afieroma

Η all day Αθήνα

από τον πρωινό καφέ ως το βραδινό κοκτέιλ

Gazi College

Gazi College

Μαθήματα street food

Εντυπωσιακό το «σχολικό» σκηνικό με τις μεγάλες βιβλιοθήκες, τις υδρόγειους, ένα μακρύ ξύλινο τραπέζι «μελέτης» με χαμηλά σκαμπό και μια ατελείωτη ποικιλία από hand made σνακ, σαλάτες και πίτσες που διδάσκουν στους επιμελείς τι σημαίνει ανεβασμένο street food.

Από τη σάλα μέχρι τα τραπεζάκια έξω στη βεράντα για χάζι στην περαντζάδα, η ατμόσφαιρα είναι τόσο χαλαρή και άνετη που μπορείς να… μετακομίσεις εδώ από τις 7 το πρωί (όταν ανοίγουν δηλαδή) μέχρι όσο πάει, ανάλογα με τη διάθεση της ημέρας. Η σχέση ποιότητας-τιμής είναι ασυναγώνιστη. Καφέδες, πίτσες, κρέπες, club sandwiches αλλά και μίνι burger με ζουμερό μπιφτεκάκι και τραγανό μπέικον (€ 3,90), ωραιότατο hot dog με χωριάτικο λουκάνικο, coleslow και καραμελωμένο κρεμμύδι (€ 3,20) αλλά και πολλές σαλάτες με ναυαρχίδα τη χορταστική Cobb Gazi College, που περιέχει τα... άπαντα και ντύνεται με μια θαυμάσια σος μελιού-μουστάρδας (€ 6,20). Εξαιρετικά σπιτικά γλυκά, μπανόφι, σαρλότ, καρυδόπιτα, με αποκορύφωμα την εντελώς φευγάτη γλυκιά πίτσα με ζεστή σοκολάτα και φράουλες. Πολύ καλή πρόταση το κρασί σε ποτήρι από 13 καλές ελληνικές ετικέτες, πολλά κοκτέιλ και αυστηρά άκαπνος ο εσωτερικός χώρος. Το ζωντανό, χαρούμενο κοινό κάθε ηλικίας βρίσκει εδώ τον… δάσκαλό του.

TIP: O Χριστόφορος Κάτσικας κρατάει τη δράση για το Π/Σ/Κ όλο το 24ωρο, δίνοντας πάσα από τα mojitos και τις caipirinhas στο πρωινό καφέ και στο breakfast.

Gazi College Περσεφόνης 53, Γκάζι , τηλ. 2103422112

Αφετηρία:
Προορισμός: