PlayStation: Πασχαλινές προσφορές στην ελληνική αγορά

Συνδυαστικά πακέτα PS5 σε μειωμένες τιμές, PS4 σε τιμή-έκπληξη, αμέτρητα φθηνά μα ποιοτικά games στο PS Store

Στην εορταστική περίοδο του Πάσχα πάντοτε δίνονται ορισμένα... κίνητρα παραπάνω στους καταναλωτές για αγορές και αυτό έχουν φροντίσει να κάνουν οι εμπορικοί συνεργάτες της Sony στην ελληνική αγορά εστιάζοντας στο PS5, Όλες οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων προσφέρουν τα συνδυαστικά τους πακέτα με το νέο μοντέλο PlayStation5 - αυτό που η αγορά αποκαλεί "PS5 Slim" για να το διακρίνει από το αρχικό - σε μειωμένη τιμή και κέρδος ανάμεσα στα €85 και τα €130, ανάλογα με τα games που περιλαμβάνονται σε κάθε τέτοιο συνδυαστικό πακέτο.

Έχουμε μέχρι στιγμής συναντήσει τέτοιους συνδυασμούς με δύο κάθε φορά κορυφαία games της Sony - ανάμεσα στα Gran Turismo 7, God of War Ragnarok, Horizon Forbidden West, Ratchet & Clank Rift Apart, Ghost of Tsushima Director's Cut, Spider-man Miles Morales και Demon's Souls - οπότε κάθε παίκτης είναι πρακτικά βέβαιο πως θα βρει ένα τέτοιο πακέτο που τον ενδιαφέρει, με κόστος ανάμεσα στα €569 και τα €599. Η προσωρινή μείωση τιμής δεν είναι καθόλου κακή - ειδικά αν την σκεφτεί κανείς όχι μόνο ως κέρδος για τον τελικό καταναλωτή, αλλά και ως χρηματική διαφορά που αγοράζει... 500 games περίπου!

Ναι, δεν πρόκειται για γραμματικό λάθος: τα €85-€130 της έκπτωσης σχεδόν καλύπτουν ή υπερκαλύπτουν το κόστος ενός χρόνου συνδρομής στην υπηρεσία PlayStation Plus Extra της Sony (€125.99), η οποία προσφέρει απεριόριστη πρόσβαση σε περίπου 500 τίτλους PS4/PS5 - ανάμεσά τους και πολλούς κορυφαίους στην κατηγορία τους - για 12 ολόκληρους μήνες. Αυτό είναι μακράν το περισσότερο συμφέρον επίπεδο συνδρομής του PS Plus, καθώς προσφέρει όλες τις παροχές του Essential, αλλά και τον κατάλογο των 500 games - μαζί με απεριόριστη πρόσβαση στην υπηρεσία Ubisoft Plus Classics - με χρηματική διαφορά μικρότερη του... ενός νέου τίτλου για PS5.

Με τα ίδια περίπου χρήματα, κοινώς, που θα έδινε κανείς για ν' αποκτήσει μόνο το PS5 και αυτά τα κορυφαία games της Sony, κοινώς, τώρα αποκτά και το σύστημα οικιακής ψυχαγωγίας της αυτό καθ' αυτό, και τα δύο ΑΑΑ games της εταιρείας, αλλά και έναν πολύ μεγάλο αριθμό από games που μπορεί να παίξει με αυτό άμεσα χωρίς πρόσθετο κόστος. Είναι ο συνδυασμός με την υψηλότερη αξία που έχει προσφέρει ο ιαπωνικός κολοσσός στην διαδρομή του PS5 Slim μέχρι στιγμής και οι ώρες ποιοτικής διασκέδασης που μπορεί να προσφέρει είναι... κυριολεκτικά αμέτρητες!

Μία άλλη απρόσμενη προσφορά ειδικά για την Πασχαλινή εορταστική περίοδο αφορά στο PlayStation4. Το δημοφιλέστατο σύστημα οικιακής ψυχαγωγίας της Sony προσφέρεται αυτές τις μέρες στην ελληνική αγορά στην χαμηλότερη τιμή που έχει αγγίξει ποτέ, προς μόλις €219 (μείωση τιμής κατά €90 από την συνιστώμενη λιανική). Το PS4 δεν είναι σε καμία περίπτωση τόσο ικανό όσο το PS5, προφανώς, είναι όμως ιδανικό σε αυτό το επίπεδο κόστους είτε ως πρώτο σύστημα ηλεκτρονικής διασκέδασης για κάποιον που δεν είχε ως τώρα επαφή με τα video games, είτε ως δεύτερο για άλλο δωμάτιο του σπιτιού ή το εξοχικό.

Παρά την εδραίωση πλέον του PS5 στην αγορά, συνεχίζουν να κυκλοφορούν πολλά νέα games για PS4 - χάρις στην τεράστια εγκατεστημένη πελατειακή του βάση, που έχει πια ξεπεράσει τα 125 εκατομμύρια συστήματα παγκοσμίως - και σχεδόν όλοι οι κορυφαίοι τίτλοι του προσφέρονται στο PlayStation Store σε πολύ χαμηλές τιμές, με τεράστια ποικιλία ποιοτικών επιλογών ακόμη και στην ζώνη κόστους των €5-€10. Και σε αυτήν την περίπτωση, άλλωστε, με την έκπτωση των €90 μπορεί να αγοράσει κανείς ουσιαστικά το PS4 όσο θα το πλήρωνε άλλοτε, αλλά... και τα 500 περίπου games του PlayStation Plus Extra για 12 μήνες, με ελάχιστα παραπάνω χρήματα. Καθόλου άσχημα!

Παράλληλα με αυτές τις προσφορές η Sony μόλις ξεκίνησε και προωθητική ενέργεια στο PlayStation Store, την May Savings: εκατοντάδες δημοφιλείς κι εμπορικά επιτυχημένοι τίτλοι για PS4/PS5 με σημαντική έκπτωση που κυμαίνεται ανάμεσα στο 30% και το 80%. Τόσο μεγάλες εκπτώσεις διαμορφώνουν την τιμή πολλών από αυτά τα games σε επίπεδο χαμηλότερο των €10, τις περισσότερο αξιοπρόσεκτες δε επιλογές τις συναντήσαμε ανάμεσα στα €20 και στα €40, όπου βρίσκονται ορισμένες από τις δημοφιλέστερες παραγωγές των τελευταίων ετών για PlayStation. Η προωθητική αυτή ενέργεια θα διαρκέσει μέχρι και τις 8/5.

Ο κατάλογος των games αυτής της προωθητικής ενέργειας βρίσκεται σε αυτήν την σελίδα. Τον ρυθμίσαμε μεν ώστε να εμφανίζει τα πλήρη games, αλλά στο πλαίσιο της ίδιας ενέργειας υπάγονται και επεκτάσεις περιεχομένου ή έξτρα υλικό για πολλούς, πάρα πολλούς δημοφιλείς τίτλους. Πολλά από τα πλέον ποιοτικά games που προσφέρονται στο πλαίσιο της ενέργειας May Savings περιλαμβάνονται επίσης στον κατάλογο των σχεδόν 500 τίτλων του PS Plus Extra, βέβαια, οπότε... ο νοών, νοείτω!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