Τα πρώτα τηλεοπτικά ραντεβού του 2023

Ναι, η τηλεοπτική μεταφορά του videogame «The Last of Us» είναι το γεγονός του Ιανουαρίου. Ποιες σειρές και ταινίες θα δούμε όμως όσο περιμένουμε την πρεμιέρα της (15/1 στο ΗΒΟmax);

Poker Face «Roker Face»

Το Netflix, που ομολογουμένως δεν βρίσκεται και στην καλύτερή του φάση, ανέβηκε πρόσφατα κατά πολύ με το hit του "Wednesday", μας προσγείωσε όμως απότομα και μας απογοήτευσε όταν με το καλωσόρισμα του έτους μαθεύτηκε ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει το γερμανικό "1899". Δεν κάνει και το καλύτερο ποδαρικό αυτή η είδηση για το μέλλον και τους στόχους της πλατφόρμας, ένα "τηλεοπτικό πείραμα", όμως, το οποίο επέλεξε να παρουσιάσει ως πρώτη σειρά του έτους, αφήνει κάποιες ελπίδες ότι το παιχνίδι δεν έχει χαθεί οριστικά.

Kaleidoscope
"Kaleidoscope"

Πρόκειται για τη σειρά "Kaleidoscope", ένα heist story με πρωταγωνιστή τον Τζιανκάρλο Εσποσίτο, το οποίο καταργεί τη γνώριμη αφήγηση, καθώς τα επεισόδιά του είναι φτιαγμένα έτσι ώστε να παρακολουθούνται με οποιαδήποτε σειρά. Δεν είναι κάτι πρωτοπόρο, είναι όμως σίγουρα κάτι τρομερά απαιτητικό και ευτυχώς εδώ το Netflix δεν απογοητεύει· θα σε κρατήσει, ακόμα κι αν ο αλγόριθμος σου στείλει, όπως σε εμάς, ως πρώτο επεισόδιο το "Red", το οποίο πιάνει τα γεγονότα από την επομένη της μεγάλης ληστείας.

The Pale Blue Eye
"The Pale Blue Eye"

Και στις ταινίες ξεκινά δυναμικά το 2023, φέρνοντας το ατμοσφαιρικό θρίλερ του Σκοτ Κούπερ "The Pale Blue Eye" (διαθέσιμο 6/1). Δύσκολα θα αγγίξει τα νούμερα του πρόσφατου "Glass Onion: Στα Μαχαίρια", αλλά οι Κρίστιαν Μπέιλ, Τζίλιαν Άντερσον και Χάρι Μέλινγκ (στο ρόλο του νεαρού Έντγκαρ Άλαν Πόε) θα δώσουν σίγουρα δυνατές ερμηνείες στη μεταφορά του μυθιστορήματος του Λούις Μπάγιαρντ, που ξεδιπλώνει τις έρευνες γύρω από τη βάναυση δολοφονία ενός νεαρού δόκιμου. 

Ακόμα μία δυνατή ερμηνεία για το 2023 θα έρθει από τον Μπράιαν Κράνστον ("Breaking Bad") στη δεύτερη σεζόν του "Your Honor" που έρχεται στο COSMOTE SERIES HD στις 15/1 (23.00). Στην πρώτη σεζόν ο Κράνστον μάς εντυπωσίασε ως έγκριτος δικαστής που διχάζεται μεταξύ καθήκοντος και πατρικής αγάπης, όταν ο γιος του, Άνταμ, εμπλέκεται σε ένα τροχαίο εγκατάλειψης, ακόμα κι αν η ίδια η σειρά δεν έτρεχε με τους κατάλληλους ρυθμούς – τουλάχιστον μέχρι την ανατροπή του φινάλε που βρίσκει νεκρό τον Άνταμ και δίνει το έναυσμα για έναν επιπλέον γύρο ακόμα πιο συναισθηματικής ερμηνείας από τον Κράνστον.

