Είδαμε τα πρώτα επεισόδια του «Έτερος Εγώ: Χαμένες Ψυχές»

Η τηλεοπτική μεταφορά της ταινίας «Έτερος Εγώ» του Σωτήρη Τσαφούλια έρχεται στην CosmoteTV και βάζει τον εκκεντρικό καθηγητή Εγκληματολογίας Δημήτρη Λαΐνη και την αστυνομία απέναντι από άλλον έναν serial killer, που αυτήν τη φορά ακολουθεί τους άθλους του Θησέα.

Είδαμε τα πρώτα επεισόδια του «Έτερος Εγώ: Χαμένες Ψυχές»

Το πρώτο ραντεβού για θερινό φέτος ήρθε από την CosmoteTV και μας επιφύλασσε μια έκπληξη: στην Αίγλη Ζαππείου δημοσιογράφοι και καλεσμένοι δεν θα παρακολουθούσαμε μια ταινία, αλλά τα πρώτα τρία επεισόδια της σειράς «Έτερος Εγώ: Χαμένες Ψυχές» του Σωτήρη Τσαφούλια, της πρώτης ελληνικής σειράς μυθοπλασίας σε παραγωγή CosmoteTV, ή αλλιώς μιας καινούργιας ιστορίας βγαλμένης από το σύμπαν της ταινίας «Έτερος Εγώ».

Το πρώτο πλάνο του πρώτου επεισοδίου μάς μεταφέρει στο νεκροταφείο, στην κηδεία του πρύτανη Αδαμαντινού, ο οποίος στην ταινία είχε φέρει σε επαφή την αστυνομία με τον καθηγητή Εγκληματολογίας Δημήτρη Λαΐνη (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης), με σκοπό τη διαλεύκανση του μυστηρίου πίσω από μια σειρά τελετουργικών φόνων. Το πλάνο αυτό δεν ήταν το μόνο που συνδέει το σύμπαν της ταινίας με αυτό του «Έτερος Εγώ: Χαμένες Ψυχές»· μια σειρά από φλας μπακ αλλά και πλάνα από το μενταγιόν του Πυθαγόρα χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια των επεισοδίων για να δείξουν ότι η ιστορία μπορεί να αλλάζει, το πλαίσιό της όμως παραμένει το ίδιο.

Είδαμε τα πρώτα επεισόδια του «Έτερος Εγώ: Χαμένες Ψυχές» - εικόνα 1

Αυτήν τη φορά τα πάντα ξεκινούν από μια μυστηριώδη δολοφονία ενός τροφίμου σε πρότυπη ψυχιατρική κλινική. Το μέρος αυτό μπορεί να χαρακτηρίζεται ως «αποθήκη ψυχών», όμως το ντιζαϊνάτο ύφος, οι αμέτρητες γυάλινες επιφάνειες και τα αιχμηρά, σχεδόν φουτουριστικά φωτιστικά που πρωταγωνιστούν σε κάθε πλάνο δεν βοηθούν καθόλου στο χτίσιμο της σχετικής ατμόσφαιρας. Ο ψυχίατρος και διευθυντής της κλινικής Φίλιππος Λαζαρίδης (Άκης Σακελλαρίου) αλλά και διάφοροι υπάλληλοι, ανάμεσά τους και ο νοσοκόμος Μάρκος Χρήστου (Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος), ανακρίνονται από την αστυνομία ως μάρτυρες αλλά και ως ύποπτοι.

Είδαμε τα πρώτα επεισόδια του «Έτερος Εγώ: Χαμένες Ψυχές» - εικόνα 2

Τι το ιδιαίτερο έχει όμως αυτή η υπόθεση, που θα κάνει τον έμπειρο προϊστάμενο του τμήματος ανθρωποκτονιών Απόστολο Μπαρασόπουλο (Μάνος Βακούσης) και τον αστυνόμο Παντελή Σκλαβή (Πέτρος Λαγούτης) να ζητήσουν τη βοήθεια του εγκληματολόγου Λαΐνη; Η αλήθεια είναι πως εδώ οι ρόλοι αντιστρέφονται, καθώς ο Λαΐνης είναι αυτός που στρέφεται στην αστυνομία: ο δολοφόνος τον εμπλέκει στην υπόθεση για να βεβαιωθεί πως θα περάσει το μήνυμά του χρησιμοποιώντας έναν άνθρωπο που έχει την ικανότητα να «δει» το μοτίβο του.

Όντως, όταν η μία παράξενη δολοφονία διαδέχεται την άλλη, ο Λαΐνης δεν αργεί να διαβάσει πίσω από τις γραμμές και να κάνει τη σύνδεση: απέναντί τους βρίσκεται ένας serial killer-εκδικητής, που σκοτώνει μόνο δολοφόνους ακολουθώντας τους άθλους του Θησέα. Θα προλάβουν να λύσουν το μυστήριο όταν το μόνο που έχουν στη διά­θεσή τους είναι απλώς η τοποθεσία του επόμενου εγκλήματος, χωρίς μια κάποια μαθηματική αλληλουχία να μαρτυρά τη χρονική στιγμή της επικείμενης κίνησης του δολοφόνου;

Είδαμε τα πρώτα επεισόδια του «Έτερος Εγώ: Χαμένες Ψυχές» - εικόνα 3

Και τα οκτώ επεισόδια του «Έτερος Εγώ: Χαμένες Ψυχές» έρχονται on demand στην υπηρεσία CosmoteTV PLUS αυτήν την Κυριακή 16/6, ό,τι πρέπει για νυχτερινό εγχώριο binge watching ενόψει της αργίας της Δευτέρας, αρκεί να αφήσουμε στην άκρη συγκρίσεις και παραλληλισμούς: το «Έτερος Εγώ: Χαμένες Ψυχές» ούτε είναι ούτε φιλοδοξεί να γίνει το ελληνικό «True Detective», παραμένει όμως ένα θρίλερ μοντέρνας γραφής, με στρωτή αφήγηση και πλοκή που καταφέρνει να χτίζει το σασπένς επεισόδιο το επεισόδιο.

Δείτε το τρέιλερ του «Έτερος Εγώ: Χαμένες Ψυχές»

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.