Τα δωρεάν της εβδομάδας: Ολοήμερα πρωτομαγιάτικα ραντεβού στη φύση

Πρωτομαγιά στα πάρκα της πόλης, εορταστικές δράσεις στο Μουσείο Αλέκος Φασιανός και ό,τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 26/4 έως 2/5.

Athens Urban Picnic 2024 © This is Athens City Festival

Παρότι η Πρωτομαγιά φέτος πέφτει μεσοβδόμαδα και εμποδίζει αρκετούς από μία τριήμερη απόδραση στη φύση, τα πάρκα της Αθήνας διοργανώνουν ολοήμερες εκδηλώσεις που γιορτάζουν την Άνοιξη και προσφέρουν ένα ευχάριστο διάλειμμα από την καθημερινή μας ρουτίνα. Την Πέμπτη 1η Μαΐου, ο Δήμος Αθηναίων γιορτάζει την Πρωτομαγιά με την έναρξη ενός ακόμη μοναδικού Athens City Festival. Το φεστιβάλ επιστρέφει στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος για το καθιερωμένο Athens Urban Picnic που συνδυάζει εκπαίδευση, ψυχαγωγία και μουσική για όλη την οικογένεια.

Όπως κάθε χρόνο, το ΚΠΙΣΝ γιορτάζει κι αυτό την Πρωτομαγιά με μουσική, χορό και δημιουργικές δράσεις για παιδιά. Στο Ξέφωτο θα απολαύσουμε τους Sakaraka Orchestra σε ένα εκρηκτικό μουσικό πρόγραμμα με ρεμπέτικα, βαλκανικούς ρυθμούς και παραδοσιακή τσιγγάνικη μουσική, ενώ εικαστικές δράσεις και μια παρέλαση σαπουνόφουσκας χαρίζει στους επισκέπτες του πάρκου αξέχαστες στιγμές.

Πρωτομαγιά στο ΚΠΙΣΝ
Πρωτομαγιά στο ΚΠΙΣΝ

Διαβάστε Επίσης

Πριν όμως υποδεχτούμε τον Μάιο, δίνουμε ραντεβού σε ένα αγαπημένο μουσείο στην καρδιά της Αθήνας, που γιορτάζει δύο χρόνια λειτουργίας το Σάββατο 26 Απριλίου. Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, το Μουσείο Αλέκος Φασιανός παρουσιάζει το "Αθηναϊκό Πανόραμα" του Αλέκου Φασιανού και μιλά για τα βιώματα και τις σκέψεις του σπουδαίου καλλιτέχνη. Ακόμη, την ίδια μέρα θα απολαύσουμε ζωντανή μουσική από σπουδαστές του Ωδείου Αθηνών και θα συζητήσουμε για την αυτοβιογραφία του Φασιανού, "O μύθος της γειτονιάς μου".

Flow 5
"Flow - Η Γάτα που δεν Φοβόταν το Νερό"

Αυτό το ΣΚ ολοκληρώνονται οι προβολές των ταινιών του Βραβείου LUX στο Τριανόν και προτείνουμε να μην τις χάσετε: "Flow - Η Γάτα που δεν Φοβόταν το Νερό" του Γκιντς Ζιμπαλόντις (26/4, 9 μ.μ.) και "Η Τζούλι Μένει Σιωπηλή" από τον Λεονάρντο Βαν Ντελ (27/4, 9 μ.μ.).

Διαβάστε Επίσης

Ακόμη, το Society Uncensored επιστρέφει στις 30 Απριλίου στη Μικρή Σκηνή της Στέγης και μιλά για τη "δύναμη του ελληνικού ραπ", με καλεσμένους ράπερς (Saske, Ladele, Κάτοχος και Mira), μουσικούς παραγωγούς, δημοσιογράφους και φαν του δημοφιλούς μουσικού είδους, που προσπαθούν να δώσουν απαντήσεις αλλά και να προκαλέσουν νέα ερωτήματα γύρω από το ελληνικό ραπ, την ιστορία του, τις διάφορες υποσκηνές, τους λόγους που γιγαντώθηκε τα τελευταία χρόνια, αλλά και για το ποια μπορεί να είναι η συνέχειά του.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Τριανόν

Κοδριγκτώνος 21 (Πατησίων 101) (ΜΕΤΡΟ Βικτώρια)

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Λεωφ. Συγγρού 107, Νέος Κόσμος
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Μουσείο Αλέκος Φασιανός

Νεοφύτου Μεταξά 15, Αθήνα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Εορτολόγιο 2026: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 5 Αυγούστου

Μην ξεχάσετε να δώσετε τις ευχές σας στα αγαπημένα σας άτομα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/08/2026

ΣΤΑΣΥ: Ποιοι σταθμοί του ΗΣΑΠ είναι προσωρινά εκτός λειτουργίας

Λόγω πτώσης κλαδιών η ΣΤΑΣΥ ανακοίνωσε ότι η κυκλοφορία στη Γραμμή 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ) έχει τροποποιηθεί.

Ολική έκλειψη ηλίου 2026: Πότε θα συμβεί και πώς θα τη δείτε

Ένα ιδιαίτερο φυσικό φαινόμενο που θα δημιουργήσει ένα θέαμα στον ουρανό για πρώτη φορά μετά από περίπου δύο χρόνια θα λάβει χώρα γύρω στα μέσα του Αυγούστου.

Εορτολόγιο 2026: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 4 Αυγούστου

Μην ξεχάσετε να δώσετε τις ευχές σας στα αγαπημένα σας άτομα.

Όλα όσα δεν πρέπει να χάσεις τον Αύγουστο στην Αθήνα

Άλλοι έφυγαν για τα νησιά και επέστρεψαν. Άλλοι παραμένουν στην Αθήνα. Σε κάθε περίπτωση, όλα όσα παίζουν στην πόλη αυτό το διάστημα, αφορούν και τις δύο κατηγορίες.

3 + 1 λόγοι να βάλεις το ΠΠΙΕΔ και το Μουσείο "Φιλιώ Χαϊδεμένου" στη summer bucket list σου

Αν ψάχνεις μια διαφορετική βόλτα μέσα στην πόλη, με πράσινο, πολιτισμό και στιγμές χαλάρωσης, η Νέα Φιλαδέλφεια κρύβει έναν προορισμό που τα συνδυάζει όλα.

Πυρκαγιές στην Αττική: Πώς και πού μπορείς να βοηθήσεις

Μάχη με τις φλόγες δίνουν σε διάφορα πύρινα μέτωπα της Αττικής οι πυροσβέστες και με αυτούς τους τρόπους μπορείτε να συνεισφέρετε.