afieroma

Η all day Αθήνα

από τον πρωινό καφέ ως το βραδινό κοκτέιλ

Momo

Momo

Hot dogs και κρασί στο ποτήρι

Δυνατή η πρόταση του ολοκαίνουργιου «Μomo», που βάζει μαχαιροπίρουνα δίπλα σε πειραγμένα hot dogs και λοιπά κλασικά του αμερικάνικου streetfood. Κάνει τη διαφορά στην πιάτσα με τις καφετέριες στην Πλατεία Κύπρου της Καλλιθέας.

Kάτι από industrial στο διακοσμητικό ύφος, με τουβλάκι στους τοίχους και μεταλλική οροφή αλλά κι ένα σεπαρέ στο πλάι, που ενώνεται με την κυρίως σάλα μέσα από τα μεγάλα εσωτερικά «παράθυρα» που ακουμπούν στο πάσο με τα στουλ για καφέ και ποτό. Η ανοιχτή κουζίνα ετοιμάζει σε ρυθμούς πολυβόλου είκοσι δύο (!) είδη haute dogs –εδώ το χιούμορ δικαιώνει τον τίτλο τους– με ό,τι μπορείς να φανταστείς (σάλτσα μπολονέζ, χαλούμι, λαχανικά, γκορκοντζόλα) που έρχονται σε πιάτο με μαχαιροπίρουνο (€ 3,80-5,80). Tα χορταστικά melt cheese sandwiches παίζουν με τρία spreads –μοτσαρέλα, τσένταρ, κατίκι–, τα mac & cheese ζητούν μπίρα, υπάρχουν νηστίσιμα λόγω των ημερών και το κρασί στο ποτήρι έρχεται από πέντε επιλεγμένες ελληνικές ετικέτες. Από καφέδες ό,τι ζητήσεις, τσάγια, ντόνατ, κέικ καρότου, μάφιν, μους σοκολάτας, κρουασάν, smoothies, shakes και στο βάθος το ατμοσφαιρικό μπαρ με κοκτέιλ και ποτά. Από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 μετά τα μεσάνυχτα.

TIP: Ο σεφ Κώστας Βασιλόπουλος και ο pastry σεφ Αλέξανδρος Κόκκινος μετατρέπουν το αμερικάνικο streetfood σε πρόταση για ολοκληρωμένη έξοδο φαγητού.

Momo Σαπφούς 95, Πλ. Κύπρου, Καλλιθέα , τηλ. 2109562300

Αφετηρία:
Προορισμός: