Άγιος Βαλεντίνος: πείτε το μ' ένα γλυκό!

Διαλέξαμε ξεχωριστά γλυκά με υπογραφή, που θα κάνουν και την πιο σκληρή καρδιά να λυγίσει.

Dimitris Economides ©Giorgos Papacharalampous

Μπορεί να έχει κατηγορηθεί ως εμπορική -σαν γιορτή βέβαια- η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει ν’ αρπάζουμε την ευκαιρία για ένα ρομαντικό διάλειμμα στην καθημερινότητα. Το μήνυμα στέλνεται συνήθως με τη μορφή γλυκού -άλλωστε, ένα γλυκό δεν είναι το ιδανικό δώρο που θα μας φέρει πιο κοντά, αφού θα το απολαύσουμε τελικά μαζί; Ανάμεσα σε μια πληθώρα από τούρτες-καρδιές και άλλα παρόμοια που γεμίζουν τις βιτρίνες, ρίξτε εδώ μια ματιά σε αυτά που ξεχωρίζουν και θα υποστηρίξουν το μήνυμά σας με τον καλύτερο τρόπο.

Στη "Madame Fraise" μάς περιμένει ένα Valentine’s Letter

Madame Fraise

Ο pastry chef Ευγένιος Βαρδακαστάνης έχει ετοιμάσει το Valentine’s Letter Tablet Chocolat, με τη μορφή μιας κατακόκκινης τουρτίτσας για δυο, με σοκολάτα, πραλίνα φουντουκιού, dacquoise και mousse φουντούκι και καραμελωμένα φουντούκια (με προπαραγγελία). Ακόμα, θα βρείτε ένα Red Velvet Cookie XL με μαρμελάδα βατόμουρο, γκανάς βατόμουρο και λευκή σοκολάτα! Θα είναι διαθέσιμα 12-14/2 με τηλεφωνικές παραγγελίες στο 2114186086.

"Madame Fraise", Υμηττού 225, Παγκράτι, 2114186086

Οι σοφιστικέ προτάσεις του Dimitris Economides

Dimitris Economides
©Giorgos Papacharalampous

Ο "pastritec" ζαχαροπλάστης Δημήτρης Οικονομίδης εντυπωσιάζει όπως πάντα με στυλ, συνδυάζοντας το γλυκό-κομψοτέχνημα με τα εξαιρετικά υλικά και, βέβαια, τη γεύση. Τα γλυκά του δύσκολα αποφασίζεις να τα "χαλάσεις", αλλά όταν το κάνεις δεν το μετανοιώνεις. Δώρο που θα γοητεύσει το βλέμμα πριν από τον ουρανίσκο.

Το "Πάθος" δεν θα μπορούσε παρά να έχει την όψη μιας κατακόκκινης καρδιάς σε υπέρκομψο ντιζάιν. Η σύνθεση: dacquoise αμυγδάλου, crémeux σοκολάτα-σμέουρα, mousse σοκολάτας γάλακτος. Εκτός αν προτιμήσετε μια εντυπωσιακή Saint Honoré-καρδιά, με καραμελωμένη σφολιάτα, choux, κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια και ganache διογκωμένης βανίλιας, εμπνευσμένη από τον pastritec ειδικά για την ημέρα.

Dimitris Economides, Λεωφ. Κηφισίας 340, Ν. Ψυχικό, 210 6755000  

Το "In Love Again" παίζει στο γήπεδό του

In Love Again

Με τέτοιο όνομα, δεν περιμένεις κάτι λιγότερο από γλυκά που αναδύουν ερωτισμό! Στο γλυκύτατο αδερφάκι του Baba au Rum, η vegan pastry chef Κατερίνα Θωμαΐδη προτείνει μια vegan καρδιά-λουκέτο με κλειδί, που κρύβει mousse σοκολάτας γάλακτος, πραλίνα φουντουκιού και σος φράουλας, ενώ η pastry chef Φάνια Ανδρεάδη εκφράζεται γλυκά με το πρωτότυπο ολόχρυσο "πουγγί”, με cheesecake σαμπάνια-βερίκοκκο ή ένα ρομαντικό red velvet καλυμμένο με κόκκινες ροζέτες, αλλά και το λαχταριστό millefeuille της σε σχήμα καρδιάς με σοκολάτα γάλακτος και φρέσκα βατόμουρα. Μια όμορφη ιδέα θα ήταν να τα δοκιμάσετε επί τόπου, πίνοντας τον καφέ σας tête-à-tête στον cosy χώρο τους…

"In Love Again", Κλείτου 3, κέντρο, 210 3242627)

"Ourse", η γλυκιά αρκούδα ξέρει να εκφράζει τον έρωτα

O pastry chef Σπύρος Πεδιαδιτάκης και η ομάδα του στα ορεινά της Γλυφάδας, αποτελούν εγγύηση ότι το γλυκό σας θα συγκινήσει. Ένα κομψό δώρο θα ήταν η hit κασετίνα τους με σοκολατάκια, σε τρεις limited γεύσεις για την περίσταση: τριαντάφυλλο, αλμυρή καραμέλα και σοκολάτα-passion fruit. Έχουν φτιάξει ακόμα ένα κέικ με ζουμερά layers, καλυμμένο με γκανάς σοκολάτας, με raspberries, ροδοπέταλα και φύλλα χρυσού, αλλά και μια αέρινη Pavlova με κόκκινα φρούτα και βανίλια Μαδαγασκάρης, για όσους προτιμούν τα "λευκά" γλυκίσματα.

"Ourse", Μυστρά 39 Γλυφάδα, 2121067019

Στο "Zillers Pastry Lab", για τη φίνα pâtisserie του Γιώργου Πλατινού

Zillers Pastry Lab

Το ολοκαίνουργιο pastry lab του κέντρου επαναφέρει στο προσκήνιο τη σάλα με τα καθίσματα του παλιού ζαχαροπλαστείου και προτείνει την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ν’ απολαύσουμε επί τόπου μια τούρτα για δυο, που παρασκευάζεται à la minute με financier φυστίκι, κρέμα φιστικιού, παγωτό βανίλια, ζελέ κόκκινων φρούτων και φρέσκα berries. Για την περίσταση, ο βραβευμένος pastry chef Γιώργος Πλατινός θα φτιάξει ακόμα μια τούρτα αχλάδι με mousse tonka, μια τάρτα profiterole για δυο σοκολάτα-βανίλια, σοκολατάκια πικρής σοκολάτας με πορτοκάλι, αμύγδαλο και pop ρυζιού και σοκολάτας γάλακτος με λεμόνι και ξηρούς καρπούς. Τα απολαμβάνετε επί τόπου ή τα παίρνετε μαζί σας.

Στη "Μέλισσα", για κλασικούς και σύγχρονους βαλεντίνους

Στο αγαπημένο ζαχαροπλαστείο του Περιστερίου οι βαλεντίνικες προτάσεις καλύπτουν κάθε γούστο, με γλυκίσματα ποιοτικά και καλόγουστα: η βιολετί πάστα με σοκολάτα γάλακτος, φρούτα του δάσους και βιολέτα, αλλά και η κόκκινη με mascarpone και φράουλα, η bitter σοκολάτα σε σχήμα καρδιάς σε γιορτινό κουτάκι, μικρές τούρτες-καρδιές με βάση πραλίνα, γκανάς και μους σοκολάτας, φύλλα σοκολάτας σαν μιλφέιγ, αλλά κι ένα κουτί σοκολατάκια διακοσμημένο με καρδούλες. Διαλέγετε και παίρνετε…

"Μέλισσα", Εθνάρχου Μακαρίου 43 Περιστέρι, 210 5711055

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Περίτεχνα σοκολατένια αβγά και μοσχοβολιστά τσουρέκια για το Πάσχα

Τα πιο φίνα πασχαλινά αβγά της πόλης, που θα συγκινήσουν αισθητικά και γευστικά μεγάλους και μικρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
26/04/2024

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".