
Το Athens Wine & Art Festival επιστρέφει το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2025, αυτή τη φορά στον ιδιαίτερο χώρο του παλιού ξενοδοχείου ΟΛΥΜΠΙΑΣ, στη συμβολή Αθηνάς και Σοφοκλέους, στο ιστορικό κέντρο.
Περισσότερα από 70 ελληνικά και ξένα boutique οινοποιεία παρουσιάζουν τις ετικέτες τους, προσφέροντας στο κοινό πάνω από 600 κρασιά για δοκιμή. Φέτος, για πρώτη φορά, οι παραγωγοί θα έχουν τη δυνατότητα να διαθέσουν τα κρασιά τους προς πώληση επιτόπου, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να επιστρέψουν σπίτι με τις νέες τους ανακαλύψεις.


Η τέχνη παραμένει βασικό κομμάτι του φεστιβάλ. Η ιστορικός τέχνης και επιμελήτρια Ίρις Κρητικού υπογράφει την ομαδική έκθεση "ΕΝΟΙΚΟΙ", με έργα περισσότερων από 50 εικαστικών που "διαβάζουν" με τον δικό τους τρόπο το κτήριο ΟΛΥΜΠΙΑΣ και το συνδέουν με το κρασί, τη μνήμη και την εμπειρία της πόλης.
Το πρόγραμμα του διημέρου συμπληρώνεται με σεμινάρια και παρουσιάσεις από οινολόγους και παραγωγούς, μουσικές επιλογές αγαπημένων ραδιοφωνικών παραγωγών, ξεναγήσεις στην έκθεση από την επιμελήτρια και δραστηριότητες για παιδιά.
Info
Ολυμπιάς, Αθηνάς 57, Μοναστηράκι, Αθήνα Χάρτης
Σάββατο 18 & Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2025
11:00 - 13:00 για επαγγελματίες / 13:00 – 20:00 για το κοινό
Περισσότερες πληροφορίες: www.wineandartfestival.gr
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.