Your Honor
"Your Honor"

Το όνομα της Νατάσα Λιόν είναι αυτό που πλέον σίγουρα κεντρίζει το ενδιαφέρον σε ό,τι κι αν συνοδεύει. Μετά την εξαιρετική δεύτερη σεζόν του προσωπικού της "Russian Doll", η κοκκινομάλλα Νεοϋορκέζα σκηνοθετείται από τον Ράιν Τζόνσον (δημιουργός του "Στα Μαχαίρια") και ηγείται του κορυφαίου καστ του "Poker Face" (28/1, 22.00, COSMOTESERIESHD). Στη σειρά μυστηρίου, εκείνη γίνεται η Τσάρλι με το μοναδικό χάρισμα να ανιχνεύει τα ψέματα του συνομιλητή της, ενώ απέναντί της θα βρεθούν οι Έιντριεν Μπρόντι, Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ, Μπέντζαμιν Μπρατκά, όλοι τους μπλεγμένοι σε περίεργες υποθέσεις μυστηρίου στα συνολικά δέκα επεισόδια. 

The Flatshare
"The Flatshare"

Για το τέλος αφήνουμε μια κωμωδία που έχει όλα τα προσόντα να καλωσορίσει θετικά το 2023, μιας και προτείνει μια εναλλακτική "λύση" σε ένα πρόβλημα που πολλοί από εμάς αντιμετωπίζουμε. Στο "The Flatshare", δύο παντελώς άγνωστοι, προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα, συγκατοικούν σε ένα διαμέρισμα στο οποίο δεν θα συναντηθούν ποτέ εξαιτίας των εντελώς διαφορετικών ωραρίων τους. Η σειρά-μεταφορά του βιβλίου της Μπεθ Ο’Λέιρι, με πρωταγωνιστές τους Τζέσικα Μπράουν Φίντλεϊ και Άντονι Γουέλς, έρχεται με όλα τα επεισόδια back-2-back στο COSMOTE SERIES MARATHON HD (14/1, 18.00).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

"Am I Being Unreasonable?": Δυο ανορθόδοξες γυναίκες επαναπροσδιορίζουν την έννοια της λογικής

Ένα κράμα κωμωδίας και θρίλερ, η βραβευμένη με BAFTA σειρά του BBC είναι διαθέσιμη στο Cinobo με τα πρώτα τέσσερα επεισόδια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
17/04/2024

Η Μαρίνα Σάττι ήθελε να πάει κόντρα στους "κανόνες" της Eurovision

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου της ΕΡΤ για τη Eurovision και μίλησε με την Μαρίνα Σάττι, λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για τη Σουηδία.

Στην Πάρο τα γυρίσματα της νέας βρετανικής σειράς "Malice"

Την παραγωγή της νέας τηλεοπτικής σειράς έξι επεισοδίων έχει αναλάβει η Faliro House Productions μέσω της θυγατρικής της εταιρίας FA.NA Productions.

Βραδιές σινεμά στην ΕΡΤ3

Τέσσερις ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου έρχονται αυτήν την εβδομάδα στη βραδινή ζώνη της ΕΡΤ3, ξεκινώντας από αύριο, Τρίτη 15 Απριλίου.

"Maestro": Πρώτη ματιά στα γυρίσματα της 2ης σεζόν

Η μεγάλη επιτυχία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη επιστρέφει στο Mega την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 22:40.

3 σειρές διαφορετικών ειδών αλλά εξίσου binge-worthy για να δεις στο Disney+

Επειδή οι προτιμήσεις κάθε τηλεθεατή μπορεί να διαφέρουν, όμως όλοι αγαπάμε ένα καλό binge-watching.

2 βραδιές ελληνικού σινεμά στην ΕΡΤ3

Δύο φεστιβλικά κοινωνικά δράματα από το '80 μέχρι σήμερα έρχονται στην ΕΡΤ3 την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Απριλίου.