Το Φεστιβάλ Μαγειρικής Cooking #WithRefugees επιστρέφει στην Αθήνα

Έλληνες και πρόσφυγες σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους σε τέσσερα εστιατόρια και μας προτείνουν απολαυστικά πιάτα και μαγειρικούς συνδυασμούς, εμπνευσμένους από τη συριακή, την αφγανική, την ουκρανική και την καμερουνέζικη κουζίνα.

Cooking #WithRefugees © UNHCR/Achilleas Zavallis

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, το Φεστιβάλ Μαγειρικής Cooking #WithRefugees επιστρέφει στην Αθήνα από τις 18 ως τις 22 Ιουνίου για να παρουσιάσει νέες γαστρονομικές εμπειρίες και να αναδείξει τη δύναμη της συμπερίληψης. Στο Φεστιβάλ, το οποίο διοργανώνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε συνεργασία με εταίρους της, Έλληνες και πρόσφυγες σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους σε τέσσερα εστιατόρια και μας προτείνουν απολαυστικά πιάτα και μαγειρικούς συνδυασμούς, εμπνευσμένους από τη συριακή, την αφγανική, την ουκρανική και την καμερουνέζικη κουζίνα.

Με όχημα την παγκόσμια γλώσσα του φαγητού, το φετινό Φεστιβάλ εστιάζει στις δεξιότητες και τα ταλέντα των προσφύγων και αποδεικνύει ότι η ένταξη των προσφύγων είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος προκειμένου να ξαναρχίσουν τη ζωή τους και να συνεισφέρουν ενεργητικά στις κοινότητες που τους υποδέχονται.

Mariia & Κώστας | Σχεδία Home

Cooking #WithRefugees
© UNHCR/Achilleas Zavallis
Mariia Borysenkο & Κώστας Λύκουρας

Το Φεστιβάλ κάνει το ντεμπούτο του με τη Mariia Borysenko στο εστιατόριο του "Σχεδία Home", στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Τα oυκρανικά παραδοσιακά Varenyky (Βαρένικι) και το αγαπημένο κέικ Κιέβου της Mariia θα συναντήσουν τις γεύσεις του σεφ Κώστα Λύκουρα στο φιλόξενο σπίτι του κόμβου αλληλεγγύης "Σχεδία Home", που λειτουργεί από την ομάδα του ελληνικού περιοδικού δρόμου "Σχεδία".

Diane & Αγάπη | Λόντζα της Γειτονιάς

Cooking #WithRefugees
© UNHCR/Achilleas Zavallis
Dianne Priscille Ndzouatchou & Αγάπη Μιχελή

Η Diane Priscille Ndzouatchoua μάς ετοιμάζει γεύσεις από το Καμερούν που θα ζεστάνουν την καρδιά μας, όπως το φημισμένο της κοτόπουλο "Poulet DG" που δένει ιδανικά με τα ανεπιτήδευτα πιάτα της σεφ Αγάπης Μιχελή, στο ταχυφαγείο νέας γενιάς "Η Λόντζα της Γειτονιάς" στα Εξάρχεια.

Roya & Ελένη, Ηλέκτρα | Lost Athens

Cooking #WithRefugees
© UNHCR/Achilleas Zavallis
Roya Saifi & Helen Saradis, Ilektra Rigkou

Η γυναικεία μαγειρική ομάδα του "Lost Athens" και οι σεφ Ελένη Σαράντη και Ηλέκτρα Ρήγκου καλωσορίζουν στην κουζίνα τους τη Roya Saifi και τα πεντανόστιμα πιάτα της από το Αφγανιστάν, προσφέροντας μια νέα γαστρονομική και πολιτισμική εμπειρία σε μια από τις πλέον πολυσύχναστες γειτονιές της Αθήνας, το Παγκράτι.

Adel & Γωγώ | Στοά Κεραμεικός

Cooking #WithRefugees
© UNHCR/Achilleas Zavallis
Adel Bosh & Γωγώ Δελογιάννη

Στο εστιατόριο "Στοά Κεραμεικός" η σεφ Γωγώ Δελογιάννη συνδυάζει τις ελληνικές γεύσεις της με τις Συριακές συνταγές του Adel Boshi και ετοιμάζουν ένα πλήρες μενού που θα βάλει σε μεγάλο πειρασμό τους Αθηναίους στο ιδανικό κλείσιμο του Φεστιβάλ.

Πρόγραμμα Φεστιβάλ Cooking #WithRefugees 2023 

Κυριακή 18/6

Ουκρανική Κουζίνα | Mariia Borysenko & Κώστας Λύκουρας | "Σχεδία Home" (δείπνο)

Cooking #WithRefugees
© UNHCR/Achilleas Zavallis
Mariia Borysenkο & Κώστας Λύκουρας

Δευτέρα 19/6

Καμερουνέζικη Κουζίνα | Diane Priscille Ndzouatchoua & Αγάπη Μιχελή | "Η Λόντζα της Γειτονιάς" (γεύμα, δείπνο)

Ουκρανική Κουζίνα | Mariia Borysenko & Κώστας Λύκουρας | "Σχεδία Home" (δείπνο)

Cooking #WithRefugees
© UNHCR/Achilleas Zavallis
Dianne Priscille Ndzouatchou & Αγάπη Μιχελή

Τρίτη 20/6

Καμερουνέζικη Κουζίνα | Diane Priscille Ndzouatchoua & Αγάπη Μιχελή | "Η Λόντζα της Γειτονιάς" (γεύμα, δείπνο)

Τετάρτη 21/6

Αφγανική Κουζίνα | Roya Saifi & Ελένη Σαράντη, Ηλέκτρα Ρήγκου | "Lost Athens" (δείπνο)

Cooking #WithRefugees
© UNHCR/Achilleas Zavallis
Roya Saifi & Helen Saradis, Ilektra Rigkou

Πέμπτη 22/6

Συριακή Κουζίνα | Adel Boshi & Γωγώ Δελογιάννη | "Στοά Κεραμεικός" (δείπνο)

Το Φεστιβάλ Μαγειρικής Cooking #WithRefugees διοργανώνεται με την υποστήριξη οργανώσεων που βοηθούν τους πρόσφυγες να διευρύνουν τις δεξιότητές τους, να ενδυναμωθούν, να αποκτήσουν πρόσβαση σε ευκαιρίες και να εισέλθουν στην αγορά εργασίας. 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Lost Athens

Αρχελάου 7, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Λόντζα της γειτονιάς (Η)

Χαριλάου Τρικούπη 76, Εξάρχεια
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Μεγάλες Μέρες Νεμέας: 11+1 εμπειρίες που αξίζει να "μην χάσεις" αυτό το Σαββατοκύριακο!

Οι Μεγάλες Μέρες Νεμέας ξεκινούν "πληθωρικά" καθιστώντας αυτό το Σαββατοκύριακο πιο εκδρομικό από ποτέ. Για αυτό εμείς ετοιμάσαμε την δική σου "λίστα" με όσα αξίζει να κάνεις αν "βρεθείς" στη καρδιά της μεγαλύτερης αμπελουργικής ζώνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΣΙΩΤΗ
06/09/2025

"Επαναγοητεύοντας τον Κόσμο" το θέμα του 3ο Διεθνούς Συμποσίου για μια Νέα Ελευσίνα

Ένα τριήμερο αναστοχασμού, εμπνευσμένου διαλόγου και οραματικής δράσης έρχεται στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, μαζί με ομιλίες και καλλιτεχνικές δράσεις.

Τι θα κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα

Φεστιβάλ, σινεμά και όσα δεν πρέπει να χάσεις στην πόλη τις επόμενες μέρες.

Τα άχαστα της πόλης για τις επόμενες εβδομάδες

Με τον Σεπτέμβρη να σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σεζόν, η πόλη γεμίζει ξανά με πολιτιστικές προτάσεις που αγκαλιάζουν κάθε μορφή τέχνης - από μουσική και θέατρο μέχρι κινηματογράφο και εικαστικά.

Το Greece Race for the Cure επιστρέφει με σύνθημα "Μαζί πιο δυνατοί από τον καρκίνο του μαστού"

Το Greece Race for the Cure® μάς φέρνει για 17η χρονιά κοντά για καλό σκοπό, με έναν αγώνα τρεξίματος 5χλμ κι έναν περπατήματος 2 χλμ.

Ημέρες Καριέρας 2025: Για μία καινούργια αρχή, έλα όπως είσαι!

Οι Ημέρες Καριέρας, το μεγαλύτερο career fair της Ελλάδας, επιστρέφουν ανανεωμένες και πιο interactive από ποτέ, σε νέο venue!