"Είμαστε Αστρόσκονη": Μία παράσταση του Διονύση Σιμόπουλου με αδημοσίευτη μουσική του Vangelis στο Πλανητάριο

Με αφορμή τα 20 χρόνια ψηφιακής λειτουργίας του Πλανηταρίου, η παράσταση αυτή κάνει μια ανασκόπηση σε προηγούμενες παραστάσεις του Διονύση Σιμόπουλου, ο οποίος επιμελήθηκε το σενάριο, και την σκηνοθεσία για να πλαισιώσει την ακυκλοφόρητη μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Είμαστε Αστρόσκονη

Ξεκίνησε την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου για το κοινό η προβολή της νέας παράστασης του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου, "Είμαστε Αστρόσκονη". Το κύκνειο άσμα του Επίτιμου Διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου Διονύση Σιμόπουλου αποτελεί το τελευταίο αδημοσίευτο μουσικό έργο του αείμνηστου και παγκοσμίου φήμης μουσικοσυνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου και θα προβάλλεται από Τετάρτη έως Κυριακή.

Με αφορμή τα 20 χρόνια ψηφιακής λειτουργίας του Πλανηταρίου, η παράσταση αυτή κάνει μια ανασκόπηση σε προηγούμενες παραστάσεις του Διονύση Σιμόπουλου, ο οποίος επιμελήθηκε το σενάριο, και την σκηνοθεσία για να πλαισιώσει την ακυκλοφόρητη μουσική του Vangelis. Ένας φόρος τιμής στην Επιστήμη και στην Τέχνη από δύο δημιουργούς που η φιλία και η αλληλοεκτίμηση του ενός για τον άλλον είναι περισσότερο από εμφανής σε αυτό το έργο. Η παράσταση αυτή είναι ένα ταξίδι ανακαλύψεων, που καταλήγει στο εξής απλό συμπέρασμα: "είμαστε πραγματικά όλοι μας αστρόσκονη, και κάποια μέρα θα ξαναγυρίσουμε στα άστρα"

Η νέα παράσταση του Πλανηταρίου προβάλλεται στον αναβαθμισμένο θόλο του Ιδρύματος Ευγενίδου, μετά τις εκτεταμένες εργασίες των συστημάτων ήχου και εικόνας. Με αυτή την σημαντική επένδυση, το Ίδρυμα Ευγενίδου δημιουργεί νέα δεδομένα γύρω από την θέαση, στηρίζοντας σταθερά τον σημαντικό εκπαιδευτικό, επιστημονικό και κοινωνικό ρόλο που διαδραματίζει το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο στην ελληνική κοινωνία, προωθώντας τον επιστημονικό εγγραμματισμό, αναπτύσσοντας μια βαθύτερη κατανόηση και αντίληψη του Σύμπαντος και κατά συνέπεια της θέσης του ανθρώπου στον κόσμο. 

Το Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια ψηφιακής λειτουργίας και σχεδόν 60 χρόνια εκπαιδευτικής προσφοράς, με περισσότερους από 7 εκατομμύρια επισκέπτες συνολικά. Η συνεχής τεχνολογική του αναβάθμιση το κατατάσσει ως ένα από τα καλύτερα Πλανητάρια του κόσμου, με πολύ σημαντικό εκπαιδευτικό και κοινωνικό αποτύπωμα. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Rave, εθισμός και microdosing: Τι συμβαίνει σήμερα με τα ψυχεδελικά;

Όσα κρατήσαμε από τη συζήτηση "Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;" του Society Uncensored στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
01/05/2024

Πρωτομαγιά: Πώς θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ

Δείτε τι ανακοίνωσε η ΣΤΑ.ΣΥ. λόγω συμμετοχής σωματείων εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Νίκος Χαρδαλιάς: "76,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα"

Στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) υπό τον τίτλο "Αθήνα 2030", που εντάσσεται στο Πρόγραμμα "Αττική" 2021 – 2027.

Το κυνήγι των πασχαλινών δώρων: Πολύχρωμες λαμπάδες και easter-themed ιδέες

Αν ψάχνετε κάτι κομψό, χειροποίητο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα πασχαλινά δώρα, τα μουσεία και οι χώροι τέχνης της Αθήνας έχουν τη λύση.

Φεστιβάλ Νεανικής Δημιουργίας: Παράταση της ανοιχτής πρόσκλησης σε νέους δημιουργούς

Το θέατρο Γκράβας ανοίγει τις πόρτες του σε νέους δημιουργούς και διοργανώνει ένα δεκαήμερο εκδηλώσεων με στόχο την ανάδειξη της νεανικής δημιουργικότητας και τηςελεύθερης έκφρασης.

Δεν είχα πού να γράψω: Από την Ντέμπορα Λίβι και το ΚΠΙΣΝ στην Μπανγκόκ

H συγγραφέας Ντέμπορα Λίβι βρέθηκε για μια ομιλία στο Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος", κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ WOW.

This is Athens City Festival 2024: Περισσότερες από 250 εκδηλώσεις στο μεγάλο ανοιξιάτικο φεστιβάλ

Οι περισσότερες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από την Μ. Τετάρτη 1η Μαΐου μέχρι και την Τετάρτη 8 Μαΐου, είναι εμπνευσμένες από την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα.