"Κρήτη - η μεγάλη συνάντηση": Γεύση μεγαλονήσου στο Πασαλιμάνι με ελεύθερη είσοδο

Γεύσεις, παράδοση, μουσική και άρωμα Ελλάδας καταφτάνουν στον Πειραιά για 9 ημέρες πασχαλινής γιορτής από τις 28 Μαρτίου ως τις 5 Απριλίου.

'Κρήτη - η μεγάλη συνάντηση': Γεύση μεγαλονήσου στο Πασαλιμάνι με ελεύθερη είσοδο

Από 28 Μαρτίου έως 5 Απριλίου, το Πασαλιμάνι στον Πειραιά μεταμορφώνεται στη μεγαλύτερη πασχαλινή αγορά της πόλης. Για 9 ημέρες, δίπλα στη θάλασσα, στήνουμε την πιο ανοιξιάτικη εμπειρία γεμάτη αρώματα, γεύσεις και μουσικές σε μια ανοιχτή γιορτή για μικρούς και μεγάλους που φέρνει το Πάσχα πιο κοντά από ποτέ.

Παραγωγοί, οικογενειακές επιχειρήσεις και δημιουργοί από όλη την Ελλάδα δίνουν ραντεβού σε ένα μεγάλο πασχαλινό αντάμωμα με όλα τα καλούδια και τα αγνά αυθεντικά προϊόντα της ελληνικής γης. Από κάθε γωνιά της Κρήτης - από το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο ως την Κίσσαμο και τα Χανιά - μέχρι την Αττική, την Αιτωλοακαρνανία, την Αργολίδα, την Αρκαδία, την Ημαθία, τη Θεσσαλονίκη, την Καρδίτσα, το Κιλκίς, την Κορινθία, τη Λάρισα, τη Λέσβο, τα Τρίκαλα και τη Χαλκιδική, η Ελλάδα απλώνεται μπροστά σου σε μια εμπειρία γεμάτη γεύσεις, ιστορίες και… τους ανθρώπους της!

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΜΑΡ 2026

Με καθημερινές παράλληλες μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, γευσιγνωσίες και ζωντανές μαγειρικές δράσεις, η έκθεση μετατρέπεται σε ένα γιορτινό μωσαϊκό πολιτισμού - μια μοναδική εμπειρία ζωντανής παράδοσης που χτυπά στην καρδιά της πόλης.

Τι θα βρείτε στην έκθεση

Το Πάσχα ξεκινά από εδώ: από το αυθεντικό ελαιόλαδο και το περίφημο ρακόμελο μέχρι τα μοναδικά παραδοσιακά τυριά, το μέλι, τα πολύτιμα προϊόντα κυψέλης και τα γλυκά, ποικιλίες κρασιών και λικέρ, καπνιστά κρέατα και σπιτικά ζυμαρικά – το γιορτινό τραπέζι αποκτά άρωμα Ελλάδας!

Ξεχωριστή θέση έχουν κάθε λογής υπερτροφές: ξηροί καρποί, σταφίδες και αποξηραμένα φρούτα, χαρουπόμελο και προϊόντα χαρουπιού, φυτικά αλείμματα, μαρμελάδες και ταχίνι, μπισκότα βρώμης, παστέλια και μπάρες δημητριακών αλλά και παραδοσιακά ζυμαρικά, τραχανάς, χυλοπίτες και όσπρια!

Η ρακή δεν λείπει από το τραπέζι, ούτε κι οι ελιές! Απάκι, χαρούπια, παξιμάδια, βότανα, γύρη και βασιλικός πολτός είναι μονάχα λίγοι από τους θησαυρούς της ελληνικής γης που μπορείς να ανακαλύψεις.

Αγαπημένες Κρητικές γεύσεις, όπως τα περίφημα ξεροτήγανα και τα καλιτσούνια και μια ατελείωτη ποικιλία από καθημερινές και γλυκές απολαύσεις: παραδοσιακές πίτες, σφακιανόπιτες και μαραθόπιτες, πιροσκί και περέκ, πασχαλινά γλυκά, κουλουράκια και παξιμαδάκια, σιροπιαστά και γλυκά του κουταλιού, γλυκό καμινάδα, αρτοποιήματα και ποντιακά γλυκά, χαλβάς, λουκουμάδες και μελομακάρονα, καραμελωμένα, σοκολατάκια και παγωτό για τον πιο απαιτητικό γευσιγνώστη.

