Το σύγχρονο success story του τηλεοπτικού "Έτερος Εγώ"

Η σειρά-φαινόμενο του Σωτήρη Τσαφούλια σε παραγωγή COSMOTE TV, που ετοιμάζεται για το μεγάλο της φινάλε, ήταν εκείνη που σήκωσε την αυλαία στο σήμερα της ελληνικής μυθοπλασίας.

Έτερος Εγώ: Νέμεσις

Ήταν καλοκαίρι του 2019 όταν η συνέχεια της ταινίας "Έτερος Εγώ" του Σωτήρη Τσαφούλια, που σήμερα έχει φτάσει τον αριθμό-ρεκόρ των 8 εκατ. προβολών στο YouTube, πέρασε στη μικρή οθόνη με τη μορφή τηλεοπτικής σειράς, σε παραγωγή από την COSMOTE TV. Όπως έχει δηλώσει ο σκηνοθέτης, οι σχετικές προτάσεις για το σίκουελ ήταν πολλές, όμως η COSMOTE TV ήταν εκείνη που "διασφάλιζε τα κινηματογραφικά στάνταρ που δεν θα πρόδιδαν την αγάπη του κόσμου".

Η "συνάντηση" αυτή βρήκε τις δύο πλευρές σε απόλυτο ταίριασμα: από τη μία, ο δημιουργός Σωτήρης Τσαφούλιας ήθελε να αναπτύξει την (αρχικά) κινηματογραφική του ιστορία στη μικρή οθόνη με ένα δικό του προσωπικό ύφος και ρυθμό, από την άλλη, η COSMOTE TV, ως η πρώτη εγχώρια τηλεοπτική πλατφόρμα που θα επιχειρούσε κάτι τέτοιο, ήταν πανέτοιμη να κάνει το άκρως απαιτητικό και μεγάλο βήμα προς την ελληνική μυθοπλασία με οδηγό μια ιστορία που θα έχει λόγο και ουσία, ένα project που θα αποτελέσει μια διαφορετική πρόταση σε ένα (μέχρι τότε και ως επί το πλείστον) φλατ τηλεοπτικό πεδίο.

Έτερος Εγώ Νέμεσις
"Έτερος Εγώ – Νέμεσις"

Το ταίριασμα αυτό, λοιπόν, ήρθε στις λέξεις "έμπνευση" και "όραμα", ακόμα και στην (φαινομενικά απλή, αλλά βαθιά σε έννοια) λέξη "διάθεση". Ο Σωτήρης Τσαφούλιας, απαντώντας σε σχετική ερώτησή μας σε μια αποκλειστική συνέντευξή του στο αθηνόραμα, δεν θα μπορούσε να το θέσει καλύτερα: "Νομίζω ότι ο κόσμος αγάπησε και αγκάλιασε το "Έτερος Εγώ” γιατί τόλμησε να ονειρευτεί, και ονειρευόμενο τόλμησε. Και ανεξαρτήτως αποτελέσματος, μπορείς να πεις μου άρεσε ή δεν μου άρεσε, αλλά δεν μπορείς να μην παραδεχτείς ότι τα κίνητρα ήταν αγνά, το πάθος τεράστιο και η προσπάθεια τιτάνια, για όλους όσους συμμετείχαν σε αυτό το project"

Η γεμάτη ένταση και αγωνία τηλεοπτική ανθολογία του "Έτερος Εγώ" έγινε η πρώτη εγχώρια σειρά που, αγγίζοντας το αστυνομικό μυστήριο και το ψυχολογικό θρίλερ, κατάφερε να συνεπάρει το τηλεοπτικό κοινό, κάνοντας ένα πρωτόγνωρο "μπαμ" για τα τηλεοπτικά δεδομένα, το οποίο, όμως, μέχρι και σήμερα που περιμένουμε τον τρίτο και τελευταίο κύκλο, δεν έχει "σκάσει" - αντιθέτως, ανεβαίνει όλο και πιο ψηλά. Έχοντας ως κεντρικό πρωταγωνιστή έναν αντιήρωα (στη σειρά, επεισόδιο το επεισόδιο, ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης πατάει ολοένα και πιο σταθερά στον ρόλο του ιδιοσυγκρασιακού Δημήτρη Λαΐνη), ένα φανταστικό πλαίσιο χωρίς χωροταξικούς περιορισμούς (θυμηθείτε το επεισόδιο 5 της "Κάθαρσης", όπου η φυλακή κινηματογραφείται εντυπωσιακά "αλλιώς"), μια ιστορία με απώτερο στόχο τον αποσυμβολισμό της ελληνικής μυθολογίας (βλέπε μεταξύ άλλων τους φίλιους αριθμούς του Πυθαγόρα, τους άθλους του Θησέα και την μεταμόρφωση της Μέδουσας), αλλά και ένα σενάριο που καταφέρνει να εξελίσσεται κρατώντας παράλληλα συγκεκριμένα κομμάτια του παρελθόντος ώστε να χτιστεί ένα ενιαίο παζλ χωρίς κενά, το τηλεοπτικό "Έτερος Εγώ" έχει καταφέρει να μας εγκλωβίσει σε ένα γοητευτικό σύμπαν, που δεν είχε ποτέ σκοπό να σπάσει κατεστημένα και να ανατρέψει σταθερές, ένα σύμπαν που "τρέχει" με τους δικούς του κανόνες, με ένα αποτέλεσμα απόλυτα δεμένο και τηλεοπτικά "αυτόνομο"

Μετρώντας ήδη δύο άκρως επιτυχημένες σεζόν σε παραγωγή της COSMOTE TV ("Έτερος Εγώ – Χαμένες Ψυχές" & "Έτερος Εγώ – Κάθαρσις"), η τηλεοπτική ανθολογία έχει μπει στην τελική ευθεία για το μεγάλο φινάλε, έπειτα από την πρεμιέρα του νέου κύκλου οκτώ επεισοδίων "Έτερος Εγώ – Νέμεσις" που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13/2 (αποκλειστικά μέσω του COSMOTE CINEMA 1 HD στις 23:00 και ταυτόχρονα on demand στον δωρεάν κατάλογο COSMOTE TV PLUS).

Εδώ, το μυστήριο θα ολοκληρωθεί, όλες οι ερωτήσεις θα απαντηθούν και όλοι ανεξαιρέτως οι χαρακτήρες θα έρθουν αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους, καθώς η "Νέμεσις" πλησιάζει. Κι ενώ όλοι αναμένουμε τα τελευταία κομμάτια του παζλ που θα δέσουν το μυστήριο, η μεγάλη εικόνα έχει ήδη φανεί: η σειρά "Έτερος Εγώ" του Σωτήρη Τσαφούλια σε παραγωγή COSMOTE TV θα μείνει στην ιστορία ως το επιτυχημένο δημιούργημα που μας εισήγαγε στη νέα σελίδα της ελληνικής μυθοπλασίας, αυτήν που, χωρίς ακόμα τότε να το γνωρίζει, πυροδότησε την αναγέννηση της συμβατικής τηλεόρασης.

Περισσότερο "Έτερος Εγώ – Νέμεσις" θα βρείτε εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.