"Έτερος Εγώ – Νέμεσις": Η αρχή του τέλους

Όσα ξεχωρίσαμε από το πρώτο επεισόδιο του τρίτου και τελευταίου κύκλου της σειράς του Σωτήρη Τσαφούλια που βλέπουμε στην COSMOTE TV.

Έτερος Εγώ Νέμεσις

Με ένα μίνι recap των προηγούμενων κύκλων ξεκινά η "Νέμεσις" για να μας θυμίσει πρόσωπα και γεγονότα. Οι φανατικοί της σειράς πιθανότατα να είχαν ήδη απολαύσει έναν μαραθώνιο προβολών στην COSMOTE TV (όλα τα επεισόδια των δύο προηγούμενων σεζόν "Έτερος Εγώ" είναι διαθέσιμα on demand) πριν από την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του τρίτου κύκλου, όμως μια επανάληψη ποτέ δεν βλάπτει. Άλλωστε, η αναζήτηση κρυφών μηνυμάτων ή και σημαντικών λεπτομερειών που μπορεί να μας είχαν ξεφύγει στα προηγούμενα επεισόδια μοιάζει με ένα ευχάριστο παιχνίδι μέσα σ’ αυτό το σκοτεινό σύμπαν όπου όλα (;) ενώνονται.

Επίσημα, το "Έτερος Εγώ – Νέμεσις", στον τρίτο και τελευταίο κύκλο του, μας υποδέχεται στο πρώτο επεισόδιο με τίτλο "Η αρχή του τέλους" με μια εντυπωσιακή από άποψη κινηματογράφησης έκρηξη σε ένα γραφείο τελετών, στο ισόγειο πολυκατοικιών ενός στενού δρόμου της Αθήνας. Υπό τα neon φώτα ενός μεγάλου σταυρού και υπό τη μελωδία υποβλητικής άριας, ο ιδιοκτήτης της μικρής επιχείρησης θα ανάψει ένα κερί και με χαρακτηριστική άνεση θα ανοίξει τις φιάλες γκαζιού, ο συνδυασμός των οποίων αφήνει πίσω ένα απανθρακωμένο πτώμα. Το συμβάν αυτό φέρνει και πάλι το τμήμα ανθρωποκτονιών σε κίνηση.

Διαβάστε Επίσης

Περνάμε λοιπόν στα γνώριμα λημέρια, μόνο που εκεί τα πράγματα έχουν αλλάξει. Νέα προϊσταμένη της Υπηρεσίας είναι η Αθηνά Λυγερού (ταιριαστή στο ρόλο η Μαριάννα Τουμασάτου), μετά την απόταξη του Νίκου Βανόρτα (Τάσος Νούσιας) από την Αστυνομία, ως συνέπεια των χειρισμών του στην υπόθεση του Ερπετού, η οποία παραμένει ακόμα ανοιχτή. Ο τελευταίος, θα χαρακτηριστεί από τον Δωρόθεο Κομνηνό, Υπουργό Δημόσιας Τάξης (Γιάννης Μπέζος), ως ένας θερμόαιμος που μετέτρεψε μια οργανωμένη επιχείρηση σε φιάσκο, απαλλάσσοντας έτσι από κάθε ευθύνη τον διοικητή Μαρκάτο (Σπύρος Παπαδόπουλος), μη κάνοντας αποδεκτή την οικειοθελή παραίτησή του. Ο όρος "πολιτική" θα πέσει στο τραπέζι της συζήτησής τους, φανερώνοντας τα προσωπικά συμφέροντα πίσω από μια τόσο κρίσιμη απόφαση. 

Έτερος Εγώ Νέμεσις

Και τι γίνεται με τους βασικούς ήρωες της σειράς; Η Μάρθα (Άννα Μενενάκου) βρίσκεται σε δίλημμα για την υπόθεση του Έτερος Εγώ μιας και δεν βρίσκει τρόπο να συλλάβει τη Δανάη χωρίς να εμπλέξει το Λαΐνη, η σχέση του Απόστολου (Μάνος Βακούσης) και της Ελένης (Κατερίνα Διδασκάλου) περνάει εμφανώς κρίση, ο Παντελής Σκλαβής (Πέτρος Λαγούτης) αναμετριέται ακόμα με τις προσωπικές του απώλειες αλλά και αποφάσεις που συνδέονται με την υπόθεση του Θησέα, ενώ όλο το τμήμα θα επικεντρωθεί εντέλει στην υπόθεση της έκρηξης στο γραφείο τελετών, η οποία αποδεικνύεται πιο περίπλοκη από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Και σε όλα αυτά, ο Δημήτρης Λαΐνης (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης) θρηνεί τον χαμό της αγαπημένης του Τόνιας κλεισμένος στο διαμέρισμά της, χαμένος σε όνειρα και παραισθήσεις, αποκομμένος από όλους και από όλα. Η αντιμετώπιση της απώλειας από ένα άτομο με την ψυχοσύνθεση του Δημήτρη Λαΐνη είναι μια απαιτητική πρόκληση τόσο για τους σεναριογράφους (Σωτήρης Τσαφούλιας, Κατερίνα Φιλιώτου) όσο και για τον Δαδακαρίδη, ο οποίος ερμηνευτικά ανταποκρίνεται αρκετά ικανοποιητικά – προσέξτε τις διαφορές στο βλέμμα του Λαΐνη πριν το μοιραίο συμβάν, όπως τον είδαμε στο recap· πλέον, ο χαρακτήρας του Λαΐνη θυμίζει πολύ περισσότερο τον Καθηγητή όπως τον πρωτογνωρίσαμε στην ομότιτλη ταινία, αλλά και στα αρχικά επεισόδια της πρώτης σεζόν. 

Έτερος Εγώ Νέμεσις

Στο σύνολό του, το πρώτο επεισόδιο μοιάζει αρκετά στάσιμο, και όχι αδικαιολόγητα. Λειτουργεί σαν μια εισαγωγή, μια απαραίτητη ανάσα που πρέπει να πάρει ο σκηνοθέτης Σωτήρης Τσαφούλιας ώστε να επανατοποθετήσει τους χαρακτήρες στα νέα δεδομένα του σύμπαντος του "Έτερος Εγώ", σαν άλλα πιόνια στις θέσεις ενός νέου ταμπλό. Άλλωστε, σύμφωνα με τον ίδιο, σε αυτήν την τελευταία σεζόν θα απαντηθούν όλες οι απορίες και θα κλείσουν όλες οι ανοιχτές υποθέσεις του "Έτερος Εγώ", συμπεριλαμβανομένης και της ταινίας, οπότε αυτή η συγκροτημένη (επαν)εκκίνηση είναι απαραίτητη, τόσο για το σύμπαν του όσο και για τους τηλεθεατές. Η αρχή του τέλους, λοιπόν, μόλις ξεκίνησε να ξετυλίγεται και μένει να δούμε πού θα μας οδηγήσει…

Η σειρά "Έτερος Εγώ-Νέμεσις" θα προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 23:00 στο COSMOTE CINEMA 1HD και ταυτόχρονα on demand στον δωρεάν κατάλογο COSMOTE TV PLUS. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.