Το πιο γλυκό κομμάτι του Πάσχα, μία πλούσια γκάμα με επιλεγμένα ελληνικά προϊόντα φροντίδας και ευεξίας όπως φυσικά καλλυντικά,αιθέρια έλαια, βαλσαμέλαια, αλόη, κρέμες και σαπούνια, άλατα & κεραλοιφές αλλά και αρωματικά κεριά, wax melts και αρωματικά. Και φυσικά, χειροποίητες δημιουργίες, κοσμήματα, ατσάλινες και ξύλινες κατασκευές, αξεσουάρ και μοναδικά πασχαλινά δώρα που κουβαλούν τη φροντίδα και τη δημιουργικότητα των ανθρώπων τους.

Η μεγαλύτερη πασχαλινή αγορά με άρωμα Ελλάδας στην καρδιά του Πειραιά

✔ 50+ παραγωγοί & μικρά ελληνικά brands
✔ Πλούσιες καθημερινές εκδηλώσεις
✔ Είσοδος ελεύθερη για όλους

9 ημέρες γιορτής - Πολιτιστικές εκδηλώσεις

Παράλληλα, η έκθεση ζωντανεύει με ένα πλούσιο πρόγραμμα μουσικοχορευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, μετατρέποντας το Πασαλιμάνι σε μια ζωντανή σκηνή παράδοσης. Με βήματα και ρυθμούς από κάθε γωνιά της Κρήτης, ταξιδεύουμε σε όλη την Ελλάδα - από τη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Ρούμελη, μέχρι την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, την Πελοπόννησο, τα νησιά και τον Πόντο - φέρνοντας κοντά χορευτές, μουσικούς και πολιτιστικά σωματεία που κρατούν ζωντανή την ελληνική κληρονομιά. Μέσα σε μια αυθεντική πασχαλινή ατμόσφαιρα, με καθημερινές εκδηλώσεις, αφιερώματα, χορευτικές παραστάσεις, γαστρονομικές επιδείξεις και μαγειρικές δράσεις, η Έκθεση γίνεται μια γιορτή που ενώνει γενιές, τόπους και ανθρώπους μέσα από τη μουσική, τον χορό και τη χαρά της κοινής εμπειρίας.

Info:

Ημ/νίες: Σάββατο 28 Μαρτίου – Κυριακή 5 Απριλίου

Ώρα: Καθημερινά 10:00 με 22:00

Τοποθεσία: Πασαλιμάνι – Ακτή Μουτσοπούλου, Πειραιάς

Είσοδος Ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Η "Ώρα της Γης" στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών δηλώνει για 15η χρονιά "παρών" στην "Ώρα της Γης" με τη διακοπή του ενός από τους δύο διαδρόμους του και τη μείωση του φωτισμού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/03/2026

Τι ισχύει με τις λέσχες ανάγνωσης στην Ελλάδα;

Στο πλαίσιο του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Λογοτεχνίας στην Αθήνα, συνομιλήσαμε με τη Βιβή Γεωργαντοπούλου, συντονίστρια λεσχών ανάγνωσης και συμμετέχουσα ομιλήτρια.

4ο Nevronas FESTival: μια μεγάλη γιορτή συμπερίληψης στην Τεχνόπολη

Το Nevronas FESTival επιστρέφει για 4η χρονιά όπου άνθρωποι με και χωρίς αναπηρία συμμετέχουν ισότιμα στην τέχνη και τη χαρά της συλλογικής εμπειρίας.

KFC Pickle Puffer: Το μπουφάν που είναι γεμάτο τουρσί (και προσπαθεί να γίνει viral)

Το KFC κυκλοφόρησε το Pickle Puffer: Ένα διάφανο μπουφάν γεμάτο τουρσί, με σωληνάκι για να πίνεις το ζουμί. Ένα τρελό viral fashion statement!

Το πρόγραμμα των παράλληλων ξεναγήσεων του Open House Athens 2026

Το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Απριλίου επιστρέφει στην πόλη ο αρχιτεκτονικός θεσμός, με τις παράλληλες δράσεις του να ξεκινούν μια βδομάδα νωρίτερα.

Greek Beer Festival: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Γκάζι για μουσική και χειροποίητη μπύρα

Ένα τριήμερο με ελληνικές μικροζυθοποιίες, DJ sets και τους "Πύρινη Λαίλαπα", "Θραξ Πανκc", "Walkman the Band" και Νίκο Ζωιδάκη στην καρδιά της Αθήνας.

Τι θα κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα

Αποχαιρετούμε το τελευταίο ΣΚ του Μαρτίου με βόλτες στην Αθήνα, που φιλοξενεί ενδιαφέροντα events, φεστιβάλ και προτάσεις εξόδου.