Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή διοργανώνει ένα εργαστήριο κεραμικής για ενήλικες και εφήβους 15+

Οι συμμετέχοντες με τη βοήθεια της κεραμίστριας, Ελπίδα Κουρτζή, θα δημιουργήσουν τα δικά τους μοναδικά κεραμικά αντικείμενα.

Από την αρχαιότητα στην σύγχρονη τέχνη

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή, σε συνεργασία με την κεραμίστρια Ελπίδα Κουρτζή, διοργανώνει ένα εργαστήριο κεραμικής για ενήλικες και εφήβους άνω των 15 με τίτλο "Από την αρχαιότητα στην σύγχρονη τέχνη!", που θα πραγματοποιηθεί σε τρεις συναντήσεις στις 3, 10 και 24 Νοεμβρίου.

Αντλώντας έμπνευση από την τεχνική που εφάρμοζε στη ζωγραφική του ο Jackson Pollock και τις αντιλήψεις και τις ιδέες που ενσωματώνονται στα έργα του, αλλά και από τον Pablo Picasso που παραβίασε όλους τους κανόνες που εφάρμοζαν ως τότε οι αγγειοπλάστες, όσοι συμμετέχουν θα δημιουργήσουν τα δικά τους μοναδικά κεραμικά αντικείμενα. Μετά την ολοκλήρωση και των τριών συναντήσεων, οι συμμετέχοντες θα πάρουν τα κεραμικά τους ψημένα και εφυαλωμένα σε συσκευασία δώρου.

Από την αρχαιότητα στην σύγχρονη τέχνη
​​​​​​

Στην πρώτη συνάντηση, μετά από μια σύντομη εισαγωγή στην αρχαιότερη τέχνη, αυτή της κεραμικής, οι συμμετέχοντες θα μυηθούν στον κόσμο του Neriage: θα ζυμώσουν πυρόχρωμα με πηλό δημιουργώντας διαφορετικές τονικές εντάσεις τις οποίες στη συνέχεια θα ενώσουν με άχρωμο πηλό, σχηματίζοντας μια μάζα με τυχαία νερά και αποχρώσεις του μπλε ή (και) του κίτρινου. Στη συνέχεια θα κατασκευάσουν πιάτα και μπολ, χρησιμοποιώντας ο καθένας το δικό του χρωματιστό ζυμάρι, ανοίγοντας φύλλο και παρατηρώντας τα χρωματικά παιχνιδίσματα που έχει δημιουργήσει ο καθένας στη δική του μπάλα πηλού.

Από την αρχαιότητα στην σύγχρονη τέχνη

Στη δεύτερη συνάντηση, οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν τεχνικές εφυάλωσης και χρήσης υαλοχρωμάτων. Θα χρησιμοποιήσουν την διασκεδαστική τεχνική της πολύχρωμης πιτσιλιάς εμπνευσμένη από τα έργα του εικαστικού Jackson Pollock και στη συνέχεια θα καλύψουν τα κεραμικά τους με γυαλί έτσι ώστε το καθένα από αυτά να έχει χρηστική ιδιότητα.

Στην τρίτη συνάντηση, οι συμμετέχοντες θα εφαρμόσουν με πινέλο πραγματικό χρυσό 24 καρατίων πάνω στα ψημένα και χρωματισμένα κεραμικά τους, αναδεικνύοντας έτσι τη χειροποίητη δημιουργία.

Παρασκευές 3/11, 10/11, 24/11 | 5.30-7.45 μ.μ. 
Αριθμός συμμετεχόντων: Έως 10 άτομα
Κόστος συμμετοχής 3 συναντήσεων: 120€ | Κόστος συμμετοχής για B&E Members: 96€

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Πολ Όστερ: Ο καπνός εξαφανίζεται

Ο συγγραφέας Πολ Όστερ έφυγε από τη ζωή την τελευταία μέρα του Απρίλη. Ήταν εβδομήντα επτά χρονών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ
08/05/2024

London Wine Fair 2024: To ελληνικό κρασί σε μία από τις μεγαλύτερες οινικές εκθέσεις

Ετικέτες της χώρας μας θα δώσουν το παρών σε ένα από τα σημαντικότερα οινικά event του πλανήτη.

Το πρώτο σημαντικό βήμα για τον σχεδιασμό αξιοποίησης της ΟΧΕ από τον Δήμο Αθηναίων

Ο Δήμος Αθηναίων θα αξιοποιήσει το ποσό των 101 εκατ. ευρώ προκειμένου να υλοποιηθούν περισσότερα από 40 σημαντικά έργα και δράσεις τα οποία θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης.

Οι καλύτερες συνταγές για το πασχαλινό τραπέζι

Η Λαμπρή δεν είναι συνώνυμη του οβελία. Μένει ν' ανακαλύψουμε και άλλα υπέροχα πασχαλιάτικα φαγητά. Αν, λοιπόν, έχετε προγραμματίσει να σουβλίσετε αρνί, καλό κουράγιο και καλοφάγωτο, αλλά...

Τα παραδοσιακά γλυκά του Πάσχα, πέρα από τα καθιερωμένα!

Τα νηστίσιμα σκαλτσούνια θέλουν την ώρα τους αλλά είναι υπέροχα, τα πασχαλινά κουλούρια είναι εύκολα και μυρωδάτα, τα τσουρέκια με το κόκκινο αβγό απαραίτητα και γιατί να μη δοκιμάσουμε καλιτσουνάκια με ανθότυρο, τάρτα μελιτίνι ή τα "πουντζά" της Αστυπάλαιας...

Οι Mantinians βάζουν σε πρώτο πλάνο τους αμπελώνες της Μαντινείας

13 οινοποιεία της Μαντινείας συστήνονται ολιστικά και συλλογικά μέσα από την Οινική Κοινότητα Mantinians.

Μυστικά για τα πιο καλοβαμμένα αβγά

Είτε σε παραδοσιακό κόκκινο, είτε με εκρηκτικά ανοιξιάτικα χρώματα, υπάρχουν μυστικά που θα κάνουν τα πασχαλινά αβγά μας να λάμψουν και να εντυπωσιάσουν.