"H Μεγάλη Χίμαιρα" γίνεται σειρά από την ΕΡΤ

Το μυθιστόρημα του Μ. Καραγάτση έρχεται στη μικρή οθόνη σε συμπαραγωγή της ΕΡΤ, με τον Ανδρέα Κωνσταντίνου και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στο καστ.

ΕΡΤ ΕΡΤ

Το μυθιστόρημα του Μ. Καραγάτση "Η μεγάλη χίμαιρα", σε σκηνοθεσία Βαρδή Μαρινάκη, επιμέλεια σεναρίου Παναγιώτη Ιωσηφέλη και με εξαιρετικό καστ ηθοποιών, γίνεται σειρά και θα "ζωντανέψει", για πρώτη φορά, στην ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX, με συμπαραγωγό την ΕΡΤ. Η πολυαναμενόμενη τηλεοπτική μεταφορά του μυθιστορήματος, που αποτελεί σταθμό για τη νεοελληνική λογοτεχνία, επιχειρεί να αποδώσει με ακρίβεια και σεβασμό την ατμόσφαιρα και τους χαρακτήρες της δεκαετίας του 1930.

Στον κεντρικό ρόλο της Μαρίνας, η Ιταλίδα με ελληνικές ρίζες ηθοποιός, Φωτεινή Πελούσο, καλείται να ενσαρκώσει τις εσωτερικές συγκρούσεις και τα πάθη της πρωταγωνίστριας. Ο Ανδρέας Κωνσταντίνου υποδύεται τον Γιάννη, σύζυγο της Μαρίνας, ενώ η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη αναλαμβάνει τον ρόλο της Ραΐζαινας, μιας καθοριστικής φιγούρας στην ιστορία. Ο Δημήτρης βσυμπληρώνει το καστ, ζωντανεύοντας στην οθόνη τον χαρακτήρα του Μηνά.

Λίγα λόγια για την ιστορία
Η ιστορία της Μαρίνας, μιας "ξένης" που έρχεται στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου οδηγημένη από τον έρωτά της, είναι ένα τολμηρό και σκοτεινό μελόδραμα, που αγγίζει θέματα που παραμένουν επίκαιρα και στη σύγχρονη εποχή, καθιστώντας την ιστορία διαχρονική και οικουμενική.

Το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων θα πραγματοποιηθεί στη Σύρο, ένα νησί που αποπνέει τον αυθεντικό χαρακτήρα και την αρχιτεκτονική της περιόδου κατά την οποία διαδραματίζεται η σειρά. Για 60 ημέρες, η Σύρος και ειδικότερα η Ερμούπολη, με τα νεοκλασικά κτήριά της, θα μετατραπούν σε φυσικό πλατό, αναδεικνύοντας το μοναδικό τοπίο και τις ιστορικές δομές που μεταφέρουν την ατμόσφαιρα της ιστορίας και την αυθεντικότητα της εποχής.  Η σειρά αποτελεί μία συμπαραγωγή της ΕΡΤ, της Foss Productions, της Beta Films και της MomPracem Film, ενώ παράλληλα η Boo Productions και άλλοι σημαντικοί τηλεοπτικοί επενδυτές συμμετέχουν στην παραγωγή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Ντοκιμαντέρ κι αφιερώματα στην ΕΡΤ για αυτή την εβδομάδα

Απο την Τρίτη 26 έως και την Κυριακή 31 Αυγούστου θα προβληθεί ντοκιμαντέρ για τη Μικρασιατική Καταστροφή και αφιερώματα στους Αλέκο Σακελλάριο, Γιώργο Μουζάκη, Μαρία Μπονέλου, Γεώργιο Σουρή και Σταμάτη Χονδρογιάννη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/08/2025

Απόψε (26/8) στην TV: περιπέτεια και κωμωδία

Τέσσερις διαφορετικές επιλογές παίζουν απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

"Γιατί Ρε Πατέρα;": Γνωρίστε τη νέα κωμική σειρά μυστηρίου που έρχεται στον ΑΝΤ1

Δείτε τους πρωταγωνιστές της νέας κωμωδίας μυστηρίου πίσω από τις κάμερες, σε ένα backstage βίντεο από τα γυρίσματα του trailer.

Απόψε (25/8): Ένα από τα καλύτερα φιλμ νουάρ όλων των εποχών

Μη χάσετε την κλασική αμερικανική ταινία του Φριτς Λανγκ, ενώ παράλληλα ο Λίαμ Νίσον πρωταγωνιστεί σε ένα υποβλητικό θρίλερ.

Απόψε (24/8) στην TV: Ρομαντικό δράμα εποχής με Χιου Γκραντ και Κέιτ Γουίνσλετ

Ο κορυφαίος Άνγκ Λι μεταφέρει ένα κλασικό μυθιστόρημα της Τζέιν Όστεν με all-star πρωταγωνιστές.

Απόψε (23/8) στην TV: Ο Μάρτιν Σκορσέζε σκηνοθετεί τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις

Σαββατόβραδο παρέα με τον σπουδαίο σκηνοθέτη, αλλά και ένα πολυβραβευμένο σκανδιναβικό arthouse φιλμ.

Ο Γιάννης Στάνκογλου γίνεται Γεράσιμος Χατζημήτρος στο "Grand Hotel"

Στη δεύτερη σεζόν της σειρά του ΑΝΤ1 το πολυτελές ξενοδοχείο υποδέχεται έναν αδίστακτο αριβίστα που θα προσπαθήσει να το καταστρέψει.