World Paloma Day: Πού θα πιούμε την Paloma των Αθηνών;

Φτιάξαμε ένα χάρτη του "νέου Gin tonic" για να γιορτάσεις κατάλληλα την World Paloma Day.

ΜΠΑΡ ΓΙΑ ΠΑΛΟΜΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ @Barro Negro

Το αλμυρό, γλυκό και ξινό προφίλ της Paloma κερδίζει διαρκώς φίλους, τόσο που πολλοί έχουν σπεύσει να τη χαρακτηρίσουν το "νέο Gin tonic". Το πιο δημοφιλές κοκτέιλ στο Μεξικό είναι ένα ενδιαφέρον πάντρεμα της τεκίλας με την grapefruit soda και τον χυμό λάιμ, προτού προστεθεί σε όλα αυτά το αλάτι (είτε στο χείλος του ποτηριού είτε εντός του μείγματος). Το όνομά της προέρχεται από το ομώνυμο παραδοσιακό τραγούδι των μέσων του 19ου αιώνα "La Paloma", δηλαδή "το περιστέρι", ενώ η επικρατέστερη εκδοχή για το origin story της τη θέλει να πρωτοφτιάχνεται από τον θρυλικό Don Javier Delgado Corona, ιδιοκτήτη και bartender του ιστορικού bar restaurant "La Capilla", στην πόλη Τεκίλα. Όπως σχεδόν κάθε άλλο κλασικό ποτό, έτσι και η Paloma, έχει μια μέρα αφιερωμένη στην απόλαυσή της: Η 22η Μαΐου έχει οριστεί ως η World Paloma Day και, με την αφορμή αυτή, δημιουργούμε την κατά το δυνατόν πληρέστερη τεκιλογραφία της αθηναϊκής μπαρ σκηνής.

Κλασικές και άλλες επιλογές

Αν βρεθούν στο ίδιο θέμα οι λέξεις "Paloma" και "Αθήνα", δεν γίνεται να μην ακολουθήσει κατά πόδας το "Barro Negro". Όταν οι Στέλιος Παπαδόπουλος και Γιώργος Καβακλής έφτιαχναν το δημοφιλές μπαρ της Παπαρρηγοπούλου, είχαν κατά νου να εκπαιδεύσουν το κοινό στο εν λόγω ποτό, κάνοντας τα βασικά με τον ορθότερο τρόπο. Και τα κατάφεραν, αφού ο χώρος τους πλέον φέρει τον τίτλο της αθηναϊκής "πρεσβείας" της Paloma.

WORLD PALOMA DAY ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΠΑΡΟ ΝΕΓΚΡΟ
Η πιο-κλασική-δε-γίνεται- Paloma στο "Barro Negro".

Κι αν το "Barro Negro" είναι η πρώτη στάση που σου έρχεται στο μυαλό, λίγο παρακάτω θα βρεις το "7 Jokers", όπου θα δοκιμάσεις την μπεστ σέλερ Paloma τους, με ένα blend από διαφορετικές premium τεκίλες και ποιοτική grapefruit soda.

WORLD PALOMA DAY ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ ΛΟΚΟ
Ποιος μπορεί να πει "όχι" σε μία Paloma στην μπάρα του "Loco";

Παραμένοντας στο κέντρο, στο "Loco" θα βρεις μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδοχή στην οποία προστίθενται, μεταξύ άλλων, αλάτι από πορτοκάλι και φύλλα από kaffir lime. Ο Νίκος Σουρμπάτης είναι ασφαλώς αυτός που την υπογράφει, όπως και την καλοφτιαγμένη κλασική επιλογή των "Clumsies", λίγο παραπέρα.

WORLD PALOMA DAY ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ ΤΕ ΚΙΛΑ
To "Te Kila" πάντοτε έτοιμο για μερικά ροζ ποτά.

Στο "Te Kila" της στοάς Μπολάνη, από την άλλη, πέρα από άλλη μία προσεγμένη κλασική Paloma, στις 22 Μαΐου θα λάβει χώρα και μια σχετική fiesta (από τις 6 μ.μ.), όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να φτιάξει το δικό του ποτό.

Στο "Zebra" του Νέου Ψυχικού, που έχει μπει για τα καλά στην ατζέντα μας, σερβίρουν μια ιδιαίτερη βερσιόν, όπου στο χείλος του ποτηριού μπαίνει ακατέργαστο χοντρό αλάτι, ενώ στη συνταγή εντάσσεται ελάχιστο σιρόπι ζάχαρης. Ακόμα πιο βόρεια, ένα πολύ ενδιαφέρον twist θα βρεις στο μαρουσιώτικο gastrobar "Mexha". Η Paloma Naranja του αποτελείται από τεκίλα Rooster Rojo Blanco και τα υπόλοιπα βασικά συστατικά, συν ένα χειροποίητο cordial από μάνγκο, σάλτσα σόγιας και τσίλι, για έξτρα σπιρτάδα.

WORLD PALOMA DAY ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕΞΑ
Η Paloma Naranja του "Mexha".

Αν, πάλι, το αλάτι στο χείλος της Paloma σε κάνει να επιθυμήσεις μια βόλτα στη θάλασσα, ο Πειραιάς είναι ο προορισμός σου. Πιο συγκεκριμένα, η ενδιαφέρουσα πιάτσα της μαρίνας Ζέας, όπου τα "RockFellas Εxcelsior", "Nazaré Surf Bar" και "Uncle Tan's Drinking House" έχουν να καταθέσουν τη δική τους οπτική. Στο πρώτο υπάρχει μάλιστα ειδικό section στο μενού, ενώ ξεχωρίζει μια συγκεκριμένη παρασκευή, στην οποία η τεκίλα μαγειρεύεται με τζίντζερ και βασιλικό, στη συνέχεια "δένεται" με μια ιδέα μαστίχας και δίνει ένα πιο μεσογειακό και λιγότερο αλμυρό γευστικό προφίλ.

Στο "Nazaré", από την άλλη, επιλέγεται η κλασική πρόταση, ενώ στο "Uncle Tan's" δεν θα μπορούσε παρά να υπάρχει ένα ασιατικό touch, το οποίο μεταφράζεται στην προσθήκη του σάκε Ginjo Yuzushu.

Περισσότερες πληροφορίες

7 Jokers (The)

Βουλής 7, κέντρο
  • Bars

Rockfellas Excelsior

Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς
  • Bars

Clumsies (The)

Πραξιτέλους 30, κέντρο
  • Bars

Barro Negro

Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 15, κέντρο
  • Bars

Mexha

Αγίου Κωνσταντίνου 56, Μαρούσι
  • Ethnic κουζίνες

Tekila

Κολοκοτρώνη 3, Αθήνα
  • Ethnic κουζίνες

Zebra Bar

Περικλέους 7, Νέο Ψυχικό
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Για bar hopping στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διαθέτει μια μπαρ σκηνή, με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά και μπόλικες πινέζες που σερβίρουν κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα ποτά.

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.