Τα δωρεάν της εβδομάδας: Ώρα για θερινό σινεμά

Λίγες ακόμα κινηματογραφικές προβολές στις γειτονιές της πόλης και ό,τι μπορείτε να δείτε στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 8 έως 14/7.

Κτήμα Φιξ1

Ο καύσωνας δύσκολα θα μας παρακινήσει να βγούμε από το σπίτι για πρωινές βόλτες, όμως τα καλοκαιρινά βράδια είναι ιδανικά για να ξεχυθούμε στα αμέτρητα θερινά της Αθήνας. Το 13ο Athens Open Air Film Festival επιστρέφει στους Κήπους της Γαλλικής Σχολής Αθηνών προβάλλοντας το "Ένας Μεγάλος Έρωτας" του Ζαν Γκρεμιγιόν (11/7, 9.30 μ.μ.), ενώ στην Πλατεία Κοτζιά έρχεται "Ο Κίτρινος Πράκτορας του Χονγκ Κονγκ" με τον Μπρους Λι, την Παρασκευή 14/7 (9.30 μ.μ.).

Ακόμη, αυτό το σαββατοκύριακο το Park your Cinema του ΚΠΙΣΝ παρουσιάζει στο αίθριο του πάρκου το "Ο Κοτολαγός και το Χαμστερ του Σκότους" (8/7, 9 μ.μ.) και τους "Άνδρες με τα Μαύρα" (9/7, 9 μ.μ.). Στη γειτονιά του Ταύρου, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς κάνει αφιέρωμα "Στο κυνήγι της είδησης" με το "Το Σύνδρομο της Κίνας" (14/7, 9 μ.μ.). Παράλληλα, το Cine Fix ολοκληρώνει τις κινηματογραφικές βραδιές του με τις ταινίες "Αυτή η νύχτα μένει" (8/7) και "Sonic Η Ταινία" (9/7). Και οι δύο προβολές ξεκινούν στις 9 το βράδυ.

Park your Cinema
©Πελαγία Καρανικόλα
Park your Cinema

Στο Ζάππειο έχει ξεκινήσει από χθες ένα καλοκαιρινό Meet Market, το οποίο θα παραμείνει ανοιχτό για όλους έως την Κυριακή 9/7 (3-11 μ.μ.). Η καταπράσινη όαση του Ζαππείου μάς προσκαλεί να δούμε τα πιο εμπνευσμένα καλοκαιρινά προϊόντα από Έλληνες καλλιτέχνες και παραγωγούς και τη μουσική συνοδεία από DJ sets, καθώς και δωρεάν δραστηριότητες για παιδιά, street food και δροσιστικά ποτά.

Την Πέμπτη 13/7 ξεκινά το 6ο Θερινό Βιβλιοστάσιο στον Κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων. Η πιο πρωτότυπη γιορτή βιβλίου στήνεται στην καρδιά της Αθήνας έως 16/7, δημιουργώντας έναν τόπο όπου οι ιδέες θα κυκλοφορούν ελεύθερες και ανενόχλητες και θα αποτελέσουν αφορμή για αναστοχασμό και δημιουργική εξέλιξη, με έμφαση στον κόσμο του βιβλίου. Ώρες λειτουργίας: 6-11 μ.μ.

Fatboy Slim -Norman Cook
Fatboy Slim

Ο θρυλικός Fatboy Slim καταλαμβάνει το Ξέφωτο του "Νιάρχος", φέρνοντας το μεγαλύτερο πάρτι του καλοκαιριού στην πόλη. Στις 14/7, ο ξεσηκωτικός καλλιτέχνης γεμίζει το πάρκο με μοναδικές ηλεκτρονικές μελωδίες, στο πλαίσιο των συναυλιών Music Escapades του ΚΠΙΣΝ. 

Το ψυχαγωγικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων "Όλη η Αθήνα μία Σκηνή" επιστρέφει με 59 δωρεάν εκδηλώσεις σε όλη την πόλη: Στις 10/7 το Μουσείο Μπενάκη μάς προσκαλεί σε "Μια βραδιά στην όπερα" με τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, ενώ την Τρίτη 11/7 μεταφερομάστε στο Ζάππειο για ένα αφιέρωμα στον Bob Dylan, από το Mara Karetsos Center for Arts and Science. Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα του δήμου για την ερχόμενη περίοδο.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Fatboy Slim

  • Electronica-Industrial

Μία από τις σημαντικότερες μορφές της παγκόσμιας ηλεκτρονικής σκηνής των τελευταίων δεκαετιών απογειώνει τη σειρά συναυλιών «Parklife» στο μεγαλύτερο πάρτι του καλοκαιριού. Μέχρι τα μέσα των 90s, o Norman Cook ήταν μια υπολογίσιμη φιγούρα στην βρετανική εναλλακτική σκηνή. Παρασύρθηκε ως έφηβος από τη λαίλαπα του punk κι αφιερώθηκε στο μπάσο τόσο ως μέλος νεανικών συγκροτημάτων όσο και ως DJ. Έγινε γνωστός ως μπασίστας των 80s indie αουτσάιντερ Τhe Housemartins και μόλις το γκρουπ διαλύθηκε, επέστρεψε στο Μπράιτον των φοιτητικών του χρόνων μπαίνοντας σιγά σιγά στο ηλεκτρονικό μονοπάτι. Η πρώτη μεγάλη επιτυχία του ήταν το διαχρονικό “Dub Be Good To Me” με το σχετικά βραχύβιο σχήμα των Beats International - έφτασε στο νο.1 του βρετανικού τσαρτ και του US Billboard Dance, δείχνοντας τις απεριόριστες δυνατότητες του να φτιάχνεις κάτι καινούριο σαμπλάροντας The Clash, Ennio Morricone και The S.O.S. Band. To 1996, όμως, o Norman Cook έγινε ο Fatboy Slim. Κι αποτέλεσε βασικό εκφραστή του big beat ρεύματος που συγκλόνισε τη Μεγάλη Βρετανία μαζί με γκρουπ όπως οι Chemical Brothers.

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων

Ερμού 134-136, Θησείο
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Περίτεχνα σοκολατένια αβγά και μοσχοβολιστά τσουρέκια για το Πάσχα

Τα πιο φίνα πασχαλινά αβγά της πόλης, που θα συγκινήσουν αισθητικά και γευστικά μεγάλους και μικρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
26/04/2024

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".