Δήμος Αθηναίων: Απόκριες στην Αθήνα σε 55 σημεία της πόλης

Ο Δήμος Αθηναίων, μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων, διοργανώνει 80 αποκριάτικες εκδηλώσεις. Δείτε το πρόγραμμα.

Δήμος Αθηναίων: Απόκριες στην Αθήνα

Η μεγαλύτερη γιορτή του καρναβαλιού έχει ξεκινήσει στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας και μικροί και μεγάλοι διασκεδάζουμε όλοι μαζί, συμμετέχοντας σε ένα πλούσιο πρόγραμμα με 80 αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων, μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων, σε 55 σημεία της πόλης. 

Τσικνοπέμπτη με μουσική και παράδοση

Την Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου μουσική και αποκριάτικη παράδοση θα πλημμυρίσουν τη Βαρβάκειο Αγορά, την πλατεία Μοναστηρακίου και τους γύρω δρόμους. Το κοινό θα συναντήσει τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων στη Βαρβάκειο Αγορά στις 11.30 π.μ., ενώ στις 12 μ.μ. η Πολιτιστική Εταιρεία Ορχηστρικής Τέχνης ΒΑΚΧΑΙ θα ξεκινήσει από την πλατεία Συντάγματος την αποκριάτικη διαδρομή της, κάνοντας μία στάση στην πλατεία Κοτζιά, όπου θα αναπαραστήσει το έθιμο των Κορδελάτων της Νάξου και θα καταλήξει στην πλατεία Μοναστηρακίου. Το συγκρότημα Χάρισμα και ο Ισίδωρος Πάτερος θα μας διασκεδάσουν με τη μουσική και τα τραγούδια τους, στη Βαρβάκειο στης 1 μ.μ..

Δήμος Αθηναίων: Απόκριες στην Αθήνα
Πολιτιστική Εταιρεία Ορχηστρικής Τέχνης ΒΑΚΧΑΙ

Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου

Ο παλμός του καρναβαλιού συνεχίζει να χτυπά πολύ δυνατά το τριήμερο από 8 έως 10 Μαρτίου με ένα πλήθος εκδηλώσεων στους χώρους πολιτισμού, στις γειτονιές, στις πλατείες και στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας.

Δήμος Αθηναίων: Απόκριες στην Αθήνα

Μουσειοπαιδαγωγικές και εκπαιδευτικές αποκριάτικες δράσεις, εικαστικά εργαστήρια, θεατρικές παραστάσεις, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις και πάρτι για τα παιδιά, αποκριάτικες δράσεις για όλη την οικογένεια, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, αποκριάτικες διαδρομές με άρωμα παράδοσης και καρναβαλικό ρυθμό από πολιτιστικούς συλλόγους και μουσικές ομάδες, συναυλίες με τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων και πολλά ακόμη θα συμβούν την Παρασκευή 8, το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαρτίου στη μεγάλη καρναβαλική γιορτή που εξελίσσεται σε όλη την πόλη.

Δήμος Αθηναίων: Απόκριες στην Αθήνα
Ενωση Ζακυνθίων Αθήνας

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων από 7-10/3

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Περίτεχνα σοκολατένια αβγά και μοσχοβολιστά τσουρέκια για το Πάσχα

Τα πιο φίνα πασχαλινά αβγά της πόλης, που θα συγκινήσουν αισθητικά και γευστικά μεγάλους και μικρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
26/04/2024

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".