Τα δωρεάν της εβδομάδας: 3 προτάσεις για να χαζέψετε την αυγουστιάτικη πανσέληνο

Sleepover με θέα τη μεγαλύτερη καλοκαιρινή πανσέληνο και ό,τι μπορείτε να δείτε στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 29/7 έως 4/8.

Μουσείο Ακρόπολης

Ο Αύγουστος μπορεί να είναι ο πιο ήσυχος μήνας για όσους τον περάσουν στην Αθήνα, αφού συνήθως έχει ελάχιστα πολιτιστικά δρώμενα. Όμως η μεγαλύτερη πανσέληνος του καλοκαιριού δίνει αφορμή για εξορμήσεις σε πάρκα, λόφους και ανοιχτά σημεία της πόλης, προκειμένου να απολαύσουμε τον μαγευτικό, νυχτερινό ουρανό. Όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι της Ελλάδας θα είναι ανοιχτοί με ελεύθερη πρόσβαση με αφορμή την πανσέληνο, αλλά που καλύτερα να τη χαζέψουμε, από το Μουσείο Ακρόπολης; Την Τρίτη 1 Αυγούστου το προαύλιο του μουσείου πλημμυρίζουν μελωδίες τανγκό, χάρη στη μουσικοχορευτική εκδήλωση "Tango Acropolis" που θα φιλοξενήσει. Η βραδιά θα ξεκινήσει με χορογραφίες από διεθνούς φήμης χορευτές τανγκό και θα ακολουθήσει αφιέρωμα της τριμελούς ορχήστρας "Con Estilo Tango". Tην ίδια ημέρα το μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό έως τα μεσάνυχτα, με δωρεάν εισιτήριο από τις 8 μ.μ.

ΚΠΙΣΝ
© Pelagia Karanikola

Το ΚΠΙΣΝ γιορτάζει κι αυτό την αυγουστιάτικη πανσέληνο καλώντας όσους έχουν ξεμείνει στην πόλη να… διανυκτερεύσουν κάτω από τα άστρα. Ταινίες μέχρι το ξημέρωμα (Disney, Σκορσέζε και αγαπημένα cult horror φιλμ), silent disco πάρτι, επιτραπέζια παιχνίδια μέχρι τελικής πτώσεως, yoga, αλλά και βόλτες στο Κανάλι με θαλάσσια ποδήλατα, προσφέρουν την ιδανική ευκαιρία για να δροσιστούμε και να βιώσουμε μία εντελώς διαφορετική Αθήνα. Μην ξεχάσετε τον υπνόσακο!

Το πρόγραμμα του "Όλη η Αθήνα μια Σκηνή" μάς δίνει κι αυτό αφορμές για να χαζέψουμε το αυγουστιάτικο φεγγάρι, την Τρίτη 1/8: Στην οδό Φωκίωνος Νέγρη και Τενέδου, Ο Κώστας Λειβαδάς και η Ανδριάνα Μπάμπαλη ετοιμάζουν μια συναυλία εφ’ όλη της ύλης (9 μ.μ.). Στο Θέατρο Κολωνού, το έργο του Δημήτρη Ψαθά, "Ένας βλάκας και μισός" ανεβαίνει δια χειρός Γιώργου Φρατζεσκάκη. 

Παράλληλα, συνεχίζονται οι δωρεάν προβολές κινηματογραφικών έργων σε διάφορες γειτονιές της πόλης:

"Όλη η Αθήνα μια Σκηνή": "Χαμένο Κορμί" του Μιχάλη Κακογιάννη (3/8, 9 μ.μ., Πλατεία Φιλοπάππου)

6ο Stroggylo Open Air Film Festival (Αίθριο του σχολικού συγκροτήματος Στρογγυλό): "Θα Χυθεί Αίμα" (29/8), "Το Θαύμα" (30/8), "Φαντάσματα της Επανάστασης" (31/8), "Τα Σταφύλια της Οργής" (1/8), "Μανταρίνια" (2/8), "Μια Φανταστική Γυναίκα" (3/8), "Η Αγελάδα που Έπεσε από τον Ουρανό" (4/8). Οι προβολές ξεκινούν στις 9 μ.μ.

Park your Cinema (Ξέφωτο ΚΠΙΣΝ): "Η Οικογένεια του Μεγαλοπατούσα" (29/7, 9 μ.μ.)

Cine FIX στο Κτήμα Φιξ: "Αυτή η Νύχτα Μένει" (29/7), "Sonic: Η Ταινία" (30/8), "Viva Las Vegas" (4/8). Οι προβολές ξεκινούν στις 9 μ.μ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μουσείο Ακρόπολης

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Μυστικά για τα πιο καλοβαμμένα αβγά

Είτε σε παραδοσιακό κόκκινο, είτε με εκρηκτικά ανοιξιάτικα χρώματα, υπάρχουν μυστικά που θα κάνουν τα πασχαλινά αβγά μας να λάμψουν και να εντυπωσιάσουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

Κατάνυξη στις ομορφότερες αθηναϊκές εκκλησίες για Επιτάφιο και Ανάσταση

Το Πάσχα στην πρωτεύουσα μπορεί να μη συγκρίνεται με τους εορτασμούς της επαρχίας, αλλά κρύβει τις δικές του μοναδικές στιγμές, που μας επιτρέπουν να ανακαλύψουμε μια άλλη πλευρά της πόλης μας.

10 ελληνικά κρασιά για το Πάσχα και τα πιάτα με τα οποία θα τα ταιριάξετε

Πώς επιλέγουμε το κατάλληλο κρασί για τις μέρες του Πάσχα; Ένας χρήσιμος οδηγός που θα σας λύσει τα χέρια.

Rave, εθισμός και microdosing: Τι συμβαίνει σήμερα με τα ψυχεδελικά;

Όσα κρατήσαμε από τη συζήτηση "Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;" του Society Uncensored στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Πρωτομαγιά: Πώς θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ

Δείτε τι ανακοίνωσε η ΣΤΑ.ΣΥ. λόγω συμμετοχής σωματείων εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Νίκος Χαρδαλιάς: "76,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα"

Στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) υπό τον τίτλο "Αθήνα 2030", που εντάσσεται στο Πρόγραμμα "Αττική" 2021 – 2027.

Το κυνήγι των πασχαλινών δώρων: Πολύχρωμες λαμπάδες και easter-themed ιδέες

Αν ψάχνετε κάτι κομψό, χειροποίητο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα πασχαλινά δώρα, τα μουσεία και οι χώροι τέχνης της Αθήνας έχουν τη λύση.