"Έτερος Εγώ: Νέμεσις": Όλα όσα μας "χρωστάει" έρχονται στο τέλος

Ακριβώς στη μέση της διαδρομής της τελευταίας σεζόν του «Έτερος Εγώ: Νέμεσις», δεν υπάρχει πλέον διαφυγή. Όλα τα ερωτήματα μοιάζουν ένα βήμα πριν την τελική απάντηση.

Έτερος Εγώ Νέμεσις

Ο τρίτος και τελευταίος κύκλος οκτώ επεισοδίων "Έτερος Εγώ: Νέμεσις" της COSMOTE TV θα γράψει το τελικό φινάλε στο σύμπαν του "Έτερος Εγώ" – τουλάχιστον απ’ όσο γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, καθώς ο δημιουργός Σωτήρης Τσαφούλιας επιλέγει να αποφεύγει τις κατηγορηματικές δηλώσεις περί συνέχειας της μεγάλης του επιτυχίας. "Δεν λέω τις λέξεις ποτέ και για πάντα", αναφέρει αρκετά συχνά ο ίδιος, μία φράση που έχει δανείσει και σε χαρακτήρα της σειράς του.

"Η αρχή του τέλους", "Η επιστροφή του ασώτου", "Το παρελθόν επιστρέφει" και "Η αθανασία των ονείρων", τα τέσσερα πρώτα επεισόδια της "Νέμεσις" δηλαδή, μας έχουν φέρει ακριβώς στη μέση της διαδρομής. Μιας ιδιαίτερης διαδρομής, που μοιάζει πολύ διαφορετική από όσα μας είχε συνηθίσει μέχρι τώρα το "Έτερος Εγώ" – άρα και πιο ιντριγκαδόρικη.

Διαβάστε Επίσης

"Τώρα όλοι περιμένουν την τελευταία πράξη"

Στους προηγούμενους κύκλους του "Έτερος Εγώ" ("Χαμένες Ψυχές" και "Κάθαρσις", επίσης παραγωγής COSMOTE TV), είχαμε κάθε φορά ένα νέο μυστήριο-έγκλημα που έμπαινε στο προσκήνιο και ξετυλιγόταν βήμα-βήμα. Όσα το συνέδεαν με το παρελθόν και με γεγονότα που είχαμε ήδη παρακολουθήσει δεν έλειπαν φυσικά από το κάδρο, χωρίς όμως να αποτελούν τον πυρήνα του ενδιαφέροντος του κάθε επεισοδίου. Τώρα, στη "Νέμεση", το κέντρο βάρους έχει αλλάξει. "Τώρα όλοι περιμένουν την τελευταία πράξη", μας προειδοποιούσε το τρέιλερ της 3ης και τελευταίας σεζόν, όπου όλοι θα συναντήσουν τη "Νέμεσή" τους. Ανοιχτές υποθέσεις, συνέπειες και τραύματα του παρελθόντος έχουν επομένως τον πρώτο λόγο για όλους τους χαρακτήρες της σειράς, με το νέο έγκλημα (και όσα θα ακολουθήσουν) να μοιάζει – μέχρι στιγμής – τελείως ασύνδετο με την γνώριμή μας ιστορία. Είναι όμως; Αν δούμε το σύμπαν του "Έτερος Εγώ" σαν ένα μεγάλο παζλ που αναμένεται να συμπληρωθεί, κάθε του κομμάτι έχει τη σημασία του, οπότε…αναμένουμε. 

"Χρωστάω κάτι ακόμα στο έτερος εγώ μου"

Έτερος Εγώ Νέμεσις

Αυτή η ατάκα της Δανάης (Κόρα Καρβούνη), ο ρόλος της οποίας κρατάει βαθιές ρίζες στο σύμπαν του "Έτερος Εγώ" ως χαρακτήρας-κλειδί της ομώνυμης αρχικής ταινίας (2016), εκφράζει στο απόλυτο τον πυρήνα της τελευταίας σεζόν "Έτερος Εγώ: Νέμεσις", που δεν είναι άλλος από τη σύνδεση με το παρελθόν. Εκείνη αλλά και η Σοφία (Ιωάννα Κολλιοπούλου), η πρώην σχέση του καθηγητή που επιστρέφει σε κομβικό σημείο, είναι δύο χαρακτήρες που γνωρίζουν όσο κανείς γεγονότα που έχουν στιγματίσει τον Δημήτρη Λαΐνη, πολύ πριν από το τραύμα που του άφησε ο χαμός της αγαπημένης του Τόνιας.

Όσο οι δυο τους εμπλέκονται όλο και περισσότερο στο "τώρα" των γεγονότων, ο στόχος της "Νέμεσις" γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρος: όλα είναι συνδεδεμένα με το παρελθόν, τα πάντα γίνονται για να απαντηθούν όσα εκκρεμούν. Ίσως και γι’ αυτό η δράση να μοιάζει προς το παρόν πιο περιορισμένη· κάποιοι μετρούν πληγές και κάποιοι ανασυντάσσουν δυνάμεις σε ένα πεδίο μάχης σε παύση, όπου έστω μία κίνηση αρκεί να το πυροδοτήσει ξανά. Ακριβώς στη μέση της σεζόν, λοιπόν, το "Έτερος Εγώ: Νέμεσις" μοιάζει να έχει στρώσει το κατάλληλο έδαφος για να δώσει όλα όσα "χρωστάει". Τέσσερα επεισόδια μένουν μέχρις ότου κάθε χαρακτήρας έρθει αντιμέτωπος με τη αναπόφευκτη "Νέμεσή" του, και ο Σωτήρης Τσαφούλιας (όπως και το Ερπετό, ίσως;) φαίνεται να κρατάει όλα τα δυνατά του χαρτιά για το τέλος…

Η σειρά "Έτερος Εγώ-Νέμεσις" προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 23:00 στο COSMOTE CINEMA 1HD και ταυτόχρονα on demand.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/04/2024

"Am I Being Unreasonable?": Δυο ανορθόδοξες γυναίκες επαναπροσδιορίζουν την έννοια της λογικής

Ένα κράμα κωμωδίας και θρίλερ, η βραβευμένη με BAFTA σειρά του BBC είναι διαθέσιμη στο Cinobo με τα πρώτα τέσσερα επεισόδια.

Η Μαρίνα Σάττι ήθελε να πάει κόντρα στους "κανόνες" της Eurovision

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου της ΕΡΤ για τη Eurovision και μίλησε με την Μαρίνα Σάττι, λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για τη Σουηδία.

Στην Πάρο τα γυρίσματα της νέας βρετανικής σειράς "Malice"

Την παραγωγή της νέας τηλεοπτικής σειράς έξι επεισοδίων έχει αναλάβει η Faliro House Productions μέσω της θυγατρικής της εταιρίας FA.NA Productions.

Βραδιές σινεμά στην ΕΡΤ3

Τέσσερις ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου έρχονται αυτήν την εβδομάδα στη βραδινή ζώνη της ΕΡΤ3, ξεκινώντας από αύριο, Τρίτη 15 Απριλίου.

"Maestro": Πρώτη ματιά στα γυρίσματα της 2ης σεζόν

Η μεγάλη επιτυχία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη επιστρέφει στο Mega την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 22:40.

3 σειρές διαφορετικών ειδών αλλά εξίσου binge-worthy για να δεις στο Disney+

Επειδή οι προτιμήσεις κάθε τηλεθεατή μπορεί να διαφέρουν, όμως όλοι αγαπάμε ένα καλό binge-watching.