbridge) είναι εκείνος που επιμελείται ένα ολόφρεσκο μενού, με περισσότερες ιαπωνικές κατευθύνσεις και τεράστιο focus στην εξαιρετική ελληνική πρώτη ύλη. Πρακτικά, αυτό μεταφράζεται σε πολύχρωμες και λαχταριστές γαστρονομικές μπουκιές επί του πιάτου, όπως το otoro nigiri dumpling με χτένι και τσορίθο, το σεβίτσε-bouillabaisse με αστακό, κόκκινη γαρίδα Κοιλάδας και αχινό, την causa με ψητό χταπόδι και pico de gallo ή τα jalapeño poppers τυλιγμένα σε guanciale. Συμπληρωματικά, η bar lady Μαίρη Ταλαιπώρου αποτελεί κάτι περισσότερο από μία υπογραφή-εγγύηση για τα του μπαρ και των κοκτέιλ.

nikkei

Διαβάστε ακόμα