Τα δωρεάν της εβδομάδας: Γιορτάζουμε το Black History Month με μια οσκαρική προβολή

Η επόμενη εκδήλωση του HAU Movie Club, μια νοσταλγική βραδιά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και ό,τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 24/2 έως 1/3.

Τυφλός Άγγελος

Με την προβολή του "Τυφλού Άγγελου" συμμετέχει το HAU Movie Club της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης στις εκδηλώσεις εορτασμού του Black History Month (Μήνας Αφροαμερικανικής Παράδοσης), την Τρίτη 27/2 (7.15 μ.μ.), σε συνεργασία με τη Mooviereel. Με πρωταγωνιστές τον Σίντνεϊ Πουατιέ και την Ελίζαμπεθ Χάρτμαν, ο "Τυφλός Άγγελος" γυρίστηκε το 1965, στον απόηχο της εκστρατείας για τα πολιτικά δικαιώματα στις Η.Π.Α, και θεωρείται από τα πολύ σημαντικά φιλμ του αμερικανικού σινεμά. Η ταινία του Γκάι Γκριν προτάθηκε για 5 Όσκαρ, με τη Σέλεϊ Γουίντερς να κερδίζει τελικά εκείνο του Β’ Γυναικείου Ρόλου.

Την ημέρα που ο Μικρός Ήρως γίνεται 71, οι Εκδόσεις Μικρός Ήρως το γιορτάζουν με την παρουσίαση δύο νέων επετειακών εκδόσεων για τον αγαπημένο παιδικό μας φίλο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 24/2 (7 μ.μ.) στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, παρουσία των εικονογράφων Σπύρου Δερβενιώτη και Κώστα Φραγκιαδάκη, καθώς και του ακαδημαϊκού και ερευνητή λαϊκών αναγνωσμάτων Νίκου Φιλιππαίου.

70 Χρόνια Μικρός Ήρως Δημήτρης Κάσδαγλης
Δημήτρης Κάσδαγλης
Εικονογράφηση από τους επετειακούς τόμους για τα 70 χρόνια του Μικρού Ήρωα

Όπως κάθε τελευταία Κυριακή του μήνα, έτσι και στις 25/2 (6.30 μ.μ.) η Ευαγγελική Εκκλησία Αθηνών στο Κολωνάκι διοργανώνει μια συναυλία σε συνεργασία με την ορχήστρα εγχόρδων De Profundis Ensemble. Οι ταλαντούχοι σολίστ θα ερμηνεύσουν σπάνια έργα του μπαρόκ και κλασικού ρεπερτορίου, καθοδηγώντας μας σε ένα ταξίδι μιας ανεξερεύνητης εποχής.

Πάνος Σκλαβενίτης Άτιτλη Δράση
Πάνος Σκλαβενίτης, Άτιτλη δράση

Την 1η Μαρτίου (8-11 μ.μ.), στον χώρο του Dot wip (Ζαχαρίτσα 40, 11741, Αθήνα), το ΓΑΔΑΚ (Γραφείο Ανορθολογικής Διαχείρισης Ανθρωπιστικών Κρίσεων) κάνει μία πρώτη έκθεση των πεπραγμένων του, παρουσιάζοντας όλες τις ανορθολογικές δράσεις που επιτελέστηκαν στον δημόσιο χώρο τον Δεκέμβριο του 2023 και τον Ιανουάριο του 2024. Σύγχρονοι, καταξιωμένοι καλλιτέχνες, όπως ο Πάνος Σκλαβενίτης, ο Δημήτρης Αμελαδιώτης, η Μαρία Νικηφοράκη κ.α. συναντιούνται στο Dot wip και συζητούν το ζήτημα επαναδιεκδίκησης και αξιοποίησης του δημόσιου χώρου, με τρόπο ουσιώδη και συλλογικό.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Clap Prive

Πειραιώς 206
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Οι "Ανοιχτές Πόρτες" φέτος στο Κτήμα Αβαντίς θα είναι μία μεγάλη και διπλή γιορτή

Οι φετινές "Ανοιχτές Πόρτες" συμπίπτουν με τα 30 χρόνια του Οινοποιείου για αυτό και το πρόγραμμα στις 18-19 Μαίου τα έχει όλα!

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΣΙΩΤΗ
16/05/2024

Ολοκλήρωση εργασιών προστασίας στον ναό του Αγίου Αθανασίου Αφιδνών

Οι εργασίες υλοποιήθηκαν σύμφωνα με τις εγκεκριμένες από το ΥΠΠΟ μελέτες για την στερέωση και αποκατάσταση του ναού και την συντήρηση του τοιχογραφικού διακόσμου του.

Τι θα φέρει αυτό το καλοκαίρι στο ΚΠΙΣΝ;

Συναυλίες, θερινό σινεμά, sleepovers με πανσέληνο και υπαίθριες εκθέσεις με ελεύθερη είσοδο δίνουν την αφορμή να κατηφορίσουμε στο πιο δροσερό σημείο της πόλης.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Οινοτουρισμού

Η Υπουργός Τουρισμού επεσήμανε ότι το Συμβούλιο αποτελεί ένα ουσιαστικό εργαλείο το οποίο μπορεί να αναδείξει τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που προσφέρει ο Οινοτουρισμός για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας συνολικά.

Χάρης Δούκας: "Η πόλη δεν αντέχει άλλο τσιμέντο και νέα μεγαθήρια"

Στον Δήμο Αθηναίων εφαρμόζεται αποκλειστικά το β.δ. του 1955, ως προς τα μέγιστα επιτρεπόμενα ύψη οικοδομών.

Άνοιξη με ασφαλείς αγορές και έναν μεγάλο διαγωνισμό με χρηματικά έπαθλα έως και 1.000 ευρώ

Οι αγορές με Visa είναι κάθε φορά fun, αλλά τι θα έλεγες αν μπορούσες να κερδίσεις έως και 1.000€ για τις μικρές και μεγάλες σου συναλλαγές;

Γιορτή της Μητέρας: Ξεχωριστές προτάσεις για να περάσεις την ημέρα με τη μαμά σου

Απολαύστε θεατρικές παραστάσεις, ξεναγήσεις, ξεχωριστές εκδηλώσεις, κινηματογραφικές προβολές και εξατομικευμένα δώρα για μια αξέχαστη γιορτή με τη μαμά σας.