Η Retsina 2303 Bio "συστήνει" ξανά & αλλιώς τον τύπο της ρετσίνας

Η "Retsina 2303 Bio" είναι η νέα ετικέτα που μπήκε στην ατζέντα του Κτήματος Νικολάου με στόχο να συστήσει ξανά τον τύπο της Ρετσίνας.

Retsina 2303 Bio

Απευθείας από την μεγαλύτερη αμπελουργική ζώνη της Ελλάδας, έρχεται μία ετικέτα που αν δεν ήξερες, σίγουρα πρέπει να μάθεις αλλά κυρίως να δοκιμάσεις. Από την Νεμέα λοιπόν και πιο συγκεκριμένα από το Κτήμα Νικολάου που βρίσκεται στην περιοχή "Ντουραμάνι" η "Retsina 2303 Bio" αποτελεί την νέα ετικέτα που μπήκε στην ατζέντα του Κτήματος και με γοητεία συστήνει την ρετσίνα ξανά και διαφορετικά.

Ο οινοποιός, Δημήτρης Νικολάου αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο αστεροειδής 2303 αποκτά το όνομα ρετσίνα εξαιτίας της μεγάλης αγάπης του αστρονόμου Paul Wild για την ελληνική φύση και συνεπώς για τα παραδοσιακά προιόντα της.

Κτήμα Νικολάου

Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη απόπειρα του Κτήματος στην δημιουργία μίας βιολογικής ρετσίνας ήπιων παρεμβάσεων με το πάντρεμα δύο ποικιλιών ροδίτη & σαββατιανού αλλά και με το ρετσίνι από το πευκοδάσος των Γερανείων. Μία ετικέτα που ήδη έχει αγαπηθεί από το κοινό και αυτό γιατί δίνει μία άκρως μοντέρνα, κομψή και γαστρονομική προσέγγιση στη νέα Bio Retsina που μπορείς να προμηθεύεσαι από επιλεγμένες κάβες. 

Ο στρογγυλεμένος χαρακτήρας της αλλά και η ισορροπημένη οξύτητα που προσδίδει η παραμονή με τις οινολάσπες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, προσφέρει ένα αποτέλεσμα cool, μοναδικά αρωματικό, με φινέτσα και για όλες τις ώρες συνδυάζοντας άριστα πιάτα από την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα που όλοι αγαπάτε!

Λεπτομέρειες Οίνου

Χρώμα: Λευκό
Γλυκύτητα: Ξηρό
Ποικιλία: Ροδίτης & Σαββατιανό
Χρονιά: 2022
Παραγωγός: Nikolaou Estate
Αλκοόλ: 12 %
Χώρα: Ελλάδα
Περιοχή: Ντουραμάνι, Νεμέα

Με τι να το συνδυάσεις

Food pairing

Από την έναρξη της Σαρακοστής αλλά και για όλους τους θερινούς μήνες η Retsina 2303 Bio αξίζει να συνδυαστεί και να απογειώσει μία γαστρονομική μέρα ή νύχτα με μία σαλάτα με καλάμάρι, κόκκινη πιπεριά τσίλι & μοσχολέμονο, ψητά λαχανικά, ρεβυθάδα ή μία καταπληκτική παραδοσιακή χορτόπιτα. Εξαιρετικές επιλογές επίσης είναι οι κολοκυθοκεφτέδες, ψάρια όπως κολιός, σαρδέλες και σκουμπρί αλλά φυσικά και ένα κοτόπουλο στα κάρβουνα.

www.nikolaouestate.gr | facebook: Nikolaou Estate | instagram: @nikolaouestate | τηλέφωνο επικοινωνίας: 697 848 6006

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Τι θα κάνεις αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα

Μερικά πράγματα που αξίζει να δεις και να κάνεις στην πόλη αυτή την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/11/2025

Η Madame Ginger δεν έγραψε αυτόν τον οδηγό αυτο-φροντίδας για να φρικάρεις

Η κατά κόσμον Μαριλού Παντάκη μάς μιλά με αφορμή το "Δε Φεμ Μπουκ" (εκδ. Μεταίχμιο), ένα βιβλίο που μαθαίνει με αγάπη στις γυναίκες το πώς να φροντίζουν τις εαυτές τους με συμβουλές χωρισμένες σε 12 μήνες -και όχι δεν χρειάζεται να τις ακολουθήσεις όλες!

Όταν η Αθήνα αποθέωσε τον Νόβακ Τζόκοβιτς

Μεγάλος νικητής του πρώτου Hellenic Championship ATP 250 ο Σέρβος μύθος του τένις.

Γεύση Πάρου με δωρεάν είσοδο στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η Πάρος "κατεβαίνει" στο κέντρο της Αθήνας για ένα μοναδικό διήμερο αφιερωμένο στη γεύση, την ιστορία και την παράδοση του νησιού.

Για πρώτη φορά, οι αλάνες του Πειραιά ζωντανεύουν ξανά

Μια υπέροχη πρωτοβουλία με δωρεάν είσοδο ζωντανεύει στις πιο ανέμελες χωροταξικές συνθήκες του Μεγάλου Λιμανιού.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Σαββατιάτικο ραντεβού στο ΕΜΣΤ

Νέες εκθέσεις στο μουσείο της Συγγρού, αφιέρωμα σε έναν ιστορικό φωτογράφο και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 8 έως 14/11.

Κάποια πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για την Ελληνική Εταιρεία Παθολογικής Ανατομικής

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παθολογικής Ανατομικής, στις 12 Νοεμβρίου 2025, η Ελληνική Εταιρεία Παθολογικής Ανατομικής έρχεται, για μια ακόμη φορά, να σας θυμίσει τον επιστήμονα / γιατρό που βρίσκεται πίσω από κάθε ιστολογική διάγνωση: τον Παθολογοανατόμο.