I'm Positive 2023: Για ακόμη μια χρονιά, τα οροθετικά άτομα καταπολεμούν την προκατάληψη με το λόγο τους

Τη συζήτηση συντονίζουν η Λυδία Παπαϊωάννου και η Katherine Reilly.

I'm Positive 2023

Για έκτη χρονιά στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, άνθρωποι που ζουν με και χωρίς τον HIV μιλούν για τη ζωή τους, τους ανθρώπους που είναι δίπλα τους, την επιστήμη και την αξία της ορατότητας, της αποδοχής και της αγάπης. Φέτος, το "I’m Positive" επιστρέφει την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης, με τη συνεργασία του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος "Θετική Φωνή", σε μια επετειακή βραδιά, η οποία συμπυκνώνει μέσα της ανθρώπινες ιστορίες που ακούγονται δυνατά, προσωπικές αφηγήσεις που εμπνέουν και γίνονται παράδειγμα ενάντια στο στίγμα και την προκατάληψη. Τη συζήτηση συντονίζουν η Λυδία Παπαϊωάννου και η Katherine Reilly.

40 χρόνια μετά το πρώτο θύμα του HIV στην Ελλάδα, το κοινό θα μαζευτεί ξανά και θα ενώσει τις φωνές του για όσα δεν πρέπει να ξεχαστούν ώστε να μην επαναληφθούν, για όσα ενώνουν τους ανθρώπους, για εκείνα που μας κάνουν να νιώθουμε και να είμαστε ασφαλείς, για όλα αυτά που μας επιτρέπουν να ζούμε τον έρωτα, αλλά και για όσα πρώτα μας κάνουν να αποδεχόμαστε εμείς τον εαυτό μας και ύστερα μας δίνουν τη δύναμη να διεκδικούμε ορατότητα και συμπερίληψη για όλες, όλους, όλα.

Λυδία και Katherine

Η Λυδία και η Katherine είναι δύο θηλυκότητες που έμαθαν –η καθεμία με διαφορετικό τρόπο– τι σημαίνει να γίνεσαι θετική φωνή για όλα τα άτομα που ζουν με και χωρίς HIV. Στις 29 Νοεμβρίου θα ανέβουν στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης ως οι παρουσιάστριες του "I’m Positive" 2023.

Ιάσoνας

Ο Ιάσoνας είναι 20 ετών. Δεν έχει βγει ποτέ θετικός στον HIV, ωστόσο θα ήθελε να έχει πρόσβαση στην αγωγή πρόληψης που κάνει αδύνατη τη μετάδοση του HIV. Είναι ένας από τους νέους ανθρώπους που διεκδικούν για την Ελλάδα πρόσβαση και δωρεάν διανομή της PrEP, πιστεύοντας πως το δικαίωμα στην πρόληψη είναι δικαίωμα στην υγεία, τη ζωή και την απόλαυση.

Γιώργος και Μοράν

Ο Γιώργος και ο Μοράν εργάζονται στον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος "Θετική Φωνή". Ως θετικές φωνές και οι ίδιοι, επιλέγουν να δουλεύουν με και για άτομα που ζουν με τον HIV. Η ενημέρωση, η πρόληψη, η ορατότητα και η συμπερίληψη δεν είναι για αυτούς απλές έννοιες, αλλά η πραγματικότητα που χτίζουν καθημερινά τόσο στο Checkpoint όσο και στο Ref Checkpoint, όπου όλες, όλοι, όλα μπορούν να πραγματοποιήσουν δωρεάν και ανώνυμα εξέταση για τον HIV.

Κατερίνα και Ζανό

Η Κατερίνα και ο Ζανό μπορεί να μην είχαν τα ίδια αποτελέσματα όταν πριν από χρόνια εξετάστηκαν και οι δύο για HIV. Ο Ζανό ήταν αρνητικός. Κι όμως, επέλεξαν να είναι και οι δύο θετικές φωνές για κάθε άτομο που επιλέγει την ορατότητα και έχει ανάγκη την αποδοχή και την αγάπη.

Ανδρέας

Ο Ανδρέας ανακάλυψε ότι είναι θετικός πριν από πολλά χρόνια. Από τότε αποτελεί μία από τις θετικές φωνές που εργάζονται και μάχονται καθημερινά για την ορατότητα, την αποδοχή και τη συμπερίληψη των ατόμων με HIV, ενάντια στην άγνοια, τα ταμπού και τις ανισότητες.

Katherine

Η Katherine είναι καθηγήτρια αγγλικών. Κι όμως, έγινε μαθήτρια η ίδια όταν ο Ζακ, ως οροθετικός, εθελοντής και ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ατόμων με HIV, μοιράστηκε μαζί της τις γνώσεις και τις εμπειρίες του.

Η είσοδος είναι δωρεάν με δελτία εισόδου. Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινάει μία ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Λεωφ. Συγγρού 107, Νέος Κόσμος
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

ΥΠΠΟ: Δρομολογούνται έργα προστασίας και αποκατάστασης του Κάστρου της Μεθώνης

Τα έργα περιλαμβάνουν την οχυρωμένη Ακρόπολη, τη διαδρομή πρόσβασης, τους προμαχώνες, το περιτείχισμα και τις πύλες του Κάστρου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/05/2024

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Ιρλανδικό ξεφάντωμα στο Άλσος Περιστερίου

Ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στην Ιρλανδία, διαφορετικοί κόσμοι που ενώνονται στο ΚΠΙΣΝ και ό,τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 18 έως 24/5.

Η Monumenta "καταγράφει τα κτίρια του Πειραιά"

Το πρόγραμμα στοχεύει στην καταγραφή των κτιρίων που χτίστηκαν στον Πειραιά κατά την περίοδο 1834-1940 και διατηρούνται.

Με 59 πρωτότυπες εκδηλώσεις συνεχίζεται το This is Athens City Festival 2024

Δείτε τις δωρεάν δράσεις που ετοιμάζει το μεγαλύτερο φεστιβάλ της πόλης τις επόμενες μέρες.

Έργα αναβάθμισης του αρχαιολογικού χώρου του Λόγγου στην Έδεσσα

Στόχος του Υπουργείου Πολιτισμού είναι να αναβαθμιστεί το πολιτιστικό και τουριστικό προφίλ της Έδεσσας, ως προορισμού που συνδυάζει πλούσιο μνημειακό απόθεμα όλων των περιόδων, αλλά και απαράμιλλο φυσικό περιβάλλον

Καλό το θέαμα, αλλά τι μένει μετά τα κομφετί;

Μερικές σκέψεις από το Μάλμε στα Εξάρχεια και από τη Νέα Φιλαδέλφεια στη Γάζα.

H Πλατεία Εξαρχείων σχεδόν εξαφανισμένη από τις εργασίες για το μετρό

Η νέα επέκταση του εργοταξίου του μετρό έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τους κατοίκους, οι οποίοι παραπονιούνται για τον πλέον ασφυκτικά περιορισμένο χώρο στην Πλατεία Εξαρχείων.