Στη Γιορτή του Σινεμά για ελληνικές ταινίες

Ανακαλύψτε τα τέσσερα εγχώρια φιλμ που για μια ημέρα, τη Γιορτή του Σινεμά, προβάλλονται με είσοδο μόλις € 2.

Μαγνητικά Πεδία «Μαγνητικά Πεδία»

Στο πλαίσιο της πολυαναμενόμενης φετινής Γιορτής του Σινεμά (26/10), στο πλαίσιο της οποίας πανελλαδικά η είσοδος στους κινηματογράφους θα είναι € 2, το streamer και εταιρία διανομής Cinobo παίρνει την πρωτοβουλία να παρουσιάσει μόνο για εκείνη τη μέρα τέσσερις πολυσυζητημένες ελληνικές ταινίες στον κινηματογράφο Αλεξάνδρα. Σημειώστε δε πως μαζί με το εισιτήριο θα διατίθενται ως δώρο οι αφίσες των ταινιών μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

Διαβάστε Επίσης

Ας δούμε ποιες ταινίες πρόκειται να προβληθούν. Στις 17.00 η Γιορτή του Σινεμά ξεκινά με την υποβλητική "Αγέλη Προβάτων" του Δημήτρη Κανελλόπουλου. Ένα άτυπο νεογουέστερν σε μια επαρχιακή πόλη, όπου μερικοί οικογενειάρχες συνασπίζονται για να πετύχουν μια καλύτερη συμφωνία με τον τοκογλύφο Στέλιο. Εκείνος, όμως, αναθέτει σε δύο νεαρούς μικροεγκληματίες να τους εκφοβίσουν. Έπειτα, στις 19.10, παίζει η μαύρη κωμωδία "Black Stone" του Σπύρου Ιακωβίδη. Η ταινία, η οποία υιοθετεί ύφος mockumentary, ακολουθεί ένα κινηματογραφικό συνεργείο καθώς αποτυπώνει την καθημερινότητα της Χαρούλας, μιας υπερπροστατευτικής Ελληνίδας μάνας που αναζητά το γιο της, δημόσιο υπάλληλο, ο οποίος έχει εξαφανιστεί χωρίς να αφήσει ίχνη.

ΜΠΑΣΤΑΡΔΑ
"Μπάσταρδα"

Τη σκυτάλη παίρνουν δύο φιλμ που έχουν προκαλέσει ίσως το περισσότερο σούσουρο των τελευταίων ετών. Αφενός, στις 21.00, προβάλλονται τα ρομαντικά "Μαγνητικά Πεδία" του Γιώργου Γούση, τα οποία θυμίζουμε αποτέλεσαν την ελληνική πρόταση στα 95α βραβεία Όσκαρ. Πρόκειται για ένα μελαγχολικό road movie με κεντρικούς ήρωες την Έλενα και τον Αντώνη, οι οποίοι συναντιούνται στο φέρι για την Κεφαλονιά και ξεκινούν μια απρόοπτη περιπλάνηση στο νησί για να θάψουν ένα μεταλλικό κουτί. Η αυλαία στη βραδιά πέφτει στις 22.30 με τα ορμητικά "Μπάσταρδα" του Νίκου Πάστρα. Ένα ερωτικά φορτισμένο φιλμ με δικούς του κινηματογραφικούς κανόνες, το οποίο περιστρέφεται γύρω από πέντε αγόρια και πέντε κορίτσια που αφήνουν πίσω τους την καλοκαιρινή καθημερινότητα της πόλης και ζουν το εδώ και τώρα σ’ ένα απομονωμένο σπίτι στην εξοχή.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μπάσταρδα

2
  • Δραματική
  • 2022
  • Διάρκεια: 94 '
  • Νίκος Πάστρας

Πέντε αγόρια και πέντε κορίτσια αφήνουν πίσω τους την καλοκαιρινή καθημερινότητα της πόλης και ζουν το εδώ και τώρα σ’ ένα απομονωμένο σπίτι στην εξοχή.

Αγέλη Προβάτων

2,5
  • Δραματική
  • 2021
  • Διάρκεια: 113 '
  • Δημήτρης Κανελλόπουλος

Σε μια επαρχιακή πόλη μερικοί οικογενειάρχες συνασπίζονται για να πετύχουν μια καλύτερη συμφωνία με τον τοκογλύφο Στέλιο. Εκείνος, όμως, αναθέτει σε δύο νεαρούς μικροεγκληματίες να τους εκφοβίσουν.

Μαγνητικά Πεδία

3
  • Δραματική
  • 2021
  • Διάρκεια: 78 '
  • Γιώργος Γούσης

Η Έλενα και ο Αντώνης συναντιούνται στο φέρι για την Κεφαλονιά και ξεκινούν μια απρόοπτη περιπλάνηση στο νησί για να θάψουν ένα μεταλλικό κουτί.

Black Stone

3
  • Κωμωδία
  • 2022
  • Διάρκεια: 87 '
  • Σπύρος Ιακωβίδης

Ένα κινηματογραφικό συνεργείο αποτυπώνει την καθημερινότητα της Χαρούλας, μιας υπερπροστατευτικής Ελληνίδας μάνας που αναζητά το γιο της, δημόσιο υπάλληλο, ο οποίος έχει εξαφανιστεί χωρίς να αφήσει ίχνη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 23/5

Άντονι Χόπκινς, Ράσελ Κρόου και Ράιαν Ρέινολντς προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/05/2024

Αποχαιρετήστε τον Γιούργκεν Κλοπ με αυτό το must ντοκιμαντέρ

Οι άνθρωποι δούλεψαν στενά με τον σπουδαίο προπονητή της Λίβερπουλ μιλούν στα πέντε επεισόδια του "Jürgen".

77ο Φεστιβάλ Καννών: Ο Λάνθιμος διηγείται κατασκότεινες "Ιστορίες Καλοσύνης"

Επιστροφή στην εποχή του "Κυνόδοντα" και των "Άλπεων" για τον Έλληνα σκηνοθέτη, ο οποίος αν και εντυπωσιάζει με τη γεμάτη αυτοπεποίθηση δεξιοτεχνία του, κινδυνεύει να χάσει πολλούς από τους όψιμους θαυμαστές του.

Έρχονται κλασικά ιαπωνικά αριστουργήματα στα θερινά σινεμά

Ακίρα Κουροσάβα, Μίκιο Ναρούσε, Σοσέι Ιμαμούρα, Κένζι Μιζογκούτσι, Γιασουχίρο Όζου, Κον Ιτσικάουα, Κιγιόσι Κουροσάουα, Τακάσι Μίικε, Τεϊνοσουκε Κινουγκάσα, Χιρόσι Τετσιγκαχάρα & Μασάκι Κομπαγιάσι, σε ένα αφιέρωμα στους Ιαπωνικούς κινηματογραφικούς θησαυρούς.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (15-22/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο φεστιβάλ Αγών το σινεμά συναντά την αρχαιολογία

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα της διοργάνωσης όπου η ιστορία εμπνέει τον κινηματογράφο.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Το Megalo (χαμένο) στοίχημα του Φράνσις Κόπολα

Διπλά βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, ο σκηνοθέτης του "Νονού" παρουσιάσε στις Κάννες το κινηματογραφικό σχέδιο στο οποίο επένδυσε σαράντα χρόνια από τη ζωή του. Το "Megalopolis", όμως, αποδείχτηκε δυστυχώς μια εκκωφαντική αποτυχία.