Τα δωρεάν της εβδομάδας: Επιστρέφει το Φεστιβάλ "Ανατομία Εγκλήματος & Τρόμου"

Ανατριχιαστικές προβολές στην Καλλιθέα, ένα μεγάλο φεστιβάλ αφιερωμένο στη γυναίκα και ό,τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 18 έως 24/11.

7ο Φεστιβάλ Ανατομία Εγκλήματος και Τρόμου

Για έβδομη χρονιά μάς "στοιχειώνει" το Φεστιβάλ Ανατομία Εγκλήματος & Τρόμου με ένα τετραήμερο πρόγραμμα προβολών στον κινηματογράφο Καλυψώ στην Καλλιθέα (22-25/11). 51 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, από θρίλερ, ιστορίες μυστηρίου και αστυνομικά μέχρι κινούμενα σχέδια, γεμίζουν τρόμο τις νύχτες μας. Οι προβολές ξεκινούν στις 7 μ.μ. Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Το διήμερο 18 και 19 Νοεμβρίου επιστρέφει και το Λεσβιακό Φεμινιστικό Φεστιβάλ Αθήνας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, καλώντας μας να συζητήσουμε την πολιτική και κοινωνική επικαιρότητα από μια λεσβιακή φεμινιστική ματιά και να ανταλλάξουμε γνώσεις και εμπειρίες, χτίζοντας γέφυρες επικοινωνίας και αλληλεγγύης. Όπως πέρυσι, το φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και οι διοργανωτές έχουν ετοιμάσει ένα σωρό ενδιαφέρουσες δράσεις: συζητήσεις για το κουίρ βίωμα, τη σεξουαλικότητα και την πολιτική ορθότητα, speed-dating, stand-up comedy, προβολές αλλά κι ένα ξεσηκωτικό πάρτι με τις Disco Lesbiana στις 18/11.

Διαβάστε Επίσης

Η επερχόμενη σειρά προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης Πετρούπολης έχει άρωμα Ιταλίας: από 22/11 θα παρουσιαστούν οι πιο αντιπροσωπευτικές ταινίες της πρόσφατης ιταλικής παραγωγής, με ελεύθερη είσοδο για όλους. Στις 22/11 θα προβληθούν 10 ιταλικές ταινίες μικρού μήκους και στις 24/11 το "Δικαίωμα στην Ευτυχία" του Claudio Rossi Massimiν (έναρξη προβολών στις 8 μ.μ.).

Έχοντας ήδη ξεκινήσει την αντίστροφη μέτρηση για το νέο εκθεσιακό του πρόγραμμα που θα δούμε τον Δεκέμβριο, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης γεμίζει τις τελευταίες εβδομάδες του Νοεμβρίου με περφόρμανς, συναυλίες και ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Το Σάββατο 18/11, τα μέλη του 3 137 (Πάκυ Βλασσοπούλου, Χρυσάνθη Κουμιανάκη, Κοσμάς Νικολάου) έρχονται στο μουσείο για να παρουσιάζουν τη συλλογική έκδοση "Μετά την έκρηξη ακούς ακόμα το φως" (6 μ.μ.). Το βιβλίο είναι το αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας μελέτης για καλλιτεχνικές πρακτικές και για έργα από τη δεκαετία του 1970 έως και σήμερα, αποτυπώνοντας και καταγράφοντας το ευρύ ερευνητικό πρόγραμμα του 3 137. Παράλληλα, δύο φιλμ-τεκμήρια της εικαστικού Διοχάντης θα παρουσιαστούν στην αίθουσα προβολών του ΕΜΣΤ (από τις 5 μ.μ., σε λούπα).

Μετά την έκρηξη ακούς ακόμα το φως
© Christos Kotsinis
"Μετά την έκρηξη ακούς ακόμα το φως"

Αν και έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε διαδικτυακά τα επεισόδια της σειράς "Society Uncensored", αυτή τη φορά η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση μάς δίνει την ευκαιρία να δούμε στη Μικρή Σκηνή της τη συζήτηση "Love & Marriage: Παντρεύονται οι άνθρωποι σήμερα;". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 23/11 (7 μ.μ.) με καλεσμένα άτομα παντρεμένα και μη, τα οποία μιλούν ανοιχτά για τα στερεότυπα, τους προβληματισμούς, αλλά και τα δυνατά συναισθήματα ενός  τελετουργικού που πλέον έχει εξελιχθεί στον πιο ανθεκτικό και ευάλωτο κοινωνικό θεσμό. Απαραίτητη η προκράτηση θέσης εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης


 

Περισσότερες πληροφορίες

Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Φωκίωνος Νέγρη 42 & Σποράδων

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Λεωφ. Συγγρού 107, Νέος Κόσμος
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ)

Λεωφ. Καλλιρρόης & Αμ. Φραντζή (πρώην εργοστάσιο Φιξ)
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Προθεσμία μέχρι τις 10 Μαΐου για τον διαγωνισμό "Πρασινίζουμε το Γκρίζο"

Οι κάτοικοι καλούνται να μεταμορφώσουν τα μπαλκόνια, τις ταράτσες, τις αυλές και άλλους ανοιχτούς χώρους σε πράσινες γωνιές, να τις φωτογραφίσουν και να τις μοιραστούν στην ιστοσελίδα organizationearth.org.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/05/2024

Διήμερη εθελοντική αιμοδοσία για παιδιά με μεσογειακή αναιμία

Παράλληλα, ξεκινάει ομάδα συμβουλευτικής υποστήριξης ενηλίκων με θέμα το άγχος και τα ψυχοκοινωνικά προβλήματα που συναντούν οι άνθρωποι στη διαχείριση της καθημερινότητας τους.

Πολ Όστερ: Ο καπνός εξαφανίζεται

Ο συγγραφέας Πολ Όστερ έφυγε από τη ζωή την τελευταία μέρα του Απρίλη. Ήταν εβδομήντα επτά χρονών.

London Wine Fair 2024: To ελληνικό κρασί σε μία από τις μεγαλύτερες οινικές εκθέσεις

Ετικέτες της χώρας μας θα δώσουν το παρών σε ένα από τα σημαντικότερα οινικά event του πλανήτη.

Το πρώτο σημαντικό βήμα για τον σχεδιασμό αξιοποίησης της ΟΧΕ από τον Δήμο Αθηναίων

Ο Δήμος Αθηναίων θα αξιοποιήσει το ποσό των 101 εκατ. ευρώ προκειμένου να υλοποιηθούν περισσότερα από 40 σημαντικά έργα και δράσεις τα οποία θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης.

Οι καλύτερες συνταγές για το πασχαλινό τραπέζι

Η Λαμπρή δεν είναι συνώνυμη του οβελία. Μένει ν' ανακαλύψουμε και άλλα υπέροχα πασχαλιάτικα φαγητά. Αν, λοιπόν, έχετε προγραμματίσει να σουβλίσετε αρνί, καλό κουράγιο και καλοφάγωτο, αλλά...

Τα παραδοσιακά γλυκά του Πάσχα, πέρα από τα καθιερωμένα!

Τα νηστίσιμα σκαλτσούνια θέλουν την ώρα τους αλλά είναι υπέροχα, τα πασχαλινά κουλούρια είναι εύκολα και μυρωδάτα, τα τσουρέκια με το κόκκινο αβγό απαραίτητα και γιατί να μη δοκιμάσουμε καλιτσουνάκια με ανθότυρο, τάρτα μελιτίνι ή τα "πουντζά" της Αστυπάλαιας...