afieroma

Η all day Αθήνα

από τον πρωινό καφέ ως το βραδινό κοκτέιλ

Αμαρυλλίς

Αμαρυλλίς

Το ξεχωριστό cafe-bistro της Κηφισιάς

Η άνοιξη βρίσκει το «Αμαρυλλίς cafe» πλήρως ανακαινισμένο, με το χρώμα της λεβάντας και τους πολυελαίους να δίνουν αέρα γαλλικής εξοχής στο εσωτερικό και ρομαντική ατμόσφαιρα στο όμορφο αίθριο.

Mακριά από το πολύβουο εμπορικό κέντρο, στην παλιά κηφισιώτικη γειτονιά Πλάκα, που θυμίζει νησί, και πάνω στον ήσυχο πεζόδρομο απέναντι από την έπαυλη Δροσίνη, η εκλεκτική ατμόσφαιρα του «Αμαρυλλίς» γοητεύει ένα ευρύτατο κοινό, από τους παλιούς Κηφισιώτες αριστοκράτες μέχρι τους πιο trendy νέους της περιοχής. Μια μεγάλη ποικιλία από καφέδες (ανάμεσά τους και ο σπάνιος Jamaica Blue Mountain), τσάγια και φυσικά αρωματισμένες σοκολάτες και, από τις 12 το μεσημέρι, μια γευστική κουζίνα σερβίρονται στα μαρμάρινα τραπέζια με τις βιεννέζικες καρέκλες, δίπλα στη μεγάλη βιβλιοθήκη ή κάτω από τις ανθισμένες αμυγδαλιές στο αίθριο. Έστω κι αν περνάς απλώς από εδώ, τα αρώματα που ξεχύνονται στο δρόμο από τα γλυκά που ψήνονται εκείνη τη στιγμή σε παρασύρουν να δοκιμάσεις ένα χειροποίητο apple crumble ή ένα cheesecake φούρνου και βεβαίως fajitas, κεμπάπ γαλοπούλας, burgers, χειροποίητες πίτσες, φρεσκότατες σαλάτες και πολλά άλλα, όλα χειροποίητα και όλα της στιγμής. Στα συν το επώνυμο κρασί σε ποτήρι, η μοναδική σανγκρία, τα δροσερά κοκτέιλ, η ταιριαστή μουσική από βινίλια και η αγαπησιάρικη αύρα του χώρου, που εξηγεί και την αφοσιωμένη εδώ και είκοσι χρόνια πελατεία.

TIP: Επιθύµησες κάποια ιδιαίτερη τάρτα ή γλυκό; Τα παραγγέλνεις µία µέρα πριν, τα φτιάχνουν αποκλειστικά για σένα και τα απολαµβάνεις εκεί ή εντυπωσιάζεις τους καλεσµένους στο σπίτι!

Αμαρυλλίς Δ. Κυριακού 15, Κηφισιά , τηλ. 2106233769 , www.facebook.com/amaryllis.kifisia

Αφετηρία:
Προορισμός: