150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία: Always Grand!

Τα 150 χρόνια συνεχούς λειτουργίας του γιορτάζει φέτος το εμβληματικό ξενοδοχείο, που τ’ όνομά του να έχει συνδεθεί με σημαντικές στιγμές της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

Μεγάλη Βρεταννία

Από την ίδρυσή του ξενοδοχείου το 1874 μέχρι σήμερα, τ’ όνομα "Μεγάλη Βρεταννία" παραμένει κορυφαίο στην υψηλού επιπέδου φιλοξενία κι ένα κτίριο-σύμβολο της ελληνικής πρωτεύουσας. Λίγα ξενοδοχεία ανά τον κόσμο το έχουν πετύχει αυτό! Μόνιμη προτίμηση αρχηγών κρατών, γαλαζοαίματων και προσωπικοτήτων διεθνούς κύρους για την κομψή πολυτέλεια, τον επαγγελματισμό και την υψηλή αισθητική, καταφέρνει να διατηρεί μέχρι σήμερα το βάρος του ονόματός του. Μέσα σε αυτά τα 150 χρόνια, από την καίρια θέση του στην καρδιά της Αθήνας, το ξενοδοχείο έχει συνδεθεί με σημαντικά γεγονότα της πρόσφατης ιστορίας, που διαδραματίσθηκαν στην πρωτεύουσα. Παράλληλα, υπήρξε το κέντρο της κοινωνικής ζωής της αστικής κοινωνίας της Αθήνας.

Η σημαντική αυτή επέτειος γίνεται αφορμή μιας σειράς πρωτότυπων εορταστικών εκδηλώσεων, που υπόσχονται να προκαλέσουν αίσθηση, καθ΄ όλη τη διάρκεια του 2024. Οι "Always Grand εμπειρίες" που σχεδιάζονται απευθύνοναται σε επισκέπτες και φιλοξενούμενους και το πρόγραμμα περιλαμβάνει Grand History, Grand Experiences, Grand Taste, Grand Art & Design.

Μεγάλη Βρεταννία
Η πρόσοψη του ξενοδοχείου τη δεκαετία του 1910

Η αρχή γίνεται ήδη με την Έκθεση "Ένα Ταξίδι στον Χρόνο: The Immersive Experience", μια διαδραστική περιήγηση στην ιστορί του ξενοδοχείου με τη χρήση ειδικού projection mapping σε πολλαπλές επιφάνειες στην ιστορική αίθουσα Grand Ballroom, σε ένα διαδραστικό θέαμα που συνδυάζει εικόνες, ήχους και διηγήσεις που σε παρασύρουν κυριολεκτικά σ’ ένα συναρπαστικό ταξίδι της ιστορίας του ξενοδοχείου, με σταθμούς σε σημαντικά γεγονότα, αλλά και εικόνες από την κοινωνική ζωή της αθηναϊκής ελίτ σε βάθος χρόνου. Από το πρώτο πολυτελές εστιατόριο με ευρωπαϊκή κουζίνα και τα περίφημα dinners dansants-χορευτικά δείπνα με ζωντανή ορχήστρα στα τέλη του 19ου αιώνα, τις ιστορικές στιγμές με τον Ελευθέριο Βενιζέλο το 1918-19 μέχρι τη θρυλική διαμονή εκεί του Winston Churchill, που απέτρεψε τη σχεδιασμένη ανατίναξη του ξενοδοχείου -αρχηγείου του Σκόμπι- το 1944 και γεγονότα της πιο πρόσφατης ιστορίας. Must see!

Μεγάλη Βρεταννία

Στον τομέα της γεύσης δίνεται ιδιαίτερο βάρος φέτος: η γαστρονομική πρόταση του βραβευμένου executive chef Αστέριου Κουστούδη επικεντρώνεται σε επετειακά πιάτα και αναβίωση εμβληματικών συνταγών, με βάση πάντα τα εκλεκτά ελληνικά προϊόντα, την εποχικότητα και τη βιωσιμότητα. Στoν τομέα της Τέχνης και του Design δημιουργούνται συλλεκτικά αντικείμενα που θα κάνουν αίσθηση, σε συνεργασία με διάσημα brands, ενώ στο πανέμορφο, all time classic Alexander’s Bar όπως και στο Bar8, οι ταλαντούχοι bartenders γιορτάζουν την επέτειο προτείνοντας εμπνευσμένα signature cocktails.  Το βέβαιο είναι, πως μέσα από ένα γεμάτο εκπλήξεις πρόγραμμα, αυτή την επετειακή χρονιά η "Μεγάλη Βρεταννία", μέλος της Luxury Collection, δεν θα μας αφήσει να πλήξουμε.

Μεγάλη Βρεταννία

Εισιτήρια για την Έκθεση "Ένα Ταξίδι στον Χρόνο: The Immersive Experience", με ελεύθερη είσοδο στο https://www.eventora.com/el/Events/
Για τις εκδηλώσεις ενημερωνόμαστε στο www.grandebretagne.gr, στο @hotelgrandebretagne στο Instagram και στη σελίδα του ξενοδοχείου στο facebook.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Περίτεχνα σοκολατένια αβγά και μοσχοβολιστά τσουρέκια για το Πάσχα

Τα πιο φίνα πασχαλινά αβγά της πόλης, που θα συγκινήσουν αισθητικά και γευστικά μεγάλους και μικρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
26/04/2024

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".