Τα μπαζάρ που παίζουν αυτό το ΣΚ στην Αθήνα για τις χριστουγεννιάτικες αγορές σας

Με μια επίσκεψη μπορείτε να βρείτε από βιβλία και χειροποίητα γλυκά ως κοσμήματα και ημερολόγια.

χριστουγεννιάτικα γούρια

Η εορταστική περίοδος έχει ξεκινήσει και -όπως και κάθε χρόνο- δεν λείπουν από την Αθήνα τα χριστουγεννιάτικα μπαζάρ που προσφέρουν ποικίλες ευκαιρίες για γιορτινά δώρα που μπορείτε να προσφέρετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα, στον εαυτό σας ή στον συνάδελφο που σας έτυχε στο Secret Santa στο γραφείο.

Συγκεντρώσαμε για εσάς τις προτάσεις που παίζουν στην πόλη αυτο το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να διαλέξετε μοναδικά δώρα, για όποια περίσταση και αν τα αναζητάτε.

Χριστουγεννιάτικο bazaar για τον Σύλλογο Μερίμνης Ανηλίκων και Νέων (ΣΜΑΝ)

xmas bazaar

Ένας παλιός χρησμός λέει ότι, όταν κάτι δεν χρησιμοποιείται πρέπει να αλλάζει χέρια, για να ξεκινήσει μια καινούργια ζωή. Γι’ αυτό το Team Zuma Communications και η Ροζίτα Σπινάσα διοργανώνουν χριστουγεννιάτικο bazaar με pre-loved ρούχα, βιβλία, μπιζού και αντικείμενα για το σπίτι, προσφέροντας καφέ και κουλουράκια, υπό τη συνοδεία του Στέφανου Ζαχαρή στη μουσική. 

Τα έσοδα θα δοθούν στον Σύλλογο Μερίμνης Ανήλικων και Νέων (ΣΜΑΝ).

Πότε: Κυριακή 14/12 (11:00-18:00)

Πού: Αιολέων 36 (Άνω Πετράλωνα)

15ο παζάρι αλληλεγγύης των Κατασκηνώσεων Χαρούμενα Παιδιά - Χαρούμενα Νιάτα

Μπαζάρ κατασκήνωση

Οι εθελοντές των κατασκηνώσεων "Χαρούμενα Παιδιά - Χαρούμενα Νιάτα", με την υποστήριξη του ΟΠΑΝΔΑ, διεξάγουν αυτό το σαββατοκύριακο ένα διήμερο παζάρι μεταχειρισμένων ειδών και χειροτεχνημάτων.

Το παζάρι διοργανώνεται για τις ανάγκες που σχετίζονται με την κατασκήνωση το 2026, ενώ αποτελούν μια καλή ευκαιρία αγορών σε χαμηλές τιμές.

Εφόσον σας ενδιαφέρει ο χαρακτήρας του παζαριού, μπορείτε να προσφέρετε διακοσμητικά αντικείμενα, παιχνίδια, είδη κουζίνας και σπιτιού, κοσμήματα, χειροποίητα γλυκά κτλ., καθώς και να συμβάλλετε στην διεξαγωγή της εκδήλωσης ή παρασκευάζοντας σπιτικά γλυκά και πίτες που θα διατεθούν. 

Τα αντικείμενα μπορείτε να τα φέρετε οι ίδιοι στο χώρο του παζαριού τις ώρες λειτουργίας του ή στα γραφεία των κατασκηνώσεων (Χέυδεν 14, πλ. Βικτωρίας) κατόπιν επικοινωνίας στα τηλέφωνα 6907707988, 6931580526 και 2103226019. 

Πότε: Σάββατο 13/12 & Κυριακή 14/12 (10:00-19:00)

Πού: Αίθουσα Οδοιπορικό του πολιτιστικού κέντρου Μελίνα, Θησείο (Ηρακλειδών 66, Γέφυρα Πουλόπουλου)

Βιβλιοφιλικό παζάρι… από τις διπλές συλλογές του ΕΛΙΑ

Μπαζάρ ΕΛΙΑ 2025

Το ιστορικό κτήριο του ΕΛΙΑ ανοίγει τις πύλες του για το βιβλιοφιλικό παζάρι του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ), με θησαυρούς από τις διπλές συλλογές του ΕΛΙΑ. 

Οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν ανάμεσα σε παλιά έντυπα, βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες και εφήμερα από τον 19ο και τον 20ό αιώνα, να βρουν τελευταία αντίτυπα εκδόσεων του ΕΛΙΑ, καθώς και ορισμένες από τις ολοκαίνουργιες εκδόσεις του ΜΙΕΤ.

Επιπροσθέτως, χριστουγεννιάτικα στολίδια, κάρτες, γούρια, αφίσες και δώρα για μικρούς και μεγάλους θα διατίθενται σε προνομιακές τιμές, όπως και παλαιά συλλεκτικά αντικείμενα.

Πότε: Παρασκευή 12/12 ως Κυριακή 14/12 (10:00-18:00)

Πού: ΕΛΙΑ (Αγίου Ανδρέου 5, Πλάκα, Αθήνα)

Χριστουγεννιάτικο bazaar για την στήριξη της Monumenta

Monumenta Bazaar

Γιορτινά δώρα, από κεραμικά και καρτ ποστάλ ως ζωγραφικούς πίνακες με κτήρια και γλυκά, θα βρείτε σε χαμηλές τιμές στο χριστουγεννιάτικο μπαζάρ που διοργανώνουν η Monumenta και ο πολιτιστικός σύλλογος "Παναθήναια" για την ενίσχυση των δράσεών τους.

Με τις αγορές σας θα έχετε την ευκαιρία να στηρίξετε τις δράσεις της Monumenta (μεταξύ των οποίων και ο αγώνας κατά των κατεδαφίσεων των κτηρίων του Μεσοπολέμου), να γνωρίσετε το κτήριο της Παλλάδος 21, που αποτελεί δείγμα της αντιπαροχής, της δεκαετίας του 1960, ενώ μπορείτε να αγοράσετε το ημερολόγιο του φορέα με θέμα "Οι γάτες των ιστορικών κτηρίων".

Πότε: Κυριακή 14/12 (11:00-20:00), Πέμπτη 18/12 (11:00-18:00) και Παρασκευή 19/12 (13:00-19:00)

Πού: Παλλάδος 21, Ψυρρή 

Τελευταίες ημέρες για το μπαζάρ των εκδόσεων Καπόν

μπαζάρ εκδόσεις Καπόν

Αυτό το Σαββατοκύριακο ρίχνει αυλαία το τετραήμερο μπαζάρ που "τρέχει" από τις εκδόσεις Καπόν και το οποίο προσφέρει προτάσεις βιβλίων για μικρούς και μεγάλους σε ξεχωριστές τιμές.

Τα βιβλία διατίθενται με έκπτωση έως 70%, ενώ το ίδιο ισχύει και για τις online αγορές στην ιστοσελίδα των εκδόσεων.

Πότε: Σάββατο 13/12 (9:00-18:00) & Κυριακή 14/12 (11:00-18:00)

Πού: Βιβλιοπωλείο της Ραχήλ (Πλουτάρχου 22, Κολωνάκι)

Last chance για το παζάρι κεραμικών στο Vlastaris Antiques

κεραμικά αντικείμενα

Για ακόμη μια χρονιά ο γνωστός παλαιοπώλης Άγγελος Βλαστάρης, μαζί με φίλους συλλέκτες, οργανώνουν το καθιερωμένο τριήμερο παζάρι κεραμικών στο Vlastaris Antiques, το οποίο πήρε παράταση γι' αυτό το Σαββατοκύριακο!

Συλλέκτες, αλλά και όσοι αγαπούν την κεραμική, θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν μοναδικά κομμάτια και να ανταλλάξουν απόψεις γύρω από την κεραμική, με κρασί και εορταστική διάθεση.

Πότε: Σάββατο 13/12 & Κυριακή 14/12 (10:00-15:00)

Πού: Vlastaris Antiques (Μητσαίων 5-7, Κουκάκι)

Συλλεκτικά βινύλια στο παζάρι δίσκων του An Club

Vinyl bazaar στο

Το παλαιότερο και πιο αγαπημένο παζάρι δίσκων της πόλης, ζωντανεύει και πάλι, λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, στο καθιερωμένο του εδώ και 22 χρόνια, γιορτινό ραντεβού.

Στο παζάρι δίσκων του An club συμμετέχουν τόσο γνωστά δισκοπωλεία και record labels, όσο και ιδιώτες, που θα ‘‘απλώσουν’’ βινύλια, cd & κασέτες απ' όλα τα μουσικά ρεύματα, όπως rock, pop, soul, heavy, stoner, punk, hip-hop, 60’s, 70’s, 80’s, surf και garage.

Το ψαχούλεμα των δίσκων θα συνοδεύσουν υπέροχες μουσικές από special dj sets, ενώ ζεστός καφές και δροσερή μπύρα θα ρέουν άφθονα και θα προσφέρονται με το εισιτήριο της εισόδου (€3). 

Πότε: Κυριακή 14/12 (11:00-20:30)

Πού: An club (Σολωμού 13-15, Εξάρχεια)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Η Πλατεία Συντάγματος γίνεται σήμερα γήπεδο ποδοσφαίρου

Παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, θρύλοι του αθλήματος, masterclasses, δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και πολλές εκπλήξεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/09/2026

Εορτολόγιο 2026: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 19 Σεπτεμβρίου

Μην ξεχάσετε να δώσετε τις ευχές σας στα αγαπημένα σας άτομα.

"Αθήνα χωρίς Αυτοκίνητο": Ποιοι κεντρικοί δρόμοι κλείνουν το Σαββατοκύριακο (19-20/09)

Από τις 20:00 του Σαββάτου έως τις 23:00 της Κυριακής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν σε κεντρικούς δρόμους, αφού θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

Μεγάλο μπαζάρ από τους "Φίλους της μέριμνας" με vintage αντικείμενα και αντίκες

Έπιπλα, υφάσματα, έργα τέχνης, vintage αντικείμενα, φωτιστικά, αντίκες, βιβλία και άλλα μικροαντικείμενα σας περιμένουν το επόμενο ΣΚ!

Αυτό είναι το πρόγραμμα της Στέγης για τη σεζόν 2026-2027

Με σύνθημα "Οι ορμόνες σε τρέλα" η Αφροδίτη Παναγιωτάκου παρουσίασε το πρόγραμμα που φιλοξενεί ενδιαφέρουσες θεατρικές παραστάσεις, Ιλιάδα και ποδόσφαιρο, χορό, την πρώτη μονογραφική έκθεση του Δ. Παπαϊωάννου, μουσική, κινηματογραφικές προβολές συζητήσεις και πολλά ακόμη.

Ποιοι σταθμοί μετρό και δρόμοι κλείνουν από το μεσημέρι (18/09)

Λόγω των εκδηλώσεων και συγκεντρώσεων που θα πραγματοποιηθούν για τα 13 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Τι θα κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα

Από σινεμά και θέατρο, μέχρι δωρεάν events και ό,τι άλλο παίζει στην πόλη, μαζεμένα σε έναν οδηγό!