Πρώτες φωτογραφίες από το "Underground" του Εμίρ Κουστουρίτσα στο θέατρο Ακροπόλ

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Γιάννης Τσορτέκης και Αλεξάνδρα Αϊδίνη πρωταγωνιστούν στη θεατρική μεταφορά της ταινίας-σταθμός που σκηνοθετεί ο Νικίτα Μιλιβόγεβιτς σε μια εντυπωσιακή υπερπαραγωγή - φόρος τιμής στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, με ζωντανή μουσική.

Underground Ελίνα Γιουνανλή©

Αυτές είναι οι πρώτες φωτογραφίες από την υπερπαραγωγή που ανέβασε ο Νικίτα Μιλιβόγεβιτς στο Ακροπόλ, μεταφέροντας σε δική του διασκευή και σκηνοθεσία το "Underground" του Εμίρ Κουστουρίτσα στο θέατρο, με τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Γιάννη Τσορτέκη και Αλεξάνδρα Αϊδίνη. Η βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα ταινία του 1995, βασισμένη στο πρωτότυπο θεατρικό έργο "Άνοιξη τον Ιανουάριο" και στο μυθιστόρημα "Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια χώρα" του Ντούσαν Κοβάσεβιτς, ζωντανεύει γεμάτη χιούμορ και σουρεαλισμό την ιστορία δύο φίλων, του Μπλάκι και του Μάρκο, με φόντο την πολιτική αναταραχή και τον πόλεμο στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

Underground
Ελίνα Γιουνανλή©

Στόχος της παράστασης είναι να αναδείξει την ουσία του αριστουργήματος του Κοβάσεβιτς, ανοίγοντας παράλληλα νέες προοπτικές. Το αποτέλεσμα είναι μια υπερπαραγωγή που αποτίει φόρο τιμής στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, με τη σύμπραξη ενός πολυμελούς θιάσου και ζωντανής ορχήστρας, υπό τους ήχους δυναμικών, βαλκανικών μουσικών στοιχείων σε σύνθεση των Γκόραν Μπρέγκοβιτς και Άγγελου Τριανταφύλλου.

Underground
Ελίνα Γιουνανλή©

Διαβάστε Επίσης

Ο Νικίτα Μιλιβόγεβιτς, γνώριμος στο ελληνικό κοινό από τις προηγούμενες δουλειές του, θα συνεργαστεί με μια εξαιρετική καλλιτεχνική ομάδα, συμπεριλαμβανομένου του σπουδαίου σκηνογράφου Μανόλη Παντελιδάκη που θα αναλάβει τα εντυπωσιακά σκηνικά της παράστασης, της Ηλένιας Δουλαδίρη που θα υπογράψει τα κοστούμια και της διάσημης χορογράφου Αμάλια Μπένετ

Παίζουν οι: Γιώργος Μακρής, Κωνσταντίνος Πλεμμένος, Αλέξανδρος Βιδαλάκης, Εμμανουήλ Κοντός, Νίκος Παπαδομιχελάκης, Νίκος Τσιμάρας, Χριστίνα Κυπραίου, Νικολίτσα Ντρίζη, Νίκος Μυλωνόπουλος, Στράτος Νταλαμάγκος, Φίλιππος Πατσούρης, Αγνή Μοίρα.

Underground
Ελίνα Γιουνανλή©

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

Δείτε φωτογραφίες παράστασης από το "Underground"

Underground
Ελίνα Γιουνανλή©

Underground
Ελίνα Γιουνανλή©

Underground
Ελίνα Γιουνανλή©

Underground
Ελίνα Γιουνανλή©

Underground
Ελίνα Γιουνανλή©

Underground
Ελίνα Γιουνανλή©

Underground
Ελίνα Γιουνανλή©

Underground
Ελίνα Γιουνανλή©

Underground
Ελίνα Γιουνανλή©

Underground
Ελίνα Γιουνανλή©

Underground
Ελίνα Γιουνανλή©

Underground
Ελίνα Γιουνανλή©

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Underground

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 130 '

Η εμβληματική ταινία, βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα (1995) και βασισμένη στο πρωτότυπο θεατρικό έργο «Άνοιξη τον Ιανουάριο» και στo μυθιστόρημα «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια χώρα» του Ντουσάν Κοβάσεβιτς, ανεβαίνει στη σκηνή και αφηγείται την επική ιστορία δύο φίλων, του Μπλάκι και του Μάρκο, με φόντο την πολιτική αναταραχή και τον πόλεμο στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Με μια δυναμική θεατρική προσέγγιση και υπό τον γνώριμο βαλκανικό ήχο, το «Underground» μεταφέρει το κοινό σε έναν κόσμο σουρεαλισμού, σκοτεινού χιούμορ και ειλικρινούς συγκίνησης, όπου ο παραλογισμός και η τραγωδία συναντούν την απίστευτη ανθεκτικότητα της ανθρώπινης ψυχής αλλά και το εκτυφλωτικό φως της ελπίδας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το Θέατρο Άνεσις ξεκινά τη σεζόν 2024-25 με 4 δυνατές παραστάσεις και early bird προσφορά

Λένα Κιτσοπούλου, C for Circus, Δημήτρης Αγιοπετρίτης Μπογδάνος και Λίλλυ Μελεμέ υπογράφουν τέσσερα έργα που εξάπτουν το ενδιαφέρον μας στη σκηνή του θεάτρου Άνεσις τη νέα σεζόν 2024-25. Προλάβετε τη μεγάλη early bird προσφορά έως 29/9.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/09/2024

Οι "Όρνιθες" του Άρη Μπινιάρη προσγειώνονται στο Ηρώδειο!

Η παράσταση, με επικεφαλής τον Γιώργο Χρυσοστόμου και τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, που παρουσιάστηκε με επιτυχία στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου και στα ανοιχτά θέατρα της Αττικής και όλης της Ελλάδας κάνει στάση στο Ηρώδειο, λίγο πριν την ολοκλήρωση του κύκλου της.

"Ήταν όλοι τους παιδιά μου": Φωτογραφίες από τις πρόβες του έργου του Άρθουρ Μίλερ στο Αλκυονίς

Γιώργος Γάλλος, Άννα Μάσχα, Κωνσταντίνος Μπιμπής, Λίλα Μπακλέση πρωταγωνιστούν στο αριστούργημα του αμερικανικού θεάτρου που σκηνοθετεί ο Γιώργος Νανούρης, σε μία από τις πολυαναμενόμενες θεατρικές παραστάσεις της νέας σεζόν 2024-25.

14+2 τετράστερες παραστάσεις που μπορείτε να (ξανα)δείτε

Ξεχώρισαν, αγαπήθηκαν, χειροκροτήθηκαν από τους θεατές και αξιολογήθηκαν με τέσσερα αστεράκια από την κριτική μας. Διαβάστε ποιες είναι οι δέκα έξι παραστάσεις που παίζονται ήδη ή πρόκειται να επιστρέψουν σύντομα στις σκηνές.

Το 12ο Φεστιβάλ Χειροποίητου και Ανακυκλώσιμου Θεάτρου (ξανά)ανάβει τη φλόγα της τέχνης

Το φεστιβάλ της Fabrica Athens επιστρέφει στον Κεραμεικό, με παραστάσεις, εργαστήρια και δράσεις που επικεντρώνονται στη θεματική "Flickering Flame" / "Η φλόγα που τρεμοπαίζει".

Πέντε θεατρικές παραστάσεις στο Φεστιβάλ Κολωνού αυτή την εβδομάδα

Η ελληνική δημιουργία πρωτοστατεί στις παραστάσεις που ανεβαίνουν από 19 έως 25/9 στο open air θέατρο του Κολωνού.

"Βασανίζομαι": Η διάσημη φράση των γκράφιτι εμπνέει μια θεατρική παράσταση

Ο θεατρικός μονόλογος του Αντώνη Τσιπιανίτη ζωντανεύει τον Φωκίωνα, έναν άνθρωπο που, βυθισμένος στην απόγνωση, βρίσκει τη λύτρωση στη σκηνή του Θεάτρου Αλκμήνη.