Τι παίζει στα μπαρ της πόλης τα Χριστούγεννα;

Events, μενού, πάρτι, ποτά και όλα όσα θα παίξουν στα μπαρ της πόλης τις ημέρες των γιορτών.

Μπαρ για τα Χριστούγεννα στην Αθήνα

Προφανώς και οι ημέρες των γιορτών αποτελούν από μόνες τους δυνατές αφορμές για να επισκεφθείς -μεταξύ άλλων- το πλησιέστερο ή το αγαπημένο σου μπαρ. Υπάρχουν όμως και κάποια επιπλέον κίνητρα. Διαβάζεις ό,τι θα παίζει στην πόλη και τις μπάρες της παρακάτω.

"Zebra"

Ένα χρόνο πριν, το "Zebra Bar Athens" άνοιγε τις πόρτες του στην πιάτσα του Νέου Ψυχικού, φέρνοντας κάτι διαφορετικό σε αυτήν, όντας ένα κλασικό μπαρ με twists και άποψη. Σήμερα, έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο δημοφιλή meeting points της ευρύτερης περιοχής, ξεχωρίζοντας για τον elegant χώρο του με την επιβλητική μπάρα, τον απροσποίητα cool χαρακτήρα του και την εξαιρετική δουλειά του Χρήστου Χουσέα και της ομάδας του μπαρ στο κομμάτι των ποτών

Μπαρ_Zebra Ψυχικό

Πάνω στο τελευταίο επενδύει και κατά τη διάρκεια των γιορτών, παρουσιάζοντας ένα προσεγμένο μενού με 4 festive cocktails. Έτσι, πιάνοντας θέση στο εντυπωσιακό μπαρ, μπορείς να απολαύσεις μία εκδοχή του Eggnog, ένα άκρως ρουμένιο Blazer, τη δική τους προσέγγιση στον Irish Coffee καθώς και ένα Resolution με mezcal.

"Barro Negro"

Μπαρ Barro Negro 6
© Λεωνίδας Τούμπανος

Margaritas, Ceviche & Oysters πάρτι την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου είναι η πρόταση του δημοφιλούς αγαυένιου σποτ για... ζέσταμα πριν τις γιορτές ενώ ένα Paloma Party θα λάβει χώρα το μεσημέρι της Παραμονής Χριστουγέννων.

> Διάβασε ακόμη: Πού και τι θα φας στο food village του Συντάγματος

"Blue Fox"

Με άκρως χορευτικό mood θα υποδεχθεί τα Χριστούγεννα το "Blue Fox": Στις 23 και 24 Δεκεμβρίου rock 'n' roll, rhythm 'n' blues και swing parties θα λάβουν χώρα στο μπαρ της Ασκληπιού. Παράλληλα,  θα υπάρξουν εορταστικές εκπλήξεις και κληρώσεις με χριστουγεννιάτικα δώρα.

"It’s a Βίλατζ"

Το στέκι της πλατείας Αγίου Γεωργίου σκαρώνει ένα πολλά υποσχόμενο τριήμερο από τις 23 μέχρι και τις 25 Δεκεμβρίου. Από νωρίς την Παρασκευή (23/12), ξεκινά στο Αρτ Χολ το μπαζάρ από μικρά επιλεγμένα brands και designers, με ρούχα, κοσμήματα και κεραμικά. Από τις 17.00 πατάνε play στις μουσικές οι resident DJs του 'Χωριού', Black Anthology και Mukadó, για να τους διαδεχθεί το βράδυ ο σπουδαίος DJ και παραγωγός Kill Emil, με δυνατά urban και world grooves.

Την Παραμονή των Χριστουγέννων, με το μπαζάρ να τρέχει ακόμη, η Always The Moon θα διαβάζει τα ταρό (σε όποιον φυσικά τολμά να συμμετέχει στα μικρά αλλά αποκαλυπτικά σέσιόν της). Στις απογευματινές μουσικές, η Korre και ο Θανάσης Καρανίκας. Θα παραδώσουν τα decks στη νυχτερινή καλεσμένη τους, Marsha για να μοιραστεί λίγη από την electro μαγεία της. Ακριβώς την ίδια ώρα η drag queen Γλάστρα θα κάνει το σόου για το οποίο προτιμά να μη μιλά.

It's a Βίλατζ events

Ανήμερα των Χριστουγέννων, το "It’s a Βίλατζ" ξεκινά με βαθύ soul του Θοδωρή Χαλκιά και ύστερα ο Χάρης Βαρζαμπετιάν θα κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: Θα διαλέξει από τα βινύλιά του σπουδαία disco anthems. Κι αυτό θα συμβαίνει ενώ στο 'Βίλατζ' θα τριγυρνούν κορίτσια με τα roller τους, ποτά και γλυκά. Τέλος, από την Παρασκευή και για όλες τις ημέρες των γιορτών θα σερβίρονται οι χριστουγεννιάτικες ιδέες του σεφ Αντώνη Μαλίκι.

"Theory"

Το "Theory Βar" είναι ένα όνομα-θρύλος στον κόσμο της ελληνικής μπαρ σκηνής, καθώς υπήρξε φυτώριο μερκών εκ των πιο επιτυχημένων ονομάτων του bartending. Σαν χώρος, παίζει σε δυο ταμπλό μ’ επιτυχία: Αυτό του all day με ζωντανά vibes, και εκείνο του μπαρ, με επίκεντρο τη μεγάλη ξύλινη μπάρα στην οποία γίνεται υπέροχη δουλειά στο κοκτέιλ. Κατά τη διάρκεια των γιορτών, το "Theory" παρουσιάζει μία μικρή αλλά άκρως ενδιαφέρουσα λίστα τριών ζεστών ποτών.

 "360° Christmas Pop-Up Bar" 

Η Bεράντα του "Φάρου" στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μεταμορφώνεται σε ένα θελκτικό χριστουγεννιάτικο σποτ από τις 23 Δεκεμβρίου και μέχρι τις 8 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο του "Χριστουγεννιάτικου Κόσμου" του ΚΠΙΣΝ. Με πανοραμική θέα στο πάρκο και τις φωτιστικές εγκαταστάσεις του, ένα εντυπωσιακό pop up bar -ειδικά διαμορφωμένο για τις γιορτές- κάνει την εμφάνισή του. Το "360° Christmas Pop-Up Bar", σχεδιασμένο από την αρχιτέκτονα - σκηνογράφο Ελίνα Λούκου, προτείνει έντονα χρώματα και αφαιρετικές γραμμές μετατρέποντας την Bεράντα του Φάρου σε ένα εορταστικό μπαρ με σύγχρονη αισθητική.

Χριστουγεννιάτικο Μπαρ στο Νιάρχος
Ευτυχία Βλάχου

Τρία μεγάλα χρωματιστά αντικείμενα, εμπνευσμένα από Χριστουγεννιάτικα στολίδια, προσκαλούν τους επισκέπτες να ακούσουν μουσική και να κοιτάξουν την πόλη μέσα από ένα μαγικό Χριστουγεννιάτικο φίλτρο. Παράλληλα, γνωστοί DJs και μουσικοί παραγωγοί, μαζί με μία μεγάλη λίστα cocktails θα συμπληρώσουν την όλη εμπειρία.

"Blends"

Το δημοφιλές σποτ των νοτίων προαστίων φορά τα γιορτινά του, χαρτογραφώντας μοναδικές εμπειρίες διασκέδασης που ξεκινά από τον προσεγμένο και καλαίσθητο στολισμό και τη festive ατμόσφαιρα και φτάνει μέχρι τις καταπληκτικές μουσικές και τα ευφάνταστα πιάτα και ποτά. Εκτός από τα δύο ρεβεγιόν (την ημέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς), παρουσιάζει καθημερινές εκπλήξεις με live music performances.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του "Blends":

  • 21/12 Eva Presley (violin)
  • 22/12  Eva Presley (violin)
  • 23/12 Tom Giannakopoulos στο σαξόφωνο, τραγούδι KIANNA
  • 24/12 The X-Mas Magician | Secret cabaret | Dj set by Mike Danalis
  • 25/12 Vox the Acapella Group
  • 26/12 KIANNA
  • 27/12 Eva Presley (violin)
  • 28/12 Tom Giannakopoulos στο σαξόφωνο
  • 29/12 KIANNA
  • 1/1 Vox The Acapella Group
  • 5/1 Eva Presley (violin)
  • 6/1 KIANNA

* Η λίστα θα ανανεώνεται διαρκώς τις επόμενες ημέρες.

Και μερικές έξτρα προτάσεις:

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Blue Fox

Ασκληπιού 91, Εξάρχεια
  • Bars

Theory Bar And More

Πλάτωνος 14, Χαλάνδρι
  • Bars

Ιπποπόταμος

Δελφών 3Β, Κολωνάκι
  • Bars

Zillers (The)

(ξεν. «The Zillers») Μητροπόλεως 54, κέντρο
  • Εστιατόρια

Odori Vermuteria Di Atene

Σκουλενίου 2, κέντρο
  • Bars

Villa Grigio 46

Αγίου Αλεξάνδρου 46 & Ναϊάδων, Παλαιό Φάληρο
  • Εστιατόρια

Blends Mix and Match

Φοίβης 19, Πλ. Νυμφών, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Juan Rodriguez

Παλλάδος 3, Ψυρρή
  • Bars

Barro Negro

Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 15, κέντρο
  • Bars

Kowalski Bar

Ακαδημίας 18, κέντρο
  • Bars

It’s a βίλατζ

Πλ. Αγίου Γεωργίου, Κυψέλη
  • Bars

Diego

Αδριανού 1, Θησείο
  • Ethnic κουζίνες

Zebra Bar

Περικλέους 7, Νέο Ψυχικό
  • Bars

Line Athens

Αγαθοδαίμονος 37, Kάτω Πετράλωνα
  • Bars

Ντισκομπάλα

Δελφών 4, Κολωνάκι
  • Clubs

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.