Η Retsina 2303 Bio "συστήνει" ξανά & αλλιώς τον τύπο της ρετσίνας

Η "Retsina 2303 Bio" είναι η νέα ετικέτα που μπήκε στην ατζέντα του Κτήματος Νικολάου με στόχο να συστήσει ξανά τον τύπο της Ρετσίνας.

Retsina 2303 Bio

Απευθείας από την μεγαλύτερη αμπελουργική ζώνη της Ελλάδας, έρχεται μία ετικέτα που αν δεν ήξερες, σίγουρα πρέπει να μάθεις αλλά κυρίως να δοκιμάσεις. Από την Νεμέα λοιπόν και πιο συγκεκριμένα από το Κτήμα Νικολάου που βρίσκεται στην περιοχή "Ντουραμάνι" η "Retsina 2303 Bio" αποτελεί την νέα ετικέτα που μπήκε στην ατζέντα του Κτήματος και με γοητεία συστήνει την ρετσίνα ξανά και διαφορετικά.

Ο οινοποιός, Δημήτρης Νικολάου αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο αστεροειδής 2303 αποκτά το όνομα ρετσίνα εξαιτίας της μεγάλης αγάπης του αστρονόμου Paul Wild για την ελληνική φύση και συνεπώς για τα παραδοσιακά προιόντα της.

Κτήμα Νικολάου

Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη απόπειρα του Κτήματος στην δημιουργία μίας βιολογικής ρετσίνας ήπιων παρεμβάσεων με το πάντρεμα δύο ποικιλιών ροδίτη & σαββατιανού αλλά και με το ρετσίνι από το πευκοδάσος των Γερανείων. Μία ετικέτα που ήδη έχει αγαπηθεί από το κοινό και αυτό γιατί δίνει μία άκρως μοντέρνα, κομψή και γαστρονομική προσέγγιση στη νέα Bio Retsina που μπορείς να προμηθεύεσαι από επιλεγμένες κάβες. 

Ο στρογγυλεμένος χαρακτήρας της αλλά και η ισορροπημένη οξύτητα που προσδίδει η παραμονή με τις οινολάσπες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, προσφέρει ένα αποτέλεσμα cool, μοναδικά αρωματικό, με φινέτσα και για όλες τις ώρες συνδυάζοντας άριστα πιάτα από την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα που όλοι αγαπάτε!

Λεπτομέρειες Οίνου

Χρώμα: Λευκό
Γλυκύτητα: Ξηρό
Ποικιλία: Ροδίτης & Σαββατιανό
Χρονιά: 2022
Παραγωγός: Nikolaou Estate
Αλκοόλ: 12 %
Χώρα: Ελλάδα
Περιοχή: Ντουραμάνι, Νεμέα

Με τι να το συνδυάσεις

Food pairing

Από την έναρξη της Σαρακοστής αλλά και για όλους τους θερινούς μήνες η Retsina 2303 Bio αξίζει να συνδυαστεί και να απογειώσει μία γαστρονομική μέρα ή νύχτα με μία σαλάτα με καλάμάρι, κόκκινη πιπεριά τσίλι & μοσχολέμονο, ψητά λαχανικά, ρεβυθάδα ή μία καταπληκτική παραδοσιακή χορτόπιτα. Εξαιρετικές επιλογές επίσης είναι οι κολοκυθοκεφτέδες, ψάρια όπως κολιός, σαρδέλες και σκουμπρί αλλά φυσικά και ένα κοτόπουλο στα κάρβουνα.

www.nikolaouestate.gr | facebook: Nikolaou Estate | instagram: @nikolaouestate | τηλέφωνο επικοινωνίας: 697 848 6006

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Έρχεται το 2ο Φεστιβάλ Ρυζιού στην Παραλία Θεσσαλονίκης

Το 2ο Φεστιβάλ Ρυζιού επιστρέφει πιο πλούσιο και πιο δημιουργικό: από μαγειρικές επιδείξεις με τη Ντίνα Νικολάου και βραβευμένους σεφ, μέχρι πιάτα–έκπληξη από εστιατόρια της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/09/2025

Απονομή του Βραβείου Ποίησης Κωνσταντίνος Γκράχαμ στο Παρίσι

Το βραβείο απονέμεται σε νέους στη μνήμη του Ελληνοαμερικανού ποιητή και ράπερ, γνωστού και ως Konstant, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 20 ετών.

Zuccherino: Το νέο must-visit gelato spot στην καρδιά της Αθήνας

Η Αθήνα μόλις απέκτησε έναν νέο γευστικό προορισμό για τους λάτρεις του παγωτού.

Πού θα ταξιδέψουμε με την "Ατραπό" ως το τέλος του 2025;

Η ομάδα που διοργανώνει πεζοπορικές περιηγήσεις θα μας "πάει" από Σαλαμίνα και Μεσολόγγι μέχρι Δυτικό Όλυμπο, Γκιώνα, Αρκαδία κ.ά.

Τι θα κάνεις αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα

Γαστρονομία, συναυλίες και όλα όσα σε περιμένουν αυτή την εβδομάδα στην πόλη.

Τελικά, τι μας έμεινε απο τις φετινές καλοκαιρινές διακοπές;

Πήγαμε σε δεκάδες διαφορετικά μέρη, επιμείναμε Κυκλάδες ή Κρήτη (πάντα με συνταγή!), ανεβήκαμε στα βουνά, μείναμε στο Παγκράτι, δοκιμάσαμε πρωτόγνωρες εμπειρίες και καταλήξαμε στο τι κρατάμε και τί όχι από το φετινό ελληνικό θέρος.

Τι θα κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα

Φεστιβάλ, Ημέρες Καριέρας και όσα δεν πρέπει να χάσεις στην πόλη τις επόμενες μέρες.