Όλα όσα θα δούμε στο Vamvakou Experience Festival 2023

Ο Κωστής Μαραβέγιας, οι Legends της θρυλικής Εθνικής του 2004, ο σεφ Τίμος Ζαχαράτος, μια καλλιτεχνική πεζοπορία σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή, χορός, ένα dj set με τον Γιώργο Μουχταρίδη και δεκάδες ακόμα εκπλήξεις συνθέτουν το πρόγραμμα της Βαμβακούς.

vamvakou

Το Vamvakou Experience Festival επιστρέφει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στις 14-16 Ιουλίου στον Λακωνικό Πάρνωνα. Ένα εορταστικό τριήμερο με ελεύθερη είσοδο για όλους, γεμάτο αυθεντικές εμπειρίες, με την υπογραφή της Vamvakou Revival και την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)Πολιτισμός & Εκπαίδευση, Αθλητισμός & Ευεξία, Καινοτομία & Τεχνολογία, Γαστρονομία & Αγροδιατροφή, όλα εκεί, στα 900μ. υψόμετρο, στις πλαγιές του Πάρνωνα.

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023 | Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός

Συναρπαστικοί διαγωνισμοί, τρελές διαδρομές Formula-1, πίστες, αυτοκινητάκια 4x4 και τα προγράμματα F1 in Schools και 4x4 in Schools θα βρεθούν στο χωριό. Και φέτος το Γήπεδο Ζωής θα είναι εκεί φέρνοντας τρία πρωτότυπα εκπαιδευτικά, πολιτιστικά και αθλητικά προγράμματα για ανασκαφή δεινοσαύρων, χορό και "προπόνηση" στίβου για τα παιδιά. Μια διαφορετική πεζοπορία στο "πλανητικό μας σύστημα" θα στηθεί στα Μονοπάτια του χωριού με οδηγό την αστροφυσικό Αναστασία-Φιόρη Μεταλληνού, ενώ η βραδιά θα κλείσει με ένα astro-party που θα συνδυάζει μουσική και αστροπαρατήρηση με special guest τον ραδιοφωνικό παραγωγό Γιώργο Μουχταρίδη σε ένα dj set που θα στηθεί στην αυλή του ξενώνα "Ρούγα της Βαμβακούς".

Όλα όσα θα δούμε στο Vamvakou Experience Festival 2023 - εικόνα 1Όλα όσα θα δούμε στο Vamvakou Experience Festival 2023 - εικόνα 2

μαραβεγιασ

Σάββατο 15 Ιουλίου 2023 | Πόσες εμπειρίες χωρούν σε μία μέρα;

Ο Κωστής Μαραβέγιας έρχεται με μια μεγάλη συναυλία, μια γιορτή χαράς, συγκίνησης, ανεμελιάς, ξεγνοιασιάς, χορού και τραγουδιού. Όλοι μαζί στο προαύλιο του σχολείου της Βαμβακούς, ξάπλα στο γρασίδι, όρθιοι αγκαλιά, καλοκαίρι στην καρδιά! Οι Greek Legends της θρυλικής εθνικής ποδοσφαιρικής ομάδας του 2004 έρχονται στη Βαμβακού για γκολ, mentoring και θέαμα με τους μικρούς επισκέπτες. Ο γνωστός σεφ Τίμος Ζαχαράτος θα παρουσιάσει μοναδικές συνταγές, με βασικό υλικό τις γραβιέρες του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βαμβακούς "Parnon Poèma", σε ένα Graviera Project!

Το V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF) υποδέχεται μικρούς και μεγάλους επισκέπτες και ο Τίμος Κουρεμένος τους μυεί στον μαγευτικό κόσμο της εικονικής πραγματικότητας και του gaming. Τα Graffiti Doodle Workshop, Εργαστήριο Robotics και Stroller Πειραμάτων για παιδιά και εφήβους που εντάσσονται στα σχολικά προγράμματα του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) θα ταξιδέψουν στη βαμβακού!

Φέτος, το κοινό θα δει το χωριό με κλειστά μάτια, μέσα από το Κλίκable Project, ένα συμπεριληπτικό blindfold εργαστήριο φωτογραφίας με κλειστά μάτια από τους Artogether. Τέλος, το υπέροχο θεατρικό έργο "Δεσποινίς Μαργαρίτα" του Βραζιλιάνου συγγραφέα Ρομπέρτο Ατάυντε, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αγορά, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι επισκέπτες του χωριού κάτω από τον πλάτανο στην Κάτω Βρύση.

Vamvakou Experience Festival

Κυριακή 16 Ιουλίου 2023 | Κυριακή γιορτή και σχόλη στην καρδιά του Πάρνωνα

Μια πρωτότυπη καλλιτεχνική πεζοπορία σε συνεργασία με το μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ) αναμένεται να τραβήξει τα βλέμματα των επισκεπτών, οι οποίοι θα περπατήσουν σε μονοπάτι απολαμβάνοντας κατά τη διάρκεια της διαδρομής τρία έργα χορού σε χορογραφίες Έλενας Κέκκου σε μουσική Αντώνη ΒλάχουΓιάννη Νικολαΐδη σε μουσική Μανώλη Μανουσάκη και Κωνσταντίνου Ρήγου σε μουσική Γιώργου Κουμεντάκη.

Άμμος, χρώματα, χώματα, αλεύρια, treasure baskets γεμάτα ξύλινα παιχνίδια για τα πιο μικρά παιδιά, μαγικές ουσίες όπως slimes και oobleck, αλλά και πηλός θα είναι τα υλικά μας, σε ένα διασκεδαστικό Messy & Clay Play με τους Ηehe, ενώ όλη η οικογένεια θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει σε ένα ταξίδι στη ζούγκλα με Yoga Dance. Μια ιδιαίτερη οινογνωσία θα λάβει χώρα στους νέους αμπελώνες του Διαμαντή Φαραντάτου στη Βαμβακού, ενώ η μεγάλη αυτή γιορτή θα κλείσει με μια μοναδική συναυλία jazz από την Ιmprojazz Band και μια παρουσίαση, στην πλατεία του χωριού, όσων απαθανάτισαν με κλειστά μάτια οι συμμετέχοντες στο Κλίκable project.

Vamvakou_Members

Φυσικά, από το τριήμερο αυτό δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι δραστηριότητες στη φύση, πεζοπορία και ορεινή ποδηλασία, αλλά και οutdoor massage με θέα το καταπράσινο τοπίο του Πάρνωνα. 

14-16 Ιουλίου 2023, με ελεύθερη είσοδο για όλους | Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Περίτεχνα σοκολατένια αβγά και μοσχοβολιστά τσουρέκια για το Πάσχα

Τα πιο φίνα πασχαλινά αβγά της πόλης, που θα συγκινήσουν αισθητικά και γευστικά μεγάλους και μικρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
26/04/2024

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".