Online σεμινάρια πολιτισμού από την Ελληνοαμερικανική Ένωση

Ξεκινούν τα σεμινάρια "Πολιτιστική Διαχείριση και Μουσειολογία" με την Αλεξάνδρα Νικηφορίδου και "Social Media και Πολιτιστική Διαχείριση" με την Λήδα Τσενέ.

Φωτογραφία Σεμιναρίων Ελληνοαμερικανική Ένωση

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση προσφέρει και φέτος online σεμινάρια πάνω στις τέχνες και την πολιτιστική διαχείριση. Πιο συγκεκριμένα, τον Οκτώβριο ξεκινά το σεμινάριο "Πολιτιστική Διαχείριση και Μουσειολογία" με την Αλεξάνδρα Νικηφορίδου, που αποτελεί μια περιεκτική και εμπεριστατωμένη κατάρτιση στον χώρο της μουσειολογίας και της διαχείρισης της πολιτισμικής κληρονομιάς. Παράλληλα, το σεμινάριο "Social Media και Πολιτιστική Διαχείριση" με την Λήδα Τσενέ, παρουσιάζει αναλυτικά τα εργαλεία και τις δεξιότητες που απαιτούνται για την προώθηση των πολιτιστικών αγαθών στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

"Πολιτιστική Διαχείριση και Μουσειολογία" με την Αλεξάνδρα Νικηφορίδου

Το σεμινάριο προσφέρει μια πρώτη προσέγγιση στον κόσμο της πολιτιστικής διαχείρισης και μουσειολογίας και στους τρόπους με τους οποίους απαντούν στα αιτήματα της εποχής για μάθηση, δημιουργία, ουσιαστική επικοινωνία, κοινωνική αλληλεγγύη και ένταξη. Εξετάζει με κριτική ματιά σύγχρονες θεωρίες και πρακτικές και παρουσιάζει καινοτόμες ιδέες για την εργασία στον χώρο του μουσείου, ενώ εφοδιάζει τους συμμετέχοντες με γνώσεις και δεξιότητες για μια σταδιοδρομία σε φορείς πολιτισμού. 

Έναρξη σεμιναρίου: 11 Οκτωβρίου 2023. Διάρκεια: 2 μήνες

Social Media και Πολιτιστική Διαχείριση με την Λήδα Τσενέ

Το σεμινάριο εστιάζει στις δεξιότητες που καλούνται να αναπτύξουν οι επαγγελματίες του Πολιτισμού για να αντεπεξέρχονται πλήρως στις προκλήσεις που επιβάλλει η νέα ψηφιακή εποχή. Παρέχεται η δυνατότητα ασύγχρονης παρακολούθησης και η προσαρμογή του μαθήματος στο ρυθμό του κάθε χρήστη με προ-μαγνητοσκοπημένες διαλέξεις και βίντεο.

Έναρξη σεμιναρίου: 17 Οκτωβρίου 2023. Διάρκεια: 1,5 μήνας

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Περίτεχνα σοκολατένια αβγά και μοσχοβολιστά τσουρέκια για το Πάσχα

Τα πιο φίνα πασχαλινά αβγά της πόλης, που θα συγκινήσουν αισθητικά και γευστικά μεγάλους και μικρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
26/04/2024

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".