Τα δωρεάν της εβδομάδας: Ένα "noisy" φεστιβάλ στο ΚΕΤ

Παράλληλες δράσεις από το Noisy Words, μία εικαστική «πρόκληση» στο ΚΠΙΣΝ και ό,τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 9 έως 15/11.

noisy words

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ Noisy Words / Θορυβώδεις λέξεις που διοργανώθηκε τον Οκτώβριο στο Ινστιτούτο Γκαίτε, το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων φιλοξενεί το Noisy Writings, ένα τετραήμερο εργαστήριο αυτοσχεδιασμού, γραφής, επαναγραφής, διαγραφής, παραχάραξης και παραμόρφωσης λέξεων και ήχου, τοοποίο συντονίζουν και επιμελούνται καλλιτεχνικά η Antye Greie-Ripatti (AGF) και ο Cedrik Fermont (C-drik). Στον απόηχο του εργαστηρίου, διοργανώνονται δύο συναυλίες όπου καλλιτέχνες μοιράζονται ατομικά και συλλογικά, θορυβώδη σετ με το κοινό. Στις 15/11 (9 μ.μ.) θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του εργαστηρίου και θα ακολουθήσει σόλο σετ από την Antye Greie-Ripatti, ενώ στις 16/11 οι μουσικές εξερευνήσεις συνεχίζονται με τη συναυλία του Cedrik Fermont.

Διαβάστε Επίσης

Το σαββατοκύριακο 9 και 10 Νοεμβρίου επιστρέφει ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας και το ΚΠΙΣΝ το γιορτάζει με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων. Ανάμεσά τους βρίσκεται και η εικαστική εγκατάσταση "Marathon Challenger" που σε προ(σ)καλεί να τρέξεις στον ρυθμό ενός δρομέα Μαραθωνίου Δρόμου και να ξεπεράσεις τα όριά σου. 

Ένα ακόμα Back Yard Art φιλοξενείται έως 9 Νοεμβρίου στο Αίθριο της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης. Το Back Yard Art αναδεικνύει πρωτότυπες δημιουργίες της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης "The Bees Hub", όπως κοσμήματα, φυσικά καλλυντικά, υφαντά, πλεκτά και έργα τέχνης εμπνευσμένα από την παράδοση και τον σύγχρονο κόσμο.

Το HAU Movie Club της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης επιστρέφει με το "Petit Plan: Americana IV", το καθιερωμένο αφιέρωμα στον σύγχρονο αμερικανικό κινηματογράφο. Την Τρίτη 12 Νοεμβρίου θα προβληθούν ταινίες μικρού μήκους από γυναίκες, για γυναίκες: στο αφιέρωμα θα παρακολουθήσουμε ταινίες που εξερευνούν ισχυρές, γυναικοκεντρικές αφηγήσεις, αντιμετωπίζοντας θέματα ενδυνάμωσης, ανθεκτικότητας και ταυτότητας. Προλογίζει η Όλγα Μαλέα, ιδρυτικό μέλος του WIFT GR.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Θωρακίζονται με αντικεραυνική προστασία εμβληματικά μνημεία της Θεσσαλονίκης

Ενισχύεται η προστασία έναντι του ακραίου φαινομένου σε τέσσερα μνημεία εγγεγραμμένα στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, ένα εκ των οποίων είναι και ο Λευκός Πύργος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/07/2025

Τι θα ομορφύνει το "Καλοκαίρι στην Αθήνα" την εβδομάδα 11-17 Ιουλίου;

Δείτε εντός όλες τις δωρεάν δράσεις (συναυλίες, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις) που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για το ερχόμενο επταήμερο.

Αποκαθίσταται το μνημειακό συγκρότημα της Βασιλικής Α’, στους Φιλίππους

Στην αποκατάσταση των μνημείων -συμπεριλαμβανομένου και του βαπτιστηρίου- προχωρά το Υπουργείο Πολιτισμού διά της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας.

Η αρχιτέκτονας πίσω από τα πιο δημοφιλή αθηναϊκά εστιατόρια

H Χρυσοκόνα Μαύρου έχει υπογράψει σχεδιαστικά μερικά από τα πιο χοτ μέρη της πρωτεύουσας.

11 ιδέες για βόλτα τις επόμενες μέρες στην Αθήνα

Η Αθήνα τις επόμενες μέρες μεταμορφώνεται σε ένα ζωντανό σκηνικό πολιτισμού, μουσικής και τέχνης.

Εκεί θα απολαύσεις την Πανσέληνο του Ελαφιού στην Αθήνα

Η δεύτερη πανσέληνος του καλοκαιριού είναι εδώ (10/7), κι εμείς σου προτείνουμε τις καλύτερες εμπειρίες για να την υποδεχθείς με τον πιο ρομαντικό τρόπο.

Vaptistis White: Ο κυκλαδίτικος ήλιος στο ποτήρι

Ένα αυθεντικό κυκλαδίτικο λευκό κρασί που απογειώνει την εμπειρία του καλοκαιριού – απλά, χωρίς υπερβολές.