Για bar-hopping κατά την εβδομάδα του Athens Bar Show

Τα περιβόητα guest bartendings, τα μοναδικά events και όλα όσα θα παίξουν στην αθηναϊκή πίνειν σκηνή, στο πλαίσιο του Athens Bar Show.

Μπαρ και guest shifts στο Athens Bar Show @mrfoxthebar

Κορυφαία μπαρ του εξωτερικού, σημαντικοί bartenders, πρωτότυπα concepts και ενδιαφέροντα σεμινάρια ανανεώνουν για λίγες ημέρες την εγχώρια πίνειν σκηνή, στο πλαίσιο του Athens Bar Show αλλά και αρκετά πιο μακριά από αυτό. Γενικά, αυτή η εβδομάδα είναι μία πραγματική γιορτή για τα μπαρ της πόλης και παρακάτω θα βρεις όλα εκείνα τα guest shifts και τα events που αξίζουν της προσοχής σου. 

Κυριακή 6 Νοεμβρίου

Μία σειρά από πολύ ενδιαφέροντα δρώμενα ετοιμάζει το "Line Athens". Το νο. 31 της φετινής λίστας του The World's 50 Best Bars ξεκινά από το απόγευμα της Κυριακής.

Τότε, οι περίφημοι Erik Lorincz ("Kwānt") και Leo Robitschek ("Common Decency") θα βρεθούν από τις λονδρέζικες μπάρες σε μία αντίστοιχη των Κάτω Πετραλώνων, με τον Quentin να τους συμπληρώνει μουσικά από τα decks. 

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου

Στις 7 Νοεμβρίου, το "The Clumsies" συγκεντρώνει μερικά τα πιο θρυλικά μπαρ του κόσμου στον ίδιο χώρο, για μία βραδιά που θα θυμάται για καιρό η Αθήνα. Στο "Legendary Bar"  -που εύκολα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το event της σεζόν- τα "Schumann's" και "Jahreszeiten" του Kempinski (Μόναχο), "Long Bar" του Raffles Singapore (Σιγκαπούρη), "La Trova" (Μαϊάμι), "Claridge’s Bar" (Λονδίνο) καθώς και το αθηναϊκό "Jazz in Jazz" θα μοιραστούν μπάρες και γεύσεις στο Μέγαρο Υπατία. 

The Clumsies Legendary Bar event

Την ίδια μέρα, το "A for Athens" θα υποδεχτεί τον Rum Ambassador, Ian Burrell, σε ένα Afro Caribbean party, από τις 20.00. Στο "Barro Negro", οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν cocktails από τον σημαντικό Ιάπωνα bartender και bar entrepreneur Shingo Gokan. 

Ίαν Μπαρέλ

Το ίδιο βράδυ, το "The Bank Job" υποδέχεται την ομάδα του "Nectar Distillery" και του "Casablanca" από την Θεσσαλονίκη και του "Porto Vecchio" από τους Παξούς. Στο "42", για πρώτη φορά στην Ελλάδα, καταφθάνει το παριζιάνικο "Le Syndicat".  

Τρίτη 8 Νοεμβρίου

Στο "Line" ο Lorenzo Antinori (από το "ARGO" του Χονγκ Κονγκ) θα μονοπωλήσει το κύριο μπαρ και ο Nico de Soto (του παριζιάνικου "Danico") θα βρίσκεται στο monolith table. Η εν λόγω ημέρα είναι αφιερωμένη στους Agave Lovers στο "Barro Negro" και οι Fausto Bigongiali, Riccardo Carli, Jorge Balbontin, Javier Rodriguez, Ανδρέας Σανιδιώτης και Διαμαντής Αργυρού θα φροντίσουν για τα περαιτέρω.

Στο "A for Athens" θα εμφανιστούν διαδοχικά στην μπάρα του η Martina Bonci ("Gucci Giardino 25") και οι Marella Batkovic, Antonio Lugli. Οι Federico Pavan και Cristiana Pirinu από το λονδρέζικο "Donovan bar" θα είναι οι εκλεκτοί guest bartenders στο "The Speakeasy Athens", παρέχοντας τους θαμώνες με cocktails  με Axia Spirit.

Για τους φίλους του Campari, το ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στο "Odori", εκεί όπου ο head bartender του λονδρέζικου "The Connaught Bar", Giorgio Bargiani, μαζί με τον Tommaso Cecca ("Camparino in Galleria") θα αναλάβουν τα σέικερ και τα mixing glasses από τις 20.30. Λίγα μέτρα πιο μακριά, οι Joe Schofield και Paola Mariotti από το "Sterling" του Μάντσεστερ υπόσχονται μία εξαιρετική βραδιά με καταπληκτικά blends στο "The Clumsies".

Ζάχος Κυρίτσης, Αλέξανδρος Σουρμπάτης και Αλέξανδρος Γκικόπουλος θα βρίσκονται από τις 21.00 πίσω από την μπάρα στο "Six D.O.G.S.", αποδίδοντας μία ωδή στον μικρό παράδεισο της Αγίας Λουκίας και την ανατολική Καραϊβική, μεταφρασμένη σε ποτά με Chairman's Reserve. Την ίδια βραδιά, το "42" φιλοξενεί το "Manhattan Bar" από την Σιγκαπούρη.

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου

"Legends Takeover" θα είναι το mood στο "A for Athens" καθώς από τις 19.00, θα κάνουν διαδοχικά guest shifts οι Simone Bodini ("Donovan"), Federico Pavan και Cristiana Pirinu, Summer Chen και Darren Lim ("Vender"), Eddie Rudzinskas και Artem Skapenko ("Cocktails for you"), καθώς και οι  Gianluca Basso και Mattia Mion ("Paradiso").

Στο "Line", η ομάδα του περίφημου "Lyaness" θα είναι αυτή που θα βρεθεί εντός του μπαρ. Το dynamic duo από το "Freni e Frizioni" και τη Ρώμη, Riccardo Rossi και Manuel Di Cecco, καταλαμβάνουν το "The Clumsies".

Εκτός αυτού όμως, το "Dr. Stravinsky" από την Βαρκελώνη, σε συνεργασία με το "The Clumsies" θα ταξιδέψουν τους επισκέπτες σε μία βραδιά με world class cocktails, από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του "The Vault Athens".

Παράλληλα events

Για 3 συνεχόμενες ημέρες -στις 7, 8 και 9 Νοεμβρίου- η καρδιά της φθινοπωρινής Αθήνας θα χτυπά δυνατά στους ρυθμούς των Urban Alchemies parties, με 15 συναρπαστικά events στην καρδιά της πόλης και συνοδοιπόρους τα κορυφαία brands, Belvedere Vodka,  Jose Cuervo Tequila και Hendrick’s Gin. Επίσης, τις ίδιες ημέρες, το "Mr. Fox" στήνει ένα Negroni bar κάθε απόγευμα στο ισόγειο του "Mosaikon Hostel". 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Six D.O.G.S.

Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι
  • Bars

42 Barstronomy.Athens

Κολοκοτρώνη 3, κέντρο
  • Εστιατόρια

A For Athens

Μιαούλη 2-4, Μοναστηράκι
  • Bars

Bank Job (The)

Κολοκοτρώνη 13, κέντρο
  • Bars

Clumsies (The)

Πραξιτέλους 30, κέντρο
  • Bars

Odori Vermuteria Di Atene

Σκουλενίου 2, κέντρο
  • Bars

Barro Negro

Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 15, κέντρο
  • Bars

Line Athens

Αγαθοδαίμονος 37, Kάτω Πετράλωνα
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.