WeFor: Μια συζήτηση για την τεχνητή νοημοσύνη στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Οι συμμετέχοντες θα μιλήσουν για τις ευκαιρίες που αναδύονται από τις νέες τεχνολογίες σε επίπεδο κοινωνίας και πώς αυτές βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών και για τους κινδύνους που εγείρονται από την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών, καθώς και για τους τρόπους αντιμετώπισής τους.

«Μιλτιάδης Έβερτ»: Το νέο υπερσύγχρονο αμφιθέατρο της Τεχνόπολης είναι εντυπωσιακό

Το WeFor ολοκληρώνοντας την φετινή καμπάνια "WeForTech", μας προσκαλεί στην εκδήλωση "SynOpsis" το Σάββατο, 4 Νοεμβρίου και ώρα 3.30 μ.μ., στο αμφιθέατρο Μιλτιάδης Έβερτ της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων. Η εκδήλωση θα φιλοξενήσει δυο ξεχωριστά panel με θεματικό κορμό την Τεχνητή Νοημοσύνη. Η έννοια του "multi stakeholder approach", εξακολουθεί να υφίσταται στις εκδηλώσεις του WeFor, αυτή τη φορά με ομιλητές από τους χώρους της πολιτικής, της επιχειρηματικότητας και της φιλοσοφίας.

Στο πρώτο panel με τίτλο "Harnessing the Power of AI: Shaping Industries and Enhancing Lives", ο κος Γιάννης Μαστρογεωργίου - Ειδικός Γραμματέας Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού στην Προεδρία της Κυβέρνησης, ο κος Στέφανος Δολτσίνης - Machine Learning Technology Manager at Kaizen Gaming, ο κος Ηλίας Βυζάς - EY Greece Consulting Leader, Partner, EY CESA South Cluster Technology Consulting Services Leader, EY CESA Data, Analytics & AI Leader και ο κος Αριστοτέλης Τύμπας - Καθ. Ιστορίας της Τεχνολογίας στους Νεώτερους Χρόνους στο ΕΚΠΑ και Διευθυντής Μεταπτυχιακού Προγράμματος "Science, Technology, Society", θα μιλήσουν για τις ευκαιρίες που αναδύονται από τις νέες τεχνολογίες σε επίπεδο κοινωνίας και πώς αυτές βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Στο δεύτερο panel με τίτλο "Ethics and Governance in AI: Charting a Responsible Path", η Δρ. Λίλιαν Μπαλατσού - Ειδική ΑΙ & Γλώσσας, Γν. Νευροεπιστήμων και ιδρύτρια της καμπάνιας "Greek Girls Code", ο κος Τηλέμαχος Μωραΐτης - Microsoft’s Government Affairs Manager in South East and Central East Europe και ο κος Χαράλαμπος Τσέκερης - Αντιπρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής & Τεχνοηθικής και Κύριος Ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, θα μιλήσουν για τους κινδύνους που εγείρονται από την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών, καθώς και για τους τρόπους αντιμετώπισής τους μέσα από την συνέργεια των εμπλεκόμενων μερών.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κος Δημήτρης Παπαστεργίου. Τη συζήτηση θα συντονίσει η Δημοσιογράφος, κα Έλενα Παπαδημητρίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.
Χορηγοί της εκδήλωσης: Elpedison & ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ.

Κράτηση εισιτηρίων στο eventora.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Οι "Ανοιχτές Πόρτες" φέτος στο Κτήμα Αβαντίς θα είναι μία μεγάλη και διπλή γιορτή

Οι φετινές "Ανοιχτές Πόρτες" συμπίπτουν με τα 30 χρόνια του Οινοποιείου για αυτό και το πρόγραμμα στις 18-19 Μαίου τα έχει όλα!

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΣΙΩΤΗ
16/05/2024

Ολοκλήρωση εργασιών προστασίας στον ναό του Αγίου Αθανασίου Αφιδνών

Οι εργασίες υλοποιήθηκαν σύμφωνα με τις εγκεκριμένες από το ΥΠΠΟ μελέτες για την στερέωση και αποκατάσταση του ναού και την συντήρηση του τοιχογραφικού διακόσμου του.

Τι θα φέρει αυτό το καλοκαίρι στο ΚΠΙΣΝ;

Συναυλίες, θερινό σινεμά, sleepovers με πανσέληνο και υπαίθριες εκθέσεις με ελεύθερη είσοδο δίνουν την αφορμή να κατηφορίσουμε στο πιο δροσερό σημείο της πόλης.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Οινοτουρισμού

Η Υπουργός Τουρισμού επεσήμανε ότι το Συμβούλιο αποτελεί ένα ουσιαστικό εργαλείο το οποίο μπορεί να αναδείξει τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που προσφέρει ο Οινοτουρισμός για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας συνολικά.

Χάρης Δούκας: "Η πόλη δεν αντέχει άλλο τσιμέντο και νέα μεγαθήρια"

Στον Δήμο Αθηναίων εφαρμόζεται αποκλειστικά το β.δ. του 1955, ως προς τα μέγιστα επιτρεπόμενα ύψη οικοδομών.

Άνοιξη με ασφαλείς αγορές και έναν μεγάλο διαγωνισμό με χρηματικά έπαθλα έως και 1.000 ευρώ

Οι αγορές με Visa είναι κάθε φορά fun, αλλά τι θα έλεγες αν μπορούσες να κερδίσεις έως και 1.000€ για τις μικρές και μεγάλες σου συναλλαγές;

Γιορτή της Μητέρας: Ξεχωριστές προτάσεις για να περάσεις την ημέρα με τη μαμά σου

Απολαύστε θεατρικές παραστάσεις, ξεναγήσεις, ξεχωριστές εκδηλώσεις, κινηματογραφικές προβολές και εξατομικευμένα δώρα για μια αξέχαστη γιορτή με τη μαμά σας.