"Χωρίς να το κάνουμε θέμα…": Ένα πολυμεσικό event με στιγμιότυπα από τη ζωή του Κωνσταντίνου Τζούμα

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων θα περιλαμβάνει προβολή συνεντεύξεών του, ντοκιμαντέρ, τα βιβλία του αλλά και ένα bazaar με προσωπικά αντικείμενα, ρούχα και αξεσουάρ από το βεστιάριο του.

Κωνσταντίνος Τζούμας

Με τίτλο μία χαρακτηριστική φράση του Κωνσταντίνου Τζούμα, διοργανώνεται ένα πολυμεσικό event στον εκθεσιακό χώρο του Match Point από την Κυριακή 3 μέχρι και την Παρασκευή 8 Μαρτίου. Μια δεύτερη ευκαιρία να τον αποχαιρετήσουμε, με λόγια και μουσική, ραδιοφωνικά αποσπάσματα των εκπομπών του, τις ζωντανές αφηγήσεις φίλων της τέχνης και της ζωής του, πλούσιο φωτογραφικό υλικό τόσο των μεταμορφώσεων του στους πιο ετερόκλητους ρόλους ηρώων θεάτρου και κινηματογράφου όσο και της καθημερινότητάς του στην πόλη και στα στέκια που αγαπούσε.

Ενδεικτικά, το πρόγραμμα εκδηλώσεων θα περιλαμβάνει: Προβολή συνεντεύξεών του (Hellenic American Project/Hap – The City University of New York) και ντοκιμαντέρ (Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος, "Κωνσταντίνος Τζούμας, Ηθοποιός εξ Ιδιοσυγκρασίας"), τα βιβλία του ("Ως εκ θαύματος", "Complete Unknown" και "Πανωλεθρίαμβος", Εκδόσεις Καστανιώτη), καθώς και bazaar με προσωπικά αντικείμενα, ρούχα και αξεσουάρ από το βεστιάριο του, μέρος από τις πωλήσεις των οποίων θα διατεθεί στην καλλιτεχνική μη κερδοσκοπική εταιρεία ΘΕΣΙΣ.

Ο Κωνταντίνος Τζούμας με δικά του λόγια

Γεννήθηκε το 1944 στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Πασαλιμάνι και στην Αθήνα με επιδόσεις στη βιβλιοφαγία, στους κλασικούς μυθιστοριογράφους, στον κλασικό αθλητισμό, στο πινγκ-πονγκ, στο μπιλιάρδο και στο ροκ εντ ρολ. Απέφυγε τα αμφιθέατρα των πανεπιστημίων και προτίμησε τη δράση των δρόμων, των καφέ και των ταξιδιών. Διάλεξε την ηθοποιία από αντίδραση στην αντίληψη που θεωρούσε τους ηθοποιούς ελαφρών ηθών. Διδάχτηκε θέατρο στη Δραματική Σχολή Αθηνών και έκανε χορό με τη Ζουζού Νικολούδη, τον Άλβιν Νικολάις, τον Μερς Κάνινγκχαμ και τον Άλβιν Έιλυ. Στη Νέα Υόρκη έμαθε να επιβιώνει χωρίς να το κάνει θέμα. Εγκατέλειψε το χορό, γιατί "βαριά η καλογερική". Έπαιξε στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Για πολλά χρόνια είχε καθημερινή εκπομπή στο ραδιόφωνο.

Το 2008 εκδόθηκε το πρώτο βιβλίο του με τον τίτλο Ως εκ θαύματος, το οποίο αποτελεί το πρώτο μέρος μιας αυτοβιογραφικής τριλογίας, που συνεχίζεται με το Complete unknown (2009) και ολοκληρώνεται με το Πανωλεθρίαμβος (2010). Έφυγε από τη ζωή στις 25 Ιουνίου του 2022.

Έναρξη: Κυριακή 3 Μαρτίου, 12-10 μ.μ.
Διάρκεια: Δευτέρα 4 Μαρτίου-Παρασκευή 8 Μαρτίου, καθημερινά 5-10 μ.μ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Πασχαλινές περιηγήσεις σε σημαντικά αθηναϊκά τοπόσημα

Όσα ετοιμάζει το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, έναρξη για το This is Athens City Festival και ό,τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 27/4 έως 3/5.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
27/04/2024

Τι έρχεται τον Μάιο στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

Ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων περιμένει τους επισκέπτες κάθε ηλικίας, με εικαστικά εργαστήρια και εκθέσεις, ενώ εγκαινιάζεται η συνεργασία του Μουσείου με το Ωδείο Αθηνών.

Περίτεχνα σοκολατένια αβγά και μοσχοβολιστά τσουρέκια για το Πάσχα

Τα πιο φίνα πασχαλινά αβγά της πόλης, που θα συγκινήσουν αισθητικά και γευστικά μεγάλους και μικρούς.

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.