Τα δωρεάν της εβδομάδας: Ένα "noisy" φεστιβάλ στο ΚΕΤ

Παράλληλες δράσεις από το Noisy Words, μία εικαστική «πρόκληση» στο ΚΠΙΣΝ και ό,τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 9 έως 15/11.

noisy words

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ Noisy Words / Θορυβώδεις λέξεις που διοργανώθηκε τον Οκτώβριο στο Ινστιτούτο Γκαίτε, το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων φιλοξενεί το Noisy Writings, ένα τετραήμερο εργαστήριο αυτοσχεδιασμού, γραφής, επαναγραφής, διαγραφής, παραχάραξης και παραμόρφωσης λέξεων και ήχου, τοοποίο συντονίζουν και επιμελούνται καλλιτεχνικά η Antye Greie-Ripatti (AGF) και ο Cedrik Fermont (C-drik). Στον απόηχο του εργαστηρίου, διοργανώνονται δύο συναυλίες όπου καλλιτέχνες μοιράζονται ατομικά και συλλογικά, θορυβώδη σετ με το κοινό. Στις 15/11 (9 μ.μ.) θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του εργαστηρίου και θα ακολουθήσει σόλο σετ από την Antye Greie-Ripatti, ενώ στις 16/11 οι μουσικές εξερευνήσεις συνεχίζονται με τη συναυλία του Cedrik Fermont.

Διαβάστε Επίσης

Το σαββατοκύριακο 9 και 10 Νοεμβρίου επιστρέφει ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας και το ΚΠΙΣΝ το γιορτάζει με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων. Ανάμεσά τους βρίσκεται και η εικαστική εγκατάσταση "Marathon Challenger" που σε προ(σ)καλεί να τρέξεις στον ρυθμό ενός δρομέα Μαραθωνίου Δρόμου και να ξεπεράσεις τα όριά σου. 

Ένα ακόμα Back Yard Art φιλοξενείται έως 9 Νοεμβρίου στο Αίθριο της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης. Το Back Yard Art αναδεικνύει πρωτότυπες δημιουργίες της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης "The Bees Hub", όπως κοσμήματα, φυσικά καλλυντικά, υφαντά, πλεκτά και έργα τέχνης εμπνευσμένα από την παράδοση και τον σύγχρονο κόσμο.

Το HAU Movie Club της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης επιστρέφει με το "Petit Plan: Americana IV", το καθιερωμένο αφιέρωμα στον σύγχρονο αμερικανικό κινηματογράφο. Την Τρίτη 12 Νοεμβρίου θα προβληθούν ταινίες μικρού μήκους από γυναίκες, για γυναίκες: στο αφιέρωμα θα παρακολουθήσουμε ταινίες που εξερευνούν ισχυρές, γυναικοκεντρικές αφηγήσεις, αντιμετωπίζοντας θέματα ενδυνάμωσης, ανθεκτικότητας και ταυτότητας. Προλογίζει η Όλγα Μαλέα, ιδρυτικό μέλος του WIFT GR.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Τα άχαστα της πόλης για τις επόμενες εβδομάδες

Με τον Σεπτέμβρη να σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σεζόν, η πόλη γεμίζει ξανά με πολιτιστικές προτάσεις που αγκαλιάζουν κάθε μορφή τέχνης - από μουσική και θέατρο μέχρι κινηματογράφο και εικαστικά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
05/09/2025

Το Greece Race for the Cure επιστρέφει με σύνθημα "Μαζί πιο δυνατοί από τον καρκίνο του μαστού"

Το Greece Race for the Cure® μάς φέρνει για 17η χρονιά κοντά για καλό σκοπό, με έναν αγώνα τρεξίματος 5χλμ κι έναν περπατήματος 2 χλμ.

Ημέρες Καριέρας 2025: Για μία καινούργια αρχή, έλα όπως είσαι!

Οι Ημέρες Καριέρας, το μεγαλύτερο career fair της Ελλάδας, επιστρέφουν ανανεωμένες και πιο interactive από ποτέ, σε νέο venue!

Το Φεστιβάλ του Συλλόγου Γιόγκα Ελλάδας έρχεται στο ΠΛΥΦΑ

Μαθήματα και εργαστήρια με έμπειρους δασκάλους, παρουσιάσεις, ομιλίες, διαλογισμοί και γιορτινά δρώμενα περιμένουν τους μυημένους της γιόγκα και όσους θέλουν να τη γνωρίσουν.

Στις Μεγάλες Ημέρες Νεμέας για το Οινοποιείο Μπαραφάκα

Συμμετέχει και φέτος στις εκδηλώσεις των Μεγάλων Ημερών Νεμέας, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2025, ανοίγοντας τις πόρτες του στους φίλους του κρασιού.

"Μικρασία χαίρε!": Επετειακές εκδηλώσεις για τη Μικρά Ασία από την Εστία Νέας Σμύρνης

Για 8η συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθούν απονομές βραβείων και επαίνων, ομιλίες, βιβλιοπαρουσιάσεις, μουσικές βραδιές, ξεναγήσεις και θεματικές εκθέσεις.