Ιανουάριος στη Βαμβακού Λακωνίας με επιστήμη, σινεμά, θέατρο, μουσική και φύση

Οι εκδηλώσεις υλοποιούνται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς, με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ιανουάριος στη Βαμβακού Λακωνίας

Τι κοινό μπορεί να έχουν ο ήλιος, οι κωνικές τομές, το χώμα, η Μαρί Λουίζ, ένα δέντρο, ο Νικηταράς, η λαϊκή μουσική, η εικονική πραγματικότητα, κινηματογραφικές ταινίες κι ένα σχολείο γεμάτο παιχνίδια και δραστηριότητες; Όλα θα τα βρούμε τα Σαββατοκύριακα του Ιανουαρίου στη Βαμβακού Λακωνίας και υλοποιούνται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς, με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ο Πολιτισμός σκαρφαλώνει στις βουνοκορφές

Στις 27 Ιανουαρίου παρουσιάζεται η θεατρική παράσταση "Αι γενεαί πάσαι...Νικηταράς" για τη ζωή του Νικήτα Σταματελόπουλου ή διαφορετικά του ήρωα του 1821, Νικηταρά, σε κείμενο και σκηνοθεσία του βραβευμένου θεατρικού συγγραφέα, Γιώργου Α. Χριστοδούλου. Μουσική Ραφαήλ Πυλαρινός. Στον ρόλο του Νικηταρά ο Χρίστος Γεωργίου και στον ρόλο της Τρελο – Σοφιάς, η Σάρα Τερζή. Η παράσταση παρουσιάζεται από το 2020 έως και σήμερα.

Οι επιτυχημένες μουσικές βραδιές στο εστιατόριο-καφέ Βουρέικο συνεχίζονται και αυτή τη χρονιά, με αγαπημένες λαϊκές και ρεμπέτικες διαδρομές. Αυτόν τον μήνα (20/1), το μουσικό σχήμα "Γραμμές" θα μας ταξιδέψει μελωδικά.

Κινηματογράφος στα 900μ. και Cine Vamvakou

Η σχέση της Βαμβακούς με τον κινηματογράφο ξεκίνησε πριν από 94 χρόνια, όταν στο σχολείο του χωριού υπήρχε κινηματογραφική μηχανή για προβολές. Σήμερα, η Vamvakou Revival αναβιώνει αυτή τη δραστηριότητα και δίνει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να παρακολουθήσουν ταινίες με κοινωνικό περιεχόμενο που αφορούν σε προβλήματα και ανησυχίες των παιδιών και των νέων (διάρκειας έως και μιάμιση ώρα η καθεμία) σε συνεργασία με το Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας στο σχολείο του χωριού. Κάθε Σάββατο και μία διαφορετική ταινία, αρχής γενομένης από την 20η Ιανουαρίου 2024. Οι προβολές θα συνεχιστούν και τον μήνα Φεβρουάριο. 

Ιανουάριος στη Βαμβακού Λακωνίας

Η τεχνολογία κι η επιστήμη παίρνουν και φέτος τα βούνα!

Κάθε Σαββατοκύριακο, οι επισκέπτες του V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF) έχουν τη δυνατότητα να μπαίνουν σε τρισδιάστατους κόσμους και να απολαμβάνουν παιχνίδια υψηλών τεχνολογικών προδιαγραφών. Στο εργαστήριο υπολογιστών του V.Lab βρίσκουμε αγαπημένα Pc Games, για ατελείωτο παιχνίδι. To δεύτερο Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου (13 & 14/1), μετράμε τη διάμετρο του Ήλιου και μαθαίνουμε για τις κωνικές τομές και τη 3D σχεδίαση.

Ιανουάριος στη Βαμβακού Λακωνίας

Φύση, τέχνη και προγράμματα για τα παιδιά

Το τρίτο Σαββατοκύριακο του 2024 (20 & 21/1), παίζουμε με το νερό και το χώμα και φτιάχνουμε σποροβόμβες για να σώσουμε τον πλανήτη γη σε ένα διασκεδαστικό περιβαλλοντικό εργαστήριο, αλλά και γινόμαστε μικροί ντετέκτιβ προσπαθώντας να εξιχνιάσουμε τα μυστήρια σε όλες τις αίθουσες τέχνης στο ατελιέ της Μαρί Λουίζ Μπουλανζέ σε ένα διαδραστικό εργαστήριo τέχνης. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Περίτεχνα σοκολατένια αβγά και μοσχοβολιστά τσουρέκια για το Πάσχα

Τα πιο φίνα πασχαλινά αβγά της πόλης, που θα συγκινήσουν αισθητικά και γευστικά μεγάλους και μικρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
26/04/2024

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".