Πρεμιέρα την Πρωτοχρονιά στο ERTFLIX για την "Η μεγάλη χίμαιρα"

Η τηλεοπτική μεταφορά του έργου του Μ. Καραγάτση συνιστά σημαντικό σταθμό για την ελληνική τηλεοπτική παραγωγή, με την ΕΡΤ, ως συμπαραγωγό.

Η μεγάλη χίμαιρα Παρουσίαση

Την Πρωτοχρονιά (Πέμπτη 1η Ιανουαρίου 2026) στο ERTFLIX θα γίνει η πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης σειράς διεθνούς συμπαραγωγής της ΕΡΤ "Η μεγάλη χίμαιρα", η οποία βασίστηκε στο αριστουργηματικό βιβλίο του Μ. Καραγάτση.

Τα πρώτα δύο επεισόδια θα είναι διαθέσιμα στην ψηφιακή πλατφόρμα της δημόσιας τηλεόρασης από το πρώτο λεπτό της νέας χρονιάς (1/1/2026, 00:01).

Την Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2026, στις 22:00, η ΕΡΤ1 θα μεταδώσει τα πρώτα δύο επεισόδια, σηματοδοτώντας την επίσημη τηλεοπτική πρεμιέρα της σειράς. Οι τηλεθεατές θα έχουν ραντεβού με ένα νέο επεισόδιο κάθε Κυριακή στις 22:00.

Η μεγάλη χείμαιρα

Ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομίας της Ελλάδας

"Η μεγάλη χίμαιρα" μάγεψε ήδη το κοινό κατά την avant-première της προβολής της που έγινε το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2025, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Στην κατάμεστη αίθουσα παρουσία των πρωταγωνιστών, των συντελεστών της σπουδαίας τηλεοπτικής μεταφοράς και δημοσιογράφων, οι καλεσμένοι παρακολούθησαν τα πρώτα δύο επεισόδια της σειράς, σε σκηνοθεσία Βαρδή Μαρινάκη και σενάριο Παναγιώτη Ιωσηφέλη. Η υποδοχή του κοινού ήταν ενθουσιώδης, καθώς η σκηνοθετική προσέγγιση, οι δυνατές ερμηνείες και η υψηλή αισθητική καθήλωσαν το κοινό, που δεν έκρυψε την προσμονή του για τα επόμενα επεισόδια και την ολοκλήρωση της συγκλονιστικής μεταφοράς του μνημειώδους έργου.

Η τηλεοπτική μεταφορά του έργου του Μ. Καραγάτση, που κατέχει εξέχουσα θέση στη νεοελληνική λογοτεχνία, συνιστά σημαντικό σταθμό για την ελληνική τηλεοπτική παραγωγή, με την ΕΡΤ, ως συμπαραγωγό, να συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάδειξη και διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας.

Η μεγάλη χίμαιρα

"Η μεγαλύτερη τηλεοπτική παραγωγή που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα"

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε εμβληματικές τοποθεσίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με τη Σύρο και την αρχοντική Ερμούπολη, το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, την Τεργέστη της Ιταλίας, καθώς και τα νησιά της Μυκόνου, της Δήλου και της Ρήνειας να φιλοξενούν στιγμές της ιστορίας.

Στον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος της ΕΡΤ Γιάννης Παπαδόπουλος ανέφερε ότι "πρόκειται για τη μεγαλύτερη τηλεοπτική παραγωγή που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ" και τόνισε ότι αποτελεί "μία υψηλών προδιαγραφών σειρά που σηματοδοτεί μια νέα σελίδα για την ελληνική τηλεοπτική μυθοπλασία".

Η μεγάλη χείμαιρα

"Αυτή είναι η ΕΡΤ της νέας εποχής, μια ΕΡΤ που στηρίζει τη μυθοπλασία και τους Έλληνες δημιουργούς, με στόχο την ενίσχυση των διεθνών συμπαραγωγών" ανέφερε. Αποκάλυψε ότι η ΕΡΤ ετοιμάζει ήδη την επόμενη μεγάλη συμπαραγωγή, σε συνεργασία με ένα από τα κορυφαία στούντιο παγκοσμίως, το βρετανικό ITV Studios. "Πρόκειται", όπως είπε, "για μια συνεργασία που επιβεβαιώνει τη στρατηγική μας επιλογή να επενδύσουμε σε διεθνείς συνεργασίες και σε περιεχόμενο υψηλών προδιαγραφών".

Για πλήρη επιβεβαίωση των προσδοκιών όλων, αναφορικά με τη σειρά, έκανε λόγο ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Παπαβασιλείου και υπογράμμισε ότι "Η μεγάλη χίμαιρα" είναι μόνο η αρχή, καθώς η δημόσια τηλεόραση θα συνεχίσει τις διεθνείς συμπαραγωγές.

Από την πλευρά της, η γενική διευθύντρια Προγράμματος της ΕΡΤ, Μαρία Κοζάκου, ανακοίνωσε ότι τα πρώτα δύο επεισόδια της σειράς "Η μεγάλη χίμαιρα" θα ανέβουν στο ERTFLIX "το πρώτο δευτερόλεπτο του 2026 και θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ1 στις 4 Ιανουαρίου 2026".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Απόψε (26/12) στην TV: Ένα από τα ελάχιστα σήκουελ καλύτερα από το ορίτζιναλ

Και ένα animation που έχει μείνει στην ιστορία απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/12/2025

Απόψε (25/12) στην TV: Χριστουγεννιάτικες ταινίες για όλα τα γούστα

Ρομαντικές κομεντί, ταινίες δράσεις, animation και ελληνικές παραγωγές σήμερα στην ελληνική τηλεόραση.

Κάνουμε Χριστούγεννα στο ERTFLIX με ταινίες και σειρές για μικρούς και μεγάλους

ERTFLIX: Εορταστικές θεάσεις σας περιμένουν στη δημοφιλή ελληνική ψηφιακή πλατφόρμα για να περάσετε τις ημέρες των γιορτών.

Απόψε (24/12) στην TV: Μπραντ Πιτ, Τζορτζ Κλούνεϊ και Νικόλ Κίντμαν

Heists και αισθησιακή ατμόσφαιρα σήμερα στην ελληνική τηλεόραση.

"Το Παιδί": Η σειρά που ξαναφέρνει το γέλιο στην ελληνική TV

Καυστικό χιούμορ, απρόβλεπτη πλοκή και λατρεμένοι χαρακτήρες στην καθημερινή μαύρη κωμωδία της ΕΡΤ.

Γιατί στις γιορτές βλέπουμε ξανά και ξανά τις ίδιες χριστουγεννιάτικες ταινίες

Μοιάζει σαν ritual που ακολουθείται με θρησκευτική ευλάβεια ή σαν άγραφος νόμος. Τι κρύβεται πίσω από αυτή την χαρά που νοιώθουμε;

Απόψε (23/12) στην TV: Η πιο αγαπημένη χριστουγεννιάτικη ταινία των Millennials

Ο Κέβιν επιστρέφει στο καθιερωμένο ραντεβού του απόψε στην ελληνική τηλεόραση